Čtvrtá kapitola - ,,Jenže já jsem já a ty jsi ty, Weasley!"

4.2K 228 10
                                    

Ten samý den, sobota, byli všichni studenti svoláni v době večeře do Velké síně. Všichni ze starších ročníků věděli, o co jde.

,,Vám starším už to zřejmě došlo," začal Brumbál, ,,jelikož se blíží Vánoce, tak s nimi i náš každoroční vánoční ples."

Síni to zašumělo, tedy spíše u třeťáků, kteří tam ještě nemůžou, a čtvrťáků, kteří se ho zúčastní poprvé.

,,Tak jako každý rok, může na ples přijít kdokoliv, podmínkou ale je, že musí být aspoň ve čtvrtém ročníku. Bude se konat jedenáctého prosince v sedm večer tady ve Velké síni. Na nákup potřebných věcí budete mít  pátek devátého prosince a sobotu, den před plesem."

,,Možná tě pozve ten tvůj obdivovatel," řekl Ron posměšně směrem k Hermioně.

Naneštěstí kolem něj procházel Malfoy. ,,Se divím, že ti Grangerová nedá přes hubu."

,,Přeci se jí teď nezastáváš Malfoyi? Vždyť jí celé roky nadáváš." prskl a vytáhl si hůlku. Kolem něj se rozestoupil Harry, Seamus, Dean a Neville. Hermiona s Ginny a Lenkou stály uprostřed toho všeho.

Draco sjel Hermionu svýma šedýma očima a na tváři se mu vytvaroval jeho typický úšklebek. ,,Jenže já jsem já a ty jsi ty, Weasley. Navíc nadávky od přátel jsou vždy horší."

Ron by Dracovi určitě vrazil, kdyby se k tomu všemu nějak nepřichomýtl Blaise a vstoupil mezi ně. ,,Wowow, klid. Neříkejte mi, že se tady dohadujete, jestli je lepší urážka od kamaráda nebo ne."

,,Hlídej si ho, Zabini!" štěkla Ginny po Blaisovi, když scházeli schody do sklepení.

Zabini sebou trhl a otočil se. ,,Ty taky zrzko, ty taky. Ještě si o tom promluvíme." Mrkl na ni a Ginny se začervenala. Ostatní jen přihlíželi a nechápali, o co jde.

···

,,Měla jsi vidět Harryho výraz, když s tebou Zabini flirtoval." hodila Hermiona po Ginny polštář, když o pár hodin později ležely v nebelvírských dívčích ložnicích.

Hermiona sice nemohla vidět, že  barva Ginnyho obličeje nemá daleko k barvě jejich vlasů, ale věděla, že tomu tak je. ,,On se mnou neflirtoval! Spíš to byl Malfoy, kdo se tě zastával. Že by onen ctitel byl on?"

,,Blbost! Radši už spi."

Hnědovláska se otočila a zavřela oči. Jenže nemohla přestat přemýšlet. O něm. Malfoyovi. Nemohla popřít, že ten jeho výraz jsem zlý a arogantní, bacha na nebyl sexy a nějakým způsobem ji nepřitahoval. Jeho oči šedé jako obloha před bouří, v kterých se každý hned ztratí. Ano, musela si to přiznat. Hermiona Grangerová se zamilovala do Draca Malfoye. No, spíše k němu má nějaké sympatie.

Za moji kolej Where stories live. Discover now