Prach ve vzduchu

691 44 0
                                    

Kylo netrpělivě očekával informace o postupu útoku. Byl nervózní. Nešlo to podle plánu. Někdo změnil jeho rozkazy a začali útočit dříve, než se mělo. Pokud chtěl Rey dostat od sebe co nejdál, chtěl jim dát šanci na bezpečný únik. To se ale nepovedlo. Hux má delší prsty, než si myslel. Nevěděl, jestli jeho pozorovatel prokoukl taktiku ohledně Rey, ale bral v úvahu, že nejspíš ano. A jestli to teď dopadne tak, jak si myslí, bude mít jistotu. Pořád ji silou sledoval. Věděl, že je pořád někde na cestě na povrch.

Prosím ...... stihni to 

Ozvalo se mohutné zadunění. To už Kylo nevydržel a začal řvát.

"Kdo, sakra dal pokyn k odstřelování! Vždyť nás to tu může zasypat.!! " To už ale pěnil vzteky, jelikož vojáci okolo něj o krok ustoupili a kroutili hlavami. Další mohutný otřes, ukázal důsledek. Prostor, ve kterém se nacházeli se zaplnil prachem. 

"Pane, zřítila se část stropu, skoro až u vstupu na povrch." Oznámil příchozí stormtrooper.

"Vážně, nevšiml jsem si !!!!" Zavrčel Kylo. Muž před ním se trochu ošil.

"Několik našich lidí to zavalilo..." polkl a  pokračoval "...stejně jako zbytek povstalců, kteří kladli poslední odpor."

Udělalo se mu špatně. Pátral. Cítil ji tam. Někde pod haldou kamenů,písku a prachu. Zraněnou.

"Pošlete tam jednotku, ať hledá jestli někdo přežil." Otočil se na komunikátora.

"Zařiďte ať je na lodi připravena zdravotní jednotka. Pokud z těch povstalců někdo přežil, chci aby se dožili výslechu." Komunikátor přikývl a tlumočil rozkazy dál do lodi. Kylo mezitím následoval jednotku do nitra závalu. Když došel až k nim, ihned byl informován.

"Máme tu dva povstalce v bezvědomí a tu holku. Ta je na tom hůř. Jak je máme odtud dostat pane? Chvíli potrvá než se prohrabeme na povrch." Kylo zvedl ruku a jako mávnutím proutku veškerý zával vytryskl ven na povrch.

"Postarejte se o naše zraněné a ty dva povstalce. O tu holku se postarám sám." Voják přikývl a pokynul ostatním, aby postupovali směrem k východu na povrch. Kylo se vydal směrem k Rey.

Světlo a tma (Reylo)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum