Hlídka 1.část

787 45 0
                                    

Kylo celý zbytek dne strávil poblíž svých pokojů. Chtěl mít jistotu, že ho ti dva nezradí, a tak je zpovzdálí sledoval. Věděl, že Hux může podniknout cokoliv, když se dozví, že u ní není. Mohl od něj nyní očekávat cokoliv. 

Do pokoje se vrátil až pozdě večer. Stráže propustil. V noci ji bude hlídat sám. V pokoji bylo ticho. Musela ještě spát. Ani nepředpokládal, že by byla vzhůru. Ležela přesně tak, jak ji položil. Sedl si na okraj postele, opřel se lokty o kolena a svěsil hlavu. Přemýšlel jestli jí to má říct, když se nechal unést a nedal si pozor na pusu. Pohnula se. Otočil se na ní. Věděl, že se jí zase zdá sen, protože sebou začala škubat.

Hux nade mnou stál.

"Sám si díky tobě podepsal rozsudek smrti."

Otevřela jsem oči. Ben seděl na okraji postele a ustaraně si mě prohlížel. 

"Řekneš mi, o čem se ti zdá?" Zeptal se po chvilce.

"Řekneš mi ty, co se děje?" Zkoumal můj obličej. Poté si poraženecky povzdychl.

"Hux,..." začal,"... na mě nasadil špeha. Sledoval mě po celou dobu na Lawoonu. Snaží se mě zničit. Hledá jakoukoliv záminku nebo slabinu, kterou by proti mě použil. A já mu teď jednu dal. TEBE." Jejich oči se setkaly.

"Proto jsi to udělal?" Posadila jsem se.

"Myslel jsem, že tě to udrží co nejdál. Daleko od nebezpečí. Ale on to prokoukl. Chtěl jsem vám dát dostatek času zmizet, ale on už má spojence všude. To, že jsi teď tady je jeho práce, ale nedovolím, aby ti ublížil."

 Poposedla jsem blíž k němu a opřela si hlavu o jeho rameno. Konečně jsem cítila, že se mi úplně otevřel. Udělal to, protože mě chtěl chránit. Stočil ke mě hlavu a zašeptal.

"Jsi na řadě". 

Podívala jsem se mu do očí.

"Jsi to ty Bene."

"Já tě vidím umírat." 

Světlo a tma (Reylo)Where stories live. Discover now