30. Bölüm (DÜZENLENDİ)

4.1K 383 608
                                    

Düzeltilme tarihi; 24. 10.2020
İnstagram Hesabı; p.phoenix_girl

Medya: Bölüm beklemekten sıkılmış bir adet Ciara.

🔫Minik duyuru; bazı yazım yanlışları olabilir bilgisayarım bozulduğu için düzeltemedim sadece gördüklerimi düzelttim fakat okurken görürseniz belirtmekten çekinmeyin lütfen! Şimdiden kusura bakmayın.

⚔️⚔️⚔️

Ciara LION

"Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi Krallığımızın çok uzun bir tarihi vardır. Bu topraklar çok sayıda Kral tarafından el değiştirmiş birçok savaş görmüş geçirmiştir." dedi Bay Michael ve koyu yeşil gözlerini baygın bir ifadeyle üstümüzde dolaştırarak devam etti. "Bir büyücü olarak bu konuyu her işlediğimde utanırım fakat bunları bilmeniz ve iyice öğrenmeniz sizin yararınıza, çoğu okulda 'Cadı Tarihi' anlatılmaz sadece eski Krallıklardan bahsedilir fakat bizim okulumuz bu konunun üstünde olabildiğince duruyor." Büyü tarihi öğretmenimiz olan Bay Michael parmaklarının arasında tuttuğu beyaz tebeşiri kaldırarak arkasında kara tahtaya okunaklı bir şekilde önceki Kralları alt alta gelecek şekilde teker teker yazdı. En son 7. Krala kadar yazıp tebeşirini masasına koyup ellerini gelişi güzel çırpıp boğazını temizleyerek ellerini masasının üstüne dayadı.

Bay Michael'in siyahımsı saçları iyice uzamış alnına düşerken yüzünde ki belirgin bir yorgunluk vardı zaten genelde de her gördüğümde yorgun olurdu ama bu sefer sanki yorgunluğunun nedeni daha farklıydı. Gözlerinin altı kararmış yüzünde yaşından dolayı olmayan fazladan kırışıklıkları belirmiş ve normalde her daim temiz, düzgün duran takım elbisesi bugün kırışıktı. "İlk Kralın hala doğumunu ya da yönettiği Krallık hakkında pek bir bilgimiz yok arkadaşlar ama şunu söyleyebilirim ki kullandıkları teknoloji bizden çok çok çok üst seviyedeymiş. Bulunan kalıntılara baktığımızda ise ilk Krallığın herhangi bir savaştan dolayı yok olmadığını düşünüyoruz." diyerek gözlerini hafifçe kısıp arkasındaki tahta da en başa yazdığı, daha doğrusu yazamadığı, yere dokundu. "Eski Çağ diğer adıyla Karanlık Çağ yaklaşık 1000 yıl sürmüştür ve ondan öncede herhangi bir yaşam izi bulunmadığı için Eski Çağı takribi olarak başlangıç tarihi olarak anarız. Yani 0-1000 yıl sürmüş bu çağ hala günümüzde bilinmezliğini koruyor."

Sınıfta basık bir hava oluştuğunda diğer herkesin aksine daha rahat bir şekilde oturduğum sandalyeye yaslanarak ellerimi göğsümün altında birleştirerek sabitledim. Herkes nefeslerini tutmuş Büyü tarihi öğretmenimizi dinliyordu ancak ben şimdiden sıkıntıdan ayrı bir boyut açmış dersin bitmesi için saniyeleri hayır saliseleri hesaplıyordum. Normalde tarih ile ilgili önceleri bir problemim yoktu lakin bu uzun yaşamımda o kadar fazla tarih dersi görmüş geçirmiştim ki bir süre sonra tüm konuları ezberlediğimi fark ettim. Şimdi şunu söyleyebilirsiniz onca yıl geçti hiç mi konularda değişiklik olmadı?

Hayır, hemde hiçbir değişiklik olmadı.

Olan değişiklikler de genelde yaşanan savaşlardı ve bende bizzat o savaşlarda bulunduğumdan benim artık görebileceğim farklı bir tarih dersi şu ana kadar karşıma çıkmadı. Tabi tarihi bu kadar iyi bilmemin artılarıda vardı ki o da çoğu sınavdan en yüksek notu almamdı.

"2. Kral Eakos Orta Çağda (S.Ö.) başa geçen ve bilinen ilk melez gücüne sahip kişiydi. 3000 yıl süren bu çağda Kralla beraber yeni ırklar oluşmuş ve tarihin en görkemli en bereketli çağlarından biri olmuştur! Ayrıca şunu da belirtmek isterim melez ırkları herhangi bir şekilde aileden kalıtsal olarak geçmez yani anneniz kurt ve babanız vampir özelliği taşıyorsa çocukları kesinlikle melez olacak diye bir şey yok. Hala tam olarak melezlerin nasıl oluştuğu çözülemese de en çok yaşayan insan ırkıdır. Melezlerden sonra bildiğimiz kadarıyla yaşamı uzun olan ırklar; vampirler, ardından ölümcül bir hastalıkları yoksa büyücüler ve kurtadamlar gelir." deyip tekrar masasına koyduğu tebeşirini eline alarak kara tahtanın boş bir kısmına az önce anlattıklarını not şekilinde kısa kısa yazmaya başladı, bir yandan yazıyor bir yandan da anlatmaya devam ediyordu.

ANKA KIZ (ASKIDA)Where stories live. Discover now