60. rész

212 21 6
                                    

Miután leültünk egy kétfős asztalhoz, a pincér felvette a rendelésünket, majd átadta Mikinek a kódot, amivel beléphetünk a Kahoot!-os, erre az alkalomra összeállított kérdéssorba. Amikor ötöt ütött az óra, akkor a kávézó egyik dolgozója mosolyogva és nagy szeretettel köszöntött minket. Elnézést kért, amiért a József Attila Kvíz Est elnapolásra került, de reméli, hogy a megjelentek élvezni fogják a rögtönzött HP vetélkedőt is.

A rövid bevezető után beindította a kvízt, amire a résztvevők sorra beléphettek. 'Vecseiék' - jelent meg a kivetítőn a csapatunk neve, amit Miki egyedül talált ki. Mit ne mondjak, egy szavam sem lehet a ellene. Nagyon tetszik... Még bejelentkezett HPLover16, Mugleee, Hörmájoni, Dobby, NagyBéla, goth.girl, DanielRupert és BEST TEAM 4EVER is és elkezdődött a játék.

Eddig azt hittem elég sokat tudok erről a filmsorozatról, de a harmadik kérdésnél kiderült, hogy ezt nem fogjuk megnyerni. A kérdések egyre csak jöttek és jöttek, de a felét csak betippeltük.

Mi volt az első könyv első fejezetének címe? Melyik nem a Százfűlé főzet alapanyaga? Mi Luna patrónusa? Hogy hívják a brazil esőerdők mélyére rejtett varázslóiskolát? Melyik jelszó nem nyitotta valaha Dumbledore irodáját? Hogy hívják Voldemort édesanyját? Mikor volt a Roxfort-i csata napra pontosan?

Csak hogy párat említsek a kismillió közül, amikre nem tudtuk a választ. A lényeg, hogy jókat nevettünk a bénázásunkon, és vicces volt látni, ahogy az igazi rajongók tizedmásodpercek alatt beütik a helyes választ. Amikor megjelent a kvíz végén a toplista, örömmel láttuk, hogy így sem lettünk utolsók. Mondjuk úgy, hogy hátulról a másodikak, az elég szép helyezés. Persze ezen még jobban nevettünk, mint a fura kérdéseken.

Miki megitta a kávéját én pedig a forró csokimat, majd elindultunk hazafelé.

- Azt hittem picit könnyebb lesz – nevettem el magamat, mikor Miki a helyezésünkről poénkodott.

- Én meg azt hittem, hogy József Attila Kvíz lesz, szóval mindkettőnket nagy meglepetés ért – kacagott ő is. – Csak ma posztolták, hogy elmarad, mivel az egyik sztárvendég lemondta más elfoglaltság miatt, így beiktattak egy HP-t helyette – mosolygott.

- Pedig arra is kíváncsi lettem volna – meredtem magam elé, míg elképzeltem, hogy azon hogyan szerepeltünk volna.

- Én is, de azt mondták, bepótolják, úgyhogy... - kezdett bele, de én fejeztem be helyette.

- Úgyhogy ha meglátod, hogy lesz, kérlek szólj! – mosolyogtam. – Mármint, ha szeretnéd, hogy veled menjek – egészítettem ki a mondatomat félénken.

- Mindenképp! – viszonozta a mosolyt. – De... Lehet, hogy arra sokáig kell várni... - mondta, míg a cipőjével a járdán bukfencező leveleket rugdosta arrébb.

- Mit csinálsz 29-én? – kérdeztem, de még magam is meglepődtem, hogy ilyet akarok megtudni tőle.

- Miért, te mit csinálsz? – nézett rám, miközben elpirulva egy félmosolyt küldött felém.

- Vacsorát főzök a Kinizsi utca 22. szám, földszint 1-es lakójának?! – néztem mélyen a szemébe, hogy jól lássam a reakcióját a vacsorameghívásomra.

- Nem is tudtam, hogy Ádival ilyen jóban vagytok – nevetett fel hangosan, amihez én is csatlakoztam.

- Szereted a pizzát? – húztam fel a szemöldökömet magasra, de a meglepett arcát látva egyből tudtam, hogy hülye kérdés volt.

- Ki az, aki nem? – kacagott.

- Akkor 29. 6 óra? – kérdeztem, miközben nyitottam a liftajtót.

- 29. 6 óra – bólogatott, aztán intett egyet és megnyomva a gombot már száguldottam is felfele.

Társasházi Találka | Vecsei H. MiklósWhere stories live. Discover now