Odkiaľ to vieš?

3.6K 115 16
                                    

,, Dobrý deň. Je pri telefóne pán Albert Amundssin? "

,, Nie. Som jeho syn Jonathan a vy ste?"

,, Oh prepáčte, volám sa Elizabeth Caughtová. Nie som si istá, či vám o mne váš otec hovoril. Chcela by som sa s ním stretnúť. "

,, Môj otec už nežije a všetko prenechal mne, ale samozrejme, že mi o vás povedal. Aj všetky potrebné veci. Môžme sa stretnúť o tretej v kaviarni Luxus cookies?"

,, Áno. A privediem aj dvoch ľudí, pretože niečo potrebujem. Nebude vám to vadiť? "

,, Samozrejme, že nie. "

,, Ďakujem. Dopočutia." vypla som hovor a vydýchla si.

Takže na dnešný deň už program mám. Budem musieť zájsť ešte najskôr do banky, aby som tam vložila šek, ktorý som našla v trezore. Prekvapilo ma, keď to číslo malo hodnotu biliónov.

Potom musím zájsť k Sebovi. Zack išiel za ním. Obávala som sa, pretože jediné, čo mi povedal, bolo Jasonove meno. Musím o tom zistiť viac, ale trochu neskôr.

Prezliekla som sa z mojich teplákov a rozťahaného tričká. Spravila som si vysoký cop a jemne sa namaľovala. Cez plece som si prehodila kabelku, do ktorej som hodila mobil, vreckovky a peňaženku.

Zamkla som dom a vybrala sa do banky. Mala som v pláne rozdeliť peniaze na polovicu. Dúfala som, že dnes sa mi všetko podarí a konečne už budem mať voľno.

Vážne sa cítim, ako keby chodím do práce a poctivo makám každý deň. Popri tom som v obehu len dva dni. Bola by som radšej, keby sa to netýkalo mafiánskeho sveta.

,, Dobrý deň, chcela by som vložiť na účet peniaze. " pristavila som sa pri okienku, za ktorým sedela žena. Bola to postaršia pani. Pôsobila na mňa celkom unavene. Na čele aj pod očami sa jej črtali jemné vrásky. Pôsobila tak na päťdesiatdva rokov.

,, Poprosím si občiansky preukaz." povedala a ja som si z kabelky vytiahla preukaz. Podala som jej ho a ona niečo naťukala do počítača.

Keď som jej podala šek, skoro jej vypadli oči z jamôk. Len som sa nervózne usmiala a dala jej inštrukcie. Polovicu som poslala bratovi na účet a druhú polovicu som poslala Sebovi na účet.

Tá pani na mňa pozerala stále takým nepríjemným pohľadom, ktorým mi priam vyčítala, že som ukradla nejaké peniaze.

Pravdupovediac, tiež by som sa tak tvárila, keby sem príde mladé dievča, ktoré mi podá šek, na ktorom je hodnota biliónov.

***
Taxíkom som sa doviezla pred Sebastiánov dom. Zaplatila som pár drobných a vyšla hore schodmi.

Na chodbe som stretla Taylora, ktorý mi otvoril dvere. Vošla som do bytu a zamierila som si to do kancelárie.

Neobťažovala som sa klopaním. Popravde ma to ani nenapadlo. Jednoducho som rozdrapila dvere a všetky oči sa presunuli na mňa.

Bola som rada, že tu nebol nikto cudzí, ale len naši ľudia. Vlastne brat a moji kamaráti. Teda pokiaľ nerátam Thomasa a Scotta.

,, Ahoj láska. " Sebastián okamžite vstal a venoval mi bozk. Chytil ma za ruku a kráčal so mnou naspäť ku jeho stoličke. Sadol si a ako je už u neho zvykom, položil si ma na neho.

,, Ahoj. Čo riešite?" spýtala som sa so záujmom v hlase.

,, Volal mi Jason. Vraj sa mám dnes stretnúť s jedným človekom o tretej v kaviarni Luxus cookies.

Musíme byť opatrní." povedal mi Seb a ja som sa začala drhnúť. Je to až príliš veľká náhoda.

,, Áno a ten človek sa určite volá Jonathan Amundssin však?" zavrčala som. Spomenula som si, ako mi Matt povedal, že moja matka mala s niekým Jasona. Keďže sa s ním poznala, je jasné, že aj Jonathan pozná Jasona

,, Odkiaľ to vieš?"

,, Práve preto som prišla. Ty, ja a Zack ideme o tretej za ním. Navyše jeho otec, Albert Amundssin, bol matkin právnik. Lenže zomrel, tak všetky potrebné veci vie jeho syn."

,, Ale odkiaľ ho Jason pozná? " zadumane sa spýtal Dylan.

,, To je jednoduché. Matt mi povedal, že matka sa s niekým zaplietla a vznikol Jason. Je jasné, že Albert musel mať niečo spoločné s Jasonom."

,, Tak si to preveríme." uškrnul sa Seb a niečo naťukal do počítača.

,, Oh." šepol Seb a ja som na neho upriamila pohľad.

,, Albert bol partner vašej matky. A ako tak čítam, tak spolu mali Jasona, ale Jonathan bol syn, ktorého už Albert mal predtým s inou ženou. "

,, Páni. " šepol Zack. Bola som rovnako mimo ako môj brat. Bola som z toho celkom zmätená, ale dúfala som, že sa dozviem viac, keď sa s ním stretnem.

,, Inak Chris, môžeš si k nám prísť pre papiere. Vezmi so sebou aj Olivera a choďte do mojej izby. Tam sú všetky papiere. " žmurkla som na ňu.

,, Ach bože. Toto mi rozhodne nechýbalo." zasmiala sa a ja spolu s ňou.

***

,, Drž sa pri mne Lily. " šepol mi do ucha Seb, keď sme vchádzali do kaviarne.

Poobzerala som sa a uvidela som cedulku s mojim menom.

,, Prečo ste nám dali rovnaký časový termín a čo sa stalo vašemu otcovi? "

Posledná na dnes❤️

Jeho šéf ✓Where stories live. Discover now