Jednadvacátá kapitola - 8991

2.9K 148 6
                                    

Byla na cestách už nějakou tu chvíli a také to na ní šlo poznat; rozcuchané vlasy, špinavé oblečení a tvář plná obav, ale odhodlání. 

Hermiona Grangerová, statečná a tvrdohlavá nebelvírka, se po zdrcujícím rozchodu rozhodla uéct. Ano, zní to možná zbaběle a naprosto se to vylučuje s tím, kým Hermiona je, jenže v tom je něco jiného. 

Hned den poté odjela do Francie, kde trávili její rodiče dovolenou. Tam se z místního ministerstva kouzel dozvěděla o zvláštní magii, která útočí napříč Evropou. Hermioně to samozřejmě nedalo, a tak se vydala po stopách této zvláštní a nebezpečné magie. Netrvalo to dlouho, asi dva týdny, a tyto stopy zavedly nebelvírku až na východ do dalekého Ruska. 

Hermiona stála asi deset metrů od dívky, kterou sledovala. Byla to ona, kdo byl ten zdroj magie, šílené nevyzpytatelné energie, která se dala jen stěží potlačit či naprosto zastavit. Najednou se dívenka otočila a její zelená kukadla zírala přímo na Hermionu.

,,Všimla jsem si, že mě už nějakou dobu sleduješ," řekla dívka na její věk hrubým hlasem, ,,poslali tě z laboratoře?"

Hermiona zaskočena dívčinou troufalostí a neohrožeností odpověděla: ,,Ne, slyšela jsem o tobě na svém...ehm, během svého pobytu ve Francii."

,,A co ode mě chceš?" křikla blondýnka. ,,Našla jsi mě, proč jsi mě tedy hledala?"

,,Protože.." zamyslela se nebelvírka, ,,jsi mi přišla zajímavá. Máš obrovskou moc..jak pak se jmenuješ?" Hermiona udělala pár krůčku vpřed, dívka pár dozadu.

,,Nevím, byla jsem držena pod číslem 8991. Říkám si Emily, a ty?"

,,Jmenuji se Hermiona Grangerová, mohla bych si s tebou prosím promluvit?"

...

Prázdniny neprobíhaly podle Dracových představ. Blížilo se datum setkání a on předevčírem poslal Potterovi dopis, ať jedou bez něj, že má dost svých starostí. A byla to z části pravda, Draco měl opravdu starostí  nad hlavu. Od té doby, co se z něj stal právoplatný služebník Pána Zla, byl stále pod dohledem. Voldemort si jeho přítomnost vyžadoval téměř dvakrát týdně, kde ho na jejich setkáních nejen že učil nitrobranu, ale také jej pomalu seznamoval s úkolem, který je Draco povinen splnit. 

Jednoduše řečeno se přes prázdniny změnilo úplně všechno. Stal se smrtijedem, musel změnit plány a dokonce se musí vrátit do Bradavic. A to ho děsilo ze všeho nejvíce, protože mu Voldemort dal za úkol zabít jednoho profesora na hradě. Sice mu ještě neřekl, o koho jde, ale Malfoy to tušil, dokonce si byl stoprocentně jistý. 

A tak když nastal den plánovaného odjezdu do Ruska, si ho Pán Zla znovu zavolal. Tentokrát ale ne osamotě, Draco se ocitl uprostřed smrtijedské schůze.

,,Tak, Draco," začal Voldemort svůj proslov. Jeho oči visely jen a pouze na blonďatém chlapci, sedícím vedle svých rodičů. ,,Tvým úkolem, až se vrátíš zpět do Bradavic, bude zabít Albuse Brumbála." Draco kývl, byl s tím smířený. Pán Zla ovšem pokračoval. ,,Pokud selžeš, zabiješ nejen sebe, ale i svou rodinu. Jsi ale ještě mladý, to vím, takže pokud budeš potřebovat pomoc, obrať se na Severuse Snapea."

...

,,Malfoy nejede," oznámil Harry Potter v jedenáct dopoledne všem, tedy Ginny, Ronovi a Zabinimu, když se sešli u Děravého kotle, ,,má, podle jeho slov, mnohem důležitější záležitosti."

Ron s Ginny se na sebe podívali a ušklíbli se, ani se nedivili. Za to Blaisovi se to nějak nezdálo, Draca znal mnoho let a tohle se na něj nehodilo. Věděl, jak moc pro něj Hermiona znamená a rozhodně by se nevzdal šance ji zachránit jen tak pro nic za nic. ,,A nepsal něco konkrétního? Nějaké problémy s rodinou.."

,,Je to prostě srab," pokrčila rameny jediná dívka, ,,mohli jsme to tušit, že to takhle dopadne. Je to Malfoy."

A tak vyrazili na cestu jenom Harry, Ginny, Ron a Blaise, který se cítil trochu nepříjemně. Kdyby věděl, že Draco nakonec nepojede, odmítl by žádost Brumbál hned v jeho kanceláři. Nedokázal Draca vypustit z hlavy ani tehdy, kdy se přemístili do Francie. ,,Něco se muselo stát," zašeptal si. 

A nebyl tak daleko od pravdy..

Slova autora:

Ahoj, chtěla jsem vám jen sdělit pár informací...připravuji nový příběh, konkrétněji tedy překlad jedné dramione, která se mi moc líbila.  A také jsem vám chtěla moc poděkovat za čtyři tisíce přečtení a přes tři sta votes. Moc děkuju za veškerou podporu! Další kapitolka vyjde brzy...

Za moji kolej Where stories live. Discover now