Schůze

943 49 1
                                    

Velitelství bylo plné lidí. Ve středovém kruhu působili nejvyšší velitelé spolu s Leiou a  o něčem diskutovali. Postupně od středu se řadili vojáci podle hodnosti. Jako komandér mezi nimi seděl i Poe, takže jsme měli některé informace hned z první ruky.

S Finnem jsme jako vždy zaujali místa až vzadu u zdi. Skryta před zraky všech přítomných. Neměla jsem ráda ty jejich pohledy. Po smrti Luka ke mě každý vzhlížel, jako k poslednímu jediovi, a očekával bůh ví co.

Ale já nejsem Luke

A ani nevím zda se můžu považovat za jediho...bez meče

Porada velitelů zřejmě skončila jelikož dav utichl a poklidně si posedal. Ve středu stanula Leia.

"Jak někteří víte, u posledního pokusu o překažení dodávek zbraní Prvnímu řádu, byla zajata jedna naše jednotka. Podle všech informací byli odvedeni na základnu Prvního řádu, která se nachází na planetě BOUTH."

Přešla k projektoru a na mapě zobrazila planetu. Byla to planeta bohatá na nerostné suroviny, kterou kompletně přebudovali na jedno z hlavních velících stanovišť.

"Po dlouhé debatě jsme se rozhodli, že zorganizujeme záchranou operaci. To ale nebude jediným cílem. Základna je jeden velký reaktor, který čerpá energii z jádra planety. Pokud by se podařilo zničit jádro reaktoru základna by byla zničena, a to by mohlo vyhrát válku."

Nastalo ticho.

"V čem je háček?" Ozval se Poe.

"Během záchranné operace je potřeba dostat naše lidi do řídícího centra a stáhnout data potřebná pro naplánování hlavního útoku."

"Takže záchranná akce je jen záminka?" Pokračoval Poe.

"Ano, komandére... " přikývla Leia ".. je to velmi riskantní, ale věříme, že máme šanci na úspěch."

Po ukončení schůze to davem zavládlo horlivou diskusí. Prodrali jsme se s Finnem k Poeovi.

"Nemyslím si, že je to tak dobrý nápad... " vychrlil ze sebe Finn "... takhle je nás málo, když se to nepovede přijdeme o další jednotku."

Poe souhlasně přikyvoval. "Je to taky možnost, ale pokud Leia věří, že máme šanci..."odmlčel se "... byli jsme už v horších situacích."

Ten nápad se mi nelíbil. Měla jsem z něho špatný pocit.

"Kdy vyrážíme?" Vyzvídal Finn.

"Za úsvitu" Odvětil Poe.

Večer jsme ležela v posteli a v hlavě sem si pořád dokola promítala zítřejší akci. Nevím proč, mám tak divný pocit.

Mám strach

Tak proč ses přihlásila?

Přiznej si to.......Kylo

Světlo a tma (Reylo)Kde žijí příběhy. Začni objevovat