Pátá kapitola - ,,Vysvětli mi můj podíl."

4.2K 209 6
                                    

Když o pár dní později vyrazila zrzka z učebny lektvarů, ani by ji nenapadlo, že ji v momentě, kdy nikdo nebude na pozoru v táhne někdo do přístěnku na košťata. A už vůbec by ji nenapadlo, že by to mohl být někdo ze zmijozelu.

,,Musíme si promluvit," spustil hned Blaise. Ginny ani nestihla odpovědět, když Zabini pokračoval. ,,Máme s Dracem plán, jak získat Grangerovou."

Ginny zalapala po dechu a rozesmála se tak moc, že jí z očí vytryskly slzy. Když ji ale došlo, že to myslí vážně, smích ji přešel. ,,Vážně?"

,,Jo, ale pro Draca a je to trošku složitější." Blaise se dal do zdlouhavého vysvětlování a než to zrzka pochopila, stálo ho to krev, pot a skoro i slzy. ,,Jdeš do toho se mnou?"

Ginny se zamyslela nad tím, co všechno právě slyšela. Takže Malfoy tajně miluje Hermionu, ale asi si to neuvědomuje. Vymysleli spolu s Blaisem plán, který není vlastně plánem a je falešný. To dávalo smysl, v rámci možností. Další věcí ale bylo, jestli to není jen zbytečná snaha.

,,No dobře. Ale nevím, jestli to Hermiona cítí stejně a i kdyby jo, tak to nikdy nepřizná ani sobě, natož mně nebo dokonce Malfoyovi."

,,Neměj strach," Blaise se přiblížil tak blízko, že Ginny mohla cítit jeho dech na svém obličeji, ,,to ani sám Draco."

Rusovláska se pousmála a začala se cítí trochu nepříjemně. Proboha, vždyť vlastně je sama se Zabinim, jenž stojí až moc nebezpečně blízko, v přístěnku na košťata.

Zabini nejspíš vycítil, jak se zrzka napnula a spustil svou ruku k jejímu obličeji a dal ji neposedný vlas za ucho. Asi si neuvědomil, že tímhle to udělá ještě horší.

Ginnyina tvář nabrala nebelvírskou nachovou barvu a Blaise se uchechtl. ,,Nevěděl jsem, že tohle s tebou dokážu udělat."

,,Drž klapačku, Zabini, a vysvětli mi můj podíl na tomhle stupidním plánu."

A tak se stalo, že Ginny a Blaise strávili v přístěnku další hodinu plánováním, jak dát své nejlepší přátele dohromady, aniž by o tom oni měli tušení.

···

,,Jakto že jsi nebyla na obědě?" zeptala se Hermiona své nejlepší kamarádky.

,,McGonagallová si mě zavolala kvůli famfrpálu. Však víš, za dva týdny je další zápas." Ginny se snažila znít nenuceně. ,,Jinak, co ten obdivovatel, napsal ti?"

Hermiona zakroutila hlavou. Byla z toho zklamaná. Konečně si myslela, že se někomu líbí, že ji má někdo rád. Myslela si, že lidé tady si z ní nedělají jenom legraci, že by to třeba někdo myslel i vážně.

,,S kým jdeš vůbec na ples?" snažila se Hermiona nahodit jiné téma.

,,S Harrym, ty?"

Když Hermiona sklopila hlavu a začala se vrtat ve svém jídle, došlo Ginny, se uhodila hřebíček na hlavičku.

···

Večer byla Hermiona vyčerpána z celého dne, a tak si šla brzy lehnout. Znáte to, není úžasnější pocit než si lehnout do studených peřin a oddát se říší snů a fantazii.

Hnědovláska zalehla do své postele s nachovými nebesy a instinktivně si dala ruku pod polštář. Zarazilo ji, když tam nahmatala nějaký pergamen.

Že by to byl další dopis od obdivovatele?

Slova autora:

Ahoj lidičky,

další kapitola je venku a jak vidíte, trochu se nám to začíná zamotávat. Pište do komentářů vaše nápady nebo postřehy, ráda si je všechny přečtu. Ještě bych vám chtěla moc poděkovat za všechny votes, komentáře a přečtení. Děkuju moc!

Za moji kolej حيث تعيش القصص. اكتشف الآن