Devátá kapitola - ,,Šla bys se mnou na ples?"

3.8K 209 10
                                    

Nedělní ráno se Hermiona probudila to hrozivé nálady. Všichni už věděli, že si s ní, když má špatnou náladu, není radno zahrávat, a tak se ji většina studentů vyhýbala.

A co že bylo příčinou Hermioniné strašlivé nálady? Dnes byl ples a ona neměla doprovod. Tak strašně moc ji štvalo, že ji nikdo nepozval, ani její obdivovatel. Najednou si připadala, že není zajímavá, že o ni nikdo nemá zájem. To ještě netušila, co všechno dnešní den přinese.

···

Za to ve sklepení to žilo přípravami. Očekávalo by se, že dívky na tom budou hůř a budou stresovat více, jenže pak tady byl ještě Blaise Zabini. Tenhle čokoládový čistokrevný zmijozel stresoval každého už ve chvíli, kdy otevřel oči. A popravdě tím vším všechny štval.

,,Můžeš na chvíli sklapnout? Vem si kravatu, kterou chceš!" vykřikla Astorie, když jim Zabini ukazoval snad třináctou kravatu zelené barvy.

,,Jenže to je životně důležité, Greengrassová," zaskučel a svalil se na koženou pohovku, ,,co když nebudu s barvou šatů tvé sestry ladit?"

,,Cože?!" spustila znovu Astorie a na rozdíl od Blaise vyskočila ze sedačky. ,,Ty jsi pozval Daphné?"

Zabini pokrčil rameny. ,,Jaký odstín jejich šatů?" Ukázal na kravaty pohozené všude kolem. Astorie si povzdechla a ukázala na smaragdovou kravatu.

···

Hermiona Grangerová seděla u stolu a pojídala oběd. Její nálada se o moc nezlepšila, ale alespoň už mluvila s Harrym, Ronem a Ginny.

,,Stejně se těším na ty dorty a zákusky," pronesl do ticha Ron. ,,Skřítci si dají záležet."

,,No," odfrkla si hnědovláska. ,,Oni by si ani nedovolili ze strachu něco zvorat."

Ronald se potutelně usmál. ,,A to je na tom to nejlepší. Vždycky uvaří skvěle."

Hermionina tvář nabrala rudou barvu a vypadala, že za chvíli vybouchne vzteky. ,,Nechápu, jak můžeš být tak hrubý, Ronalde!"

,,Taky nechápu," ozval se hlas za jejimi zády. Hermiona se rychlostí blesku otočila a pohlédla do pihovaté tváře mrzimorského chytače. ,,Mimochodem, jmenuju se Sebastian."

,,Hermiona Grangerová," usmála se a přijala Sebovu nabízenou ruku.

,,Napadlo mě, tedy samozřejmě pokud nikoho nemáš, jestli bys nešla na ples se mnou...ale neznáme se, takže pochopím, když odmítneš." vychrlil to ze sebe tak moc rychle, že Hermiona sotva stačila pochopit, co jí právě kluk stojící naproti ní řekl. Nebo spíše kam ji pozval.

Zatřepala hlavou a klidně odpověděla. ,,Ráda půjdu."

Sebastian zvedl pohled ze svých bod na Hermionu, která se hned ztratila v jeho smaragdech. Tak krásné oči snad ještě neviděla, byly kouzelné.

,,Skvěle! Tak o třičtvrtě na osm ve Vstupní síni?"

Hermiona s radostí přikývla. Když Seb odešel, její nálada byla o sto procent lepší, dokonce zapomněla onen spor s Ronem ohledně skřítků.

Tuhle celou podívanou sledoval z povzdálí jeden blonďatý zmijozel. Nenáviděl sebe, že Grangerovou nepozval sám a taky nenáviděl toho namachrovaného mrzimorského chytače, který ji pozval. A taky nenáviděl ten Hermionion pohled, kterým se na mrzimorce dívala.

Za moji kolej Where stories live. Discover now