Šestnáctá kapitola - ,,A všechna naše práce šla do kytek."

3.5K 175 14
                                    

Zima pomalu odcházela a začátkem března se probudilo jaro. V Bradavicích to jako rázem ožilo; studenti pobíhali sem a tam, dívky s chlapci se párovali nehledě na kolej či krev a paní Norrisová se zdála být živější a rychlejší než kdykoliv jindy. 

Draco s nikým dva měsíce pořádně nepromluvil. Většina to dávala za vinu tomu, že se snažil vymyslet plán, jak Sebastiana s Hermionou od sebe oddělit, jenže pravda byla úplně někde jinde. 

Dva týdny po tom příjemném rozhovoru s Grangerovou v knihovně Draco těžce onemocněl. Dokonce ani lektvary madam Pomfreyové nestačily, jak těžký a závažný zápal plic to byl, že musel Draco odjet na pár týdnu domů, kde k němu pravidelně docházel soukromý lékokouzelník. Ty čtyři týdny, které strávil sám doma, dost přemýšlel. Jak pak se asi Hermiona má? Chodí stále s tím Greenem? Rozešli se? Přemluvil ji Potter s Weasleym? 

 Když se vrátil do školy, hned dostal na tyto otázky odpovědi, jenže dobré zprávy to nebyly. ,,Tak co?" zajímal se, jen co potkal Blaise a Pansy. 

Nemuseli ani odpovídat. Jen co zašli za roh, naskytl se jim pohled na líbající se pár. Kudrnatá dívka byla opřená o chladnou zeď hradu a ruce měla spojené za krkem svého přítele. Když se na chvíli pár odtrhl, zjistili, že nejsou sami. Z jedné strany chodby na ně hleděl Malfoy a jeho skupinka a z druhé parta složená z Pottera, Weasleyho, Ginny, Lenky a Nevilla.

Oči Hermiony a Draca se spojily. Vpíjely se do sebe, Malfoyovy prázdné, Hermioniny omluvné. Bylo to jako věčnost, co tam tak stáli a dívali se na sebe. Tentokrát to ale nebyla Grangerová, kdo oční kontakt přerušil. Malfoy se zatvářil lhostejně a rozešel se chodbou k druhé skupince, bez jediné pohledu na Hermionu. 

...

,,Tak co se stalo?" otázala se Pansy, když o pár hodin později seděli všichni na nádvoří. Draco jim totiž nic neřekl. Neřekl jim nic, co se stalo potom, co je opustil na chodbě a odběhl za Grangerovou do knihovny.

Malfoyovy bouřkové oči tikaly z Pottera na Weasleyho, kteří zde seděli také, stejně jako Ginny, Lenka a Neville. Nevěděl totiž, co všechno ví. ,,Jak jsem odešel, tak jsem šel Grangerovou hledat, abych jí to všechno řekl. Našel jsem ji v knihovně, nečekaně. Nestihl jsem jí to ani všechno vysvětlit, protože mě přerušila a spustila něco o nějaké hádance a dopisech,"Výrazy Pansy, Zabiniho a Ginny se změnili a všichni na sebe pohlédli. ,,což jsem vůbec nepochopil. Tvrdila, že jsem jí posílal dopisy, i když jsem nic neposlal. A taky..."

Draco hořečně přemýšlel. Měl si to nechat pro sebe,  nebo jim to říct všechno? 

Všichni na něj dobrou chvíli zírali a čekali, co z něj vypadne. ,,A taky..?" 

,,A taky řekla, že...že ke mně asi něco cítila." 

Hodnou chvíli bylo ticho. Nikdo nevěděl, co na to říct. Jediná Ginny o tom věděla, tušila to. Vyměnila si pohledy s Parkinsonovu a Zabinim. Netušili, že by se o tom jejich menším plánu dozvěděl Draco tak brzy. Někdy to přijít muselo, to ano, ale ne tak brzy. 

,,Víš, kámo.." Začal Blaise, když viděl, že se k tomu ani jedna jeho partnerka neměla. ,,My ti musíme něco říct. Já, Pansy a malá Weasleyová jsme Grangerové posílali dopisy, ve kterých ji říkáš, že se ti líbí a všechno. Nikdy jsme ale nenapsali, že je to přímo od tebe. Až potom jednou Pansy s Ginny napadlo poslat jí hádanku, z které měla zjistit, kdo jí je posílá. Nevěděli jsme, že se to dozvíš už teď."

Malfoy nemohl uvěřit svým uším. ,,Proč jste mi o tom nic neřekli?" Vydechl.

,,Noo," promluvila černovlasá dívka ve zmijozelském hábitu. ,,mysleli jsme si, že bys s tím nesouhlasil. Jenže my jsme viděli tu chemii mezi vámi. Všichni. Potterovi jsme to řekli před pár dny, než jsi přišel. Všichni viděli, jak to mezi tebou a Grangerovou jiskřilo. Jenže pak se objevil ten idiot Green a všechna naše práce šla do kytek." 

Slova autora: 

Ahojky potterheadi,

moc vám všem děkuju za komentáře a skoro dva tisíce přečtení, je to neuvěřitelné. Pokud jste nečetli další dva Dramione příběhy na mém profilu (Velká změna a Avada Kedavra), neváhejte a dejte se do toho! Velkou změnu jsem psala skoro dva roky zpátky, takže tam jsou nějaké ty hrubky, ale myslím si, že čitelné to je. 

Jinak co si myslíte, že se stane? Bude Draco na Hermionu a vůbec na všechny naštvaný, nebo to nějak zkousne a společně vymyslí plán, jak Grangerovou vysvobodit ze spárů Greena? Ráda si přečtu vaše teorie v komentářích!

Možná jste už vycítili, že se tento příběh blíží pomalu ale jistě do finále, ale nebojte sem ještě minimálně čtyři kapitolky v plánu mám. 

Tak zase někdy, A. 

Za moji kolej Kde žijí příběhy. Začni objevovat