Chapter Thirty [ part two ]

21 5 2
                                    

Pov. Noah

Nadat ik met Skye alsnog een stuk appeltaart had gegeten in de kantine, was ik weer teruggekeerd naar de kamer van Scarlett. Ik hoopte dat Josh ons nu met rust zou laten, aangezien hij nu wist van Scarletts toestand.

Ik opende de deur, en wat ik daar aantrof was alles behalve wat ik verwachtte.

Josh lag op de grond, bloed sijpelde uit meerdere wonden en Thomas zat hijgend op de grond met bloed dat aan zijn handen kleefden.

Dokters renden af en aan, zowel voor Josh als voor Scarlett. De hartmonitor piepte als een brandalarm en Scarlett lag te rillen en te woelen in haar bed.

Een van de assistentes liep net de deur uit, maar ik hield haar staande.

"Wat is hier in hemelsnaam gaande?" Vroeg ik aan de dame. Ze was van middelbare leeftijd en droeg haar bruingrijze haren in een slordige knot.

"Als u even meekomt, kan ik alles uitleggen, maar dan wil ik wel eest even al deze bloederige kleren wisselen." Ze knikte naar haar voorheen witte jas.

"Oh, ja, natuurlijk. Is goed." Ik liep achter haar aan en wachtte voor de deur van de kleedkamers.

Toen ze weer naar buiten kwam nam ze me mee naar een kantoortje waar een tafel en drie stoelen stonden. Ze gebaarde naar de stoelen en zei: "Ga toch zitten, ik heb je een hoop uit te leggen."

Dus ging ik maar zitten. De vrouw bood me een glas water aan, maar ik schudde mijn hoofd. "Nee dankje, ik hoef even niets."

"Prima hoor, als je toch wat wil drinken moet je het gewoon zeggen hoor." Ik knikte.

"Dus. Over het schouwspel wat je net zag. Thomas dacht dat Josh daar was om Scarlett wat aan te doen, dus vloog hij hem aan.

Scarlett was door de aanwezigheid van haar mate langzaam wakker aan het worden, en was dus echt lichtgevoelig voor haar omgeving en vooral ook de toestand van haar mate.

Doordat Thomas Josh flink had verwond, voelde Scarlett diezelfde pijn, waardoor haar lichaam in paniek raakte.

Ze zijn beide in kritieke toestand, maar waarschijnlijk komen ze er wel bovenop. De dokters zijn in ieder geval blij dat Scarlett nog reageert op dingen van buitenaf, ondanks de situatie."

Ik knikte langzaam. "Oké..."

"Ik snap dat dit veel informatie is, maar maak je maar geen zorgen. Onze dokters weten wat ze doen." Vertelde de assistente.

"Maar je zei dat ze wakker aan het worden was, is dat iets goeds?" Vroeg ik voorzichtig.

De vrouw knikte. "Ja, dat is een goed teken. Haar lichaam is bijna volledig hersteld, en dat op eigen kracht. Haar wolf is voorlopig nog een paar dagen uitgeschakeld, maar ze zal weer aansterken en over een paar weken zullen Scarlett en haar wolf bijna weer helemaal de oude zijn. Tenzij..."

Ze zweeg. Ik wist wat ze wilde zeggen. "Tenzij ze haar geheugen kwijt is." Mompelde ik. De assistente knikte.

"Inderdaad. Maar ze zal heus nog wel wat dingen weten. Waarschijnlijk zal ze enkel wat recente dingen van de weken voor het ongeval kwijt zijn." Vertelde ze.

Ik slikte. "Dus dat betekend dat ze- Dat ze mij misschien niet meer kent?" Stamelde ik.

Ze knikte begripvol. "Die kans is heel groot, ja. Maar gezien de situatie... Is dat misschien wel beter."

Ik keek haar vragend aan. "Hoe bedoelt u dat het misschien wel beter is als ze mij niet meer kent?"

"Nou... Ze is natuurlijk de mate van een Alpha, maar ze is zelf ook een Alpha. Als een Alpha niet zijn of haar mate als partner kiest, wordt hij of zij afgezet als leider en kiest het volk een nieuwe Alpha. Het zorgt gewoon voor chaos als twee roedels een nieuwe Alpha moeten kiezen.

Ik bedoel het niet persoonlijk Noah, je bent een goede jongen. Maar voor de roedel is het beter als Thomas hier de Alpha blijft en Scarlett de Luna van Josh wordt."

Ik knikte. "Dat begrijp ik." Fluisterde ik.

A/n:

Wordcount: 657
- - -

En het is vrijdag! Vandaag lekker eerste tot zesde les en dan is het al weer weekend. (Ik moet morgen wel gewoon werken maar ja)

Mijn reserve hoofdstukken raken aardig op, dus ik zal flink moeten gaan schrijven. Waarschijnlijk ga ik in week 15 niks online gooien, want dan zit ik met school in Parijs.

- - -

In ieder geval tot woensdag!

Little Red Riding Hood (But Slightly Different)On viuen les histories. Descobreix ara