Bezmoc

713 44 0
                                    

Finn vběhl do Falconu. Ostatní ho následovali. Mezitím, co se snažili ošetřit ty co byli zranění, on pokračoval dál a našel Chewieho.

"Musíme okamžitě odletět, Poe tu bude za okamžik s ostatními." Vyhrkl ze sebe Finn. Chewie  odpověděl po Wookiesku a zamířil si to do kokpitu.

"Víš, že tomu tvému žvatlání nerozumím ani slovo, ale doufám, že to znamená ano." Otočil se a vrátil se k ostatním. 

"Všichni v pořádku"? Zajímal se. Když všichni souhlasili, vydal se po rampě ven z Falconu. Jakmile jednou nohou vstoupil na pevnou zem, otřásla se. Finn se ještě stačil zachytit o konstrukci, aby neupadl. Takový velký otřes nevěštil nic dobrého. Vydal se naproti Poevi. Přikrčoval se mezi skalnatými výběžky, jelikož lodě prvního řádu byli nebezpečně blízko Falcona. Skály mu však poskytovaly dobrý úkryt. 

"Poe, kde jsou ostatní a Rey?" Zasypal ho otázkami, jakmile byl v dohledu.

"Už byli skoro venku, ale přišel zával. Doufám, že jsou v pořádku, ale co teď budeme dělat. Trvalo by hodiny se k nim prohrávat. "Zvažoval situaci Poe. 

"Neboj se, Rey si poradí s pár šutry. Už jsi zapomněl? Na Craitu ?" Zdůraznil Finn.

"Přiznávám, to jsem zapomněl." Uculil se. V tom však v místě průlezu za naprosté tichosti vystříkl gejzír kamenů a suti. Jednotlivé kusy se rozlétly na všechny strany a volným pádem se řítily k zemi.

"Máš pravdu," zaradoval se Poe, "i když  na Craitu si dala víc záležet na elegantnosti. Tady spíš vybouchla sopka." Spěšně zhodnotil.

Finn ale zavrtěl hlavou, jelikož se v  průlezu začali objevovat bílé uniformy, které za sebou vláčely dvě  bezvadná těla.

"To nebyla Rey." Řekl Finn. "To byl ON."

Ale to už se i Kylo Ren vynořil ze tmy s Rey v náručí. Finn sáhl po blastru. Poe ho okamžitě zarazil.

"Co proboha myslíš, že děláš? Jsme jen dva a jich jsou desítky. Navíc se k nim ani nepřiblížíme, aniž by nebylo po nás." Snažil se ho zastavit Poe.

"Musím něco udělat.  Nemůžu ji nechat napospas tomu psychopatovi!" Rozčiloval se.

"Ale teď, musíš! Rey nepomůže, že se necháš zabít." Finn přikývl,  protože měl Poe pravdu.

"Už podruhé se dívám, jak ji ta zrůda má ve své moci, a znovu s tím nemůžu nic dělat."

Světlo a tma (Reylo)Место, где живут истории. Откройте их для себя