BİLGİLENDİRME

24.6K 628 444
                                    

KÜÇÜK BİR DİPNOT: BURAYA YAZACAKLARIM DAHA ÖNCE HİKAYEDEKİ BÖLÜMLERDE GEÇMEMİŞ OLABİLİR FAKAT BÖLÜMLERİ TEK TEK DÜZENLEYECEĞİM VE BURAYA YAZDIĞIM BİLGİLERİ KULLANACAĞIM. BU YÜZDEN BÖLÜMLERİ EN BAŞTAN OKUMANIZI TEKRAR TAVSİYE EDİYORUM.

AYRICA TAMAMEN SALLAMIŞ OLDUĞUM YENİ YILLAR FİLAN OLACAK CİARA'NIN DOĞDUĞU YIL, ÖLDÜĞÜ YIL VE TEKRAR DOĞDUĞU YIL GİBİ... BUNLARIN HEPSİNİ AÇIK AÇIK YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM ANLAMADIĞINIZ BİR YER OLURSA DA YAZMAKTAN LÜTFEN ÇEKİNMEYİN.


***

ŞİMDİ DE SİZLERİ OLAYLARIN EN BAŞINDA NELER OLDUĞUNU TARİHSEL BİR ŞEKİLDE ANLATACAĞIM! UMARIM HEPİNİZ TARİHİ SEVİYORSUNUZDUR!

KULLANACAĞIM TERİMLER;

E.Ö. (ESKİ ÇAĞ) = 0-1000 yıl sürmüş olan bu çağ insanların deyimiyle 'Karanlık Çağ' olarak bilinir. Nedeni bu çağ hakkından hiç bir şey bilmemeleri ne tahta kimin oturduğu ne de hangi uyruktan insanların bu dönem yaşadıkları bilinmiyor, tek bilinen gerçek sadece birilerinin yaşadıklarına dair bulunan evler, tarlalar ve ölü insan iskeletleridir.

S.Ö. (ORTA ÇAĞ)= 1000-4000 yıl sürmüş olan çağda ana karakterimiz Ciara doğmuştur. Tam tarih s.ö 2500.

R.Ö. (YENİ ÇAĞ)= 4000- & ve hala sürmektedir bu dönem Ciara'nın ölüp ve belli bir yıl sonra tekrar dirildiği yıldır.

Ölüm; r.ö. 4020  Dirilme; r.ö. 4540 

Ciara'nın ölüp dirilmesinde geçen süre 520 yıldır, bu süre normalden daha kısa sürmüştür buna rağmen Ciara öldükten sonra Winta Krallığı peş peşe iki Kralı tahtan indirmiştir ve tahta geçen Kral ülkeyi bolluk, bereket ve refah içinde yönetmiş ve hala da yönetiyordur.

*

WİNTA KRALLIĞI KRALLARI;

1. Kral: isim bilinmiyor. E.Ö. yılları arasında yaşamış bir Kral o dönem her hangi önemli bir savaş yaşanmamıştır.

2.Kral: İsim EAKOS. Ciara'nın doğduğu yıl ülkeyi yöneten Kraldır. Bu dönem yeni insan ırkları oluşmuştur. (Cadı-Kurt melezi, Cadı-Vampir melezleri vb. türler)

3.Kral: İsim FATUM. Ciara'nın üvey ailesinin öldüğü zaman tahta geçen Kraldır, o dönem bir çok yeni insan ırkı salgından dolayı ölmüştür.

4.Kral: İsim ARAİ. Ciara'yı öldürmek isteyen ve tarikte ki en çetin savaşları başlatan Kral, bu Kralın tahta oturduğu dönem bir çok savaş olduğu gibi halkta çok kötü durumdaydı.

5.Kral: İsim ARİON. 4. Kral Arai'nin üvey oğlu ve Arion'da babası gibi Ciara'yı öldürmek istemektedir ve uzun bir savaşın ardından da Ciara'yı öldüren Kraldır. Ciara'nın ölümünden sonra ise vebaya yakalanarak ölmüştür.

6. Kral BİTON ve 7. Kral BUSİRİS farklı yıllarda başa geçmişlerdir fakat ikisi de tahta çok uzun süre oturamamıştır. Bunun nedeni halkı tam anlamıyla yönetemiyor oluşlarıydı, bunun sonucundan halk iki kez ayaklanıp iki Kralı'da tahtan indirmişlerdir.

8. Kral: İsim DİKE (Şuan hala başta olan Kral). Tahta geçtiği zamandan itibaren krallık bolluk içinde yaşamıştır. Ayrıca tahta geçen en genç Kraldır ve diğer Krallarla kan bağı olmayan tek Kraldır.

ANKA KIZ (ASKIDA)Where stories live. Discover now