Duchem mimo

892 46 0
                                    

Skončila další schůze. Ani vlastně netuším, co se řešilo. Zvedla jsem se, a aniž bych zaregistrovala, že na mě někdo mluví jsem vyšla z jídelny. Procházela jsem se chodbami základny. Míjela jsem lidi kolem mě, jako by byli duchové. Mé myšlenky směřovali k dnešnímu snu. Přehrávala jsem si ho pořád dokola a snažila se v něm najít nějaké vodítko, něco, čeho bych se chytla, co by mi pomohlo pochopit jeho význam. Byla to další vize? A nebo jenom výplod mé fantazie? Zahrává si se mnou moje mysl? A nebo to třeba vůbec není mnou. Snaží se mě snad zlákat temná strana? A nebo přímo Ben? Najednou se mi vybavilo všechno, co následovalo, když jsem se probudila. Vybavila jsem si sílu jeho paží, když mě objal a něžnost jeho polibku. Při té vzpomínce se mi tělem rozlilo zvláštní teplo a roztřásly se mi ruce. Byla jsem naštvaná sama na sebe. Proč jsem to udělala. Proč jsem jen k němu zvedla hlavu. Nebránila se......

Přiznej si to .... protože jsi to sama v hloubi duše ...... chtěla?

Zabraná do myšlenek jsem vrazila do Poa tak moc, že kdyby mě nepodržel za loket upadla bych.

"Jseš v pohodě?" Zeptal se Poe, když viděl můj nepřítomný pohled.

"Jasně...." vzpamatovala jsem se,"... jen jsem nad něčím přemýšlela."

"Tak to muselo být asi hodně důležité... " zakřenil se Poe "... všiml sem si, že jsi byla duchem mimo, když probíhala schůze, protože Leia na tebe potom volala a ty jsi se prostě zvedla a odešla."

"Aha...." To bylo jediné, co jsem ze sebe dokázala dostat. Ledabyle jsem se na Poa usmála a šla jsem najít Leiu.

Poe se za ní ještě dlouhou dobu díval. Musí se pak zeptat Finna až ho uvidí, a zjistit, co se to s ní děje.

Když jsem dorazila do velení, sdělili mi, že Leia odešla od svých pokojů, a tak jsem se vydala tam.

"Pojď dál Rey. " Ozvalo se po zaklepání. Posadila jsem se do křesla u stolu a Leia si sedla naproti mě. Prohlížela jsi mě tak zvláštním způsobem, že jsem v jednu chvíli uvažovala nad tím jestli ví, co se mi teď honí hlavou. A když promluvila, můj pocit ještě zesílil.

"Řekneš mi, co se děje? Jde,... " odmlčela se,"... o Bena?"

Světlo a tma (Reylo)Where stories live. Discover now