Musím tě ochránit

825 44 2
                                    

Seděla jsem na zemi s Benem v náručí a nade mnou se tyčila neznámá osoba.

"Sám si díky tobě podepsal rozsudek smrti".

Posadila jsem se. Po tváři mi stékala slza. Byla to vize. Strašlivá vize. Teď už to vím. Otočila jsem se, ale Ben vedle mě nebyl. Stál daleko, zády ke mě. Již oblečená jsem se vydala k němu, ale několik kroků před ním sem se zastavila. Něco bylo špatně. Vysílal ke mě temnotu. Uzavřel se přede mnou.

"Bene....?" Zaváhala jsem.

"Tak se nejmenuji!" Odbyl mě. Zmocňovala se mě panika.  

"Měla bys jít." 

"Proč?" Špitla sem. Otočil se a tvář se mu zkřivila do úšklebku. Začala jsem cítit bolest na prsou.

"Ovšem, pokud chceš znova......,"sjel mě pohledem od hlavy dolů,".....tak ses neměla oblékat. " Neviditelný nůž se pomalu zabodával do mého srdce. Nebylo přece možné, aby to myslel vážně.

"Proč musíš vždycky všechno zničit. Vždycky za každou cenu všem ublížit." To už se mi po tváři řinuly slzy. Chytil mě za ruce a přitáhl k sobě.  

"Říkáš tomu ublížení? Dovol, abych ti připomněl, že jsem ti dal možnost odejít. Věděla si, co bude. Že, když zůstaneš, strávíš se mnou noc. A já si vždycky vezmu, co si zamanu, v tomhle případě bych to ale opravil na to, co se mi nabídne. A ty si to chtěla!"

Klepala jsem se. Nedokázala jsem zastavit pláč a moje srdce bylo probodáváno tisíci noži. Proč to dělá? Byla to předtím jenom přetvářka? Aby si opravdu vzal, co zrovna chtěl..... a to mě? 

"Jsem pro tebe jenom.... hračka, kterou můžeš ovládat a....." Nedokázala jsem to vyslovit. Přitáhl si mě ještě blíž, takže mi šeptal do ucha. 

"Nebránila ses. A teď, když vím, kde se tě dotýkat, nebudeš se bránit ani příště. Přiznej to. Vím, jak si sténala a volala moje jméno. Líbilo se ti to." 

Pustil mě a já se svezla na kolena. Vzal si svůj plášť a odešel. Klečela jsem na tvrdé zemi a brečela. Nechápala jsem, co se sním stalo. Vím, co jsem z něj předtím cítila. Nechtěla jsem uvěřit, že by to dokázal předstírat. Můj Ben byl uvězněn, někde uvnitř něj a já musím zjistit proč. 

Vstala jsem a dívala se směrem kudy odešel s jediným odhodláním.

Dostanu tě zpátky

Světlo a tma (Reylo)Where stories live. Discover now