Prolog

7.6K 305 66
                                    

,,Nový školní rok, nové věci, které se můžeme naučit," zašvitořila Hermiona, jakmile se ráno sešla s Harrym a Ronem na snídani. Ti z toho ale odvázání nebyli, vlastně nikdo v Bradavicích. Hnědovlasá čarodějka se potěšeně usmála a pokračovala: ,,Jsem zvědavá na nový rozvrh."

,,Ty jsi zase tady Grangerová?" ozval se za ní slizský hlas Draca Malfoye. 

,,Proč by nebyla?" podivil se Ron.

,,Však přijde doba, kdy budou mít v Bradavicích dovoleno studovat jen čistokrevní kouzelníci a mudlovští šmejdi společně s kříženci budou největší odpad společnosti." uchechtl se blonďatý zmijozelský student a jeho poskoci se rozesmáli. Všichni pyšně odkráčeli ke svému stolu  potěšeni z toho, jak to svým nebelvírským rivalům nandali. Ovšem, opak byl pravdou.

,,Idiot," ulevil si Harry, jenže v ten nejnevhodnější moment. Kolem jejich stolu právě procházel ředitel zmijozelské koleje.

,,Strhávám vám 10 bodů, Pottere, za vaše nevhodné chování," utrousil Snape, jehož černý plášť vlál za ním v průvanu. 

Hermiona nesouhlasně pokývala hlavou. V tu chvíli kolem nich přišel Seamus držící v ruce svůj nový rozvrh. ,,To nám to tedy pěkně začíná." 

V tom zmatku, který Malfoy a ostatní způsobili, si Hermiona nevšimla, že profesorka McGonagallová rozdávala své koleji rozvrhy. Odložila nedojedený toust s marmeládou a zjišťovala, kolik hodin dnes mají. 

,,U Merlinovy zadnice, to snad není pravda!" povzdechl si Neville. ,,Máme dvouhodinovku lektvarů se zmijozelem a hned potom obranu se Snapem."

Mezitím co si prohlížela svůj rozvrh stejně jako všichni ostatní, ucítila na sobě něčí pohled. Zvedla oči od pergamenu a rozhlédla se síni. Očima zabloudila ke zmijozelskému stolu, odkud ji zaujatě pozoroval Malfoy. Zatřepala hlavou a přesunula svou pozornost jinam. Taktéž i Malfoy. Co to vůbec dělá? Proč se na ni dívá? 

,,Draco," někdo ho chytl za paži, ,,kam se to koukáš?" zeptal se Blaise a naklonil svou hlavu jeho směrem. Vzápětí jako by pochopil a oči se mu rozzářily překvapením. ,,Kámo, neříkej mi..."

Malfoy jakoby se probudil a uvědomil si, že na něj Blaise mluví a znuděně se na něj podíval. ,,Co?"

Jeho tmavý kamarád se laškovně usmál, čímž odhalil své dokonale bílé zuby. ,,Tobě se líbí Gran..."

,,Drž hubu Zabini." zakryl mu svou dlaní ústa a věnoval se dál svému jídlu. Nemůže se mu ta šprtka Grangerová líbit. Vždyť nemá čistou krev a kdyby ji chtěl přivést jednoho dne domů a představit jako svou přítelkyni, otec s matkou by ho asi...počkat. Proč vůbec přemýšlí nad tím, že by ji vedl domů? Že by byla jeho přítelkyně?

,,No jo, zakázané ovoce chutná nejlépe," pronesl Blaise až moc okatě, až se Pansy začala vyptávat, jak to myslel.

Tohle bude zase školní rok, pomyslel si Draco a ani neměl tušení, že si to samé pomyslela jedna kudrnatá nebelvírka, jelikož právě diskutovala s Ronem o právech kouzelnických tvorů.

Slova autora:

Ahoj,
tohle je můj nový dramione příběh. Doufám, že se vám bude líbit a budu ráda za každou hvězdičku a komentář.
Nezapomeňte  také omrknout na další mé příběhy - Velká Změna a Avada Kedavra, obojí je dramione.
Uvidíme se u další kapitoly, která by měla vyjít asi v úterý!

- A

Za moji kolej Where stories live. Discover now