Huxuv pokus

723 41 0
                                    

Ležela, zasypaná z půlky kamením. Od spánku se jí dolu přes tvář rozlévaly prameny krve. Přistoupil k ní blíž a pomocí síly začal pomalu uvolňovat její tělo ze spárů, které ji věznilo. Opatrně ji zval do náruče. Nebyl si jistý, jak moc byla při vědomí, jelikož se ho chytla kolem krku. Očekával, že bude protestovat, po tom co jí řekl, že nebude chtít, aby na ni sahal. Pak ucítil, jak se její tělo uvolnilo. Omdlela. Nesl ji směrem k lodi, kde už čekali zdravotnické moduly. Ten poslední byl pro ni. Položil ji do něj a nechal zbytek na robotické zdravotnici.

Když vstoupili do hyperprostoru, měl chvilku času promyslet, co bude dělat. Bylo mu už teď jasné, že to celé bylo naplánované. Zřejmě by to takhle dopadlo i kdyby měl sebelepší plán.

A teď ji vezu tomu hadovi přímo pod nos

Nespustím ji z očí, i kdybych nad ní měl stát dnem i nocí

Netušil však, že jeho myšlenky nabydou na pravdivosti hned při přistání. Jakmile vystoupil ze své stíhačky, vyhledal zdravotnici.

"Jak jsou na tom zajatci?" Vyzvídal.

"Všichni jsou při vědomí. Ta dívka má otřes mozku. Říkala jsem generálu Huxovi, že by měl  počkat, ale prý jste dal rozkaz k výslechu."

"Ano, to dal." Kylo se otočil a spěchal do vězení.

Sakra nečekal jsem, že bude Hux tak rychlý

Cestou ho míjeli dva velitelé menších jednotek. S jejich prácí byl vždy spokojený a tak jim pokynul, aby ho následovali. Když byli ve výtahu, rozžhnul svůj meč. Oba zkameněli.

"Chci znát vaší loajalitu. " A namířil na ně svým mečem.

Oba se na sebe podívali a jednohlasně pronesli.

"Vy, nejvyšší vůdce," pak se odmlčeli.
"Generál Hux, minule vedl zvláštní řeči týkající se vás, ale my máme jen jednoho vůdce a to jste vy." Věděl, že říkají pravdu, jelikož nespouštěli zrak z rudého plamenu.

"Dobrá, generál zřejmě sleduje vlastní zájmy. Až přijdeme do vězení odvede tu dívku do mých soukromých pokojů. Rozumíte? Ať už řeknu cokoliv. Nikoho k ni nepustíte, jinak přijdete o hlavu. Je to jasné!" Zdůraznil. Oba se na sebe podívali.

"Ano, jak poroučíte."

Světlo a tma (Reylo)Where stories live. Discover now