Neznámy chlap

5.8K 152 5
                                    

,, Dávaj si pozor Lily. Ahoj. "rozlúčila sa so mnou Chris a ja som sa vybrala domov.

Bola som rada, že som za ňou išla. Stačilo pár minút a už sme boli v objatí a konečne sa udobrili. Všetko sme si vyrozprávali a ja som pochopila, že sa nemám na čo hnevať, že by som na jej mieste spravila to isté, len aby som ju ochránila.

Kráčala som tmavou ulicou s miernym úsmevom. Fúkal jemný vetrík, ale musím povedať, že sa dosť schladilo. Objala som sa rukami a zrýchlila krok. Keď som vydýchla, pred mnou sa zjavil obláčik pary.

Potešila som sa, pretože to značilo, že prichádza zima. Milovala som zimu. Páčilo sa mi, keď som uvidela jemné ligotajúce sa kryštáliky snehu.

Moje rozmýšľanie prerušil nejaký šuchot. Okamžite som sa obzrela, ale nič som si nevšimla. Pridala som ešte viac do kroku a stále sa obzerala. Srdce mi bilo ako o život a sprevádzal ma nepríjemný pocit.

,, Hej dievča stoj! " skríkol na mňa nejaký chrapľavý hlas.

Ani som nečakala a okamžite som sa rozbehla smerom domov. Roztvorila som dvere a  vtrielila dnu. Snažila som sa ukľudniť, pretože Zack by sa určite pýtal a to som ja nechcela.

Keď sa už môj dych ustálil, pomaly som sa vybrala do kuchyne. Tam už na mňa čakal Zack.

,, Posaď sa. Je najvyšší čas, aby sme sa porozprávali Elizabeth. " povedal vážnym tónom a ja som zbledla. Nehovorieval mi často Elizabeth. Vždy keď šlo o niečo vážne. Zľakla som sa, pretože mal vážny tón.

,, Č-čo sa deje Zack?" zakoktala som sa.

,, Vieš.. Ach, neviem ako ti to mám povedať. Odvtedy ako som vstúpil do mafie, som začal zisťovať určite veci.

Ako ti už Bastián povedal, naši rodičia spolupracovali s jeho rodičmi. Raz som si pozeral záznamy o Bastiánových rodičoch a zarazil ma jeden fakt.

Pátral som ďalej a Bastián mi pomáhal. Nakoniec som prišiel na to, na čo som chcel.

Evelyn a Peter nie sú naši rodičia.  Viem to už dlhší čas, no nemohol som ti to povedať, pretože si ešte nevedela o Bastiánovi a ani o ostatných.

Evelyn a Peter sa nás ujali, keď nám zomreli rodičia. Bola si ešte malé bábätko, keď sa to stalo a ja som si to nepamätal, pretože som bol tiež veľmi malý.

Zistil som však, že Evelyn s Petrom boli najlepší priatelia našich skutočných rodičov a sľúbili im, že sa o nás postarajú.

Vtedy keď som bol tak dlho preč, tak som bol aj za nimi porozprávať sa. Potvrdili mi to. " dokončil svoj monológ a ja som na neho ostala pozerať s otvorenými ústami.

Nejak mi to nedochádzalo. Stále som sk neuvedomovala, že moji rodičia nie sú moji rodičia. Že sú to vlastne neznámi ľudia, ktorí nás vychovávali.

Až po chvíľke som si uvedomila, čo mi vlastne povedal. Ruka mi vystrelila k tvári, ktorú mi začali zmáčať slzy.

,, Ja.. Ja.. Oni... " nevedela som poriadne vysloviť súvislú vetu, pretože mi v tom bránili vzlyky.

,, Lily, neplač." išiel ma objať, ale ja som sa mu vytrhla a rozutekala sa preč. Do tmavých ulíc.

Ako som si to nemohla všimnúť? Keď si ich teraz predstavím, tak sa vôbec nepodobáme. A odvtedy ako brat odišiel, sme sa poriadne ani nebavili.

Väčšinu času trávili v práci a na mňa kašlali. Viem však, že sa na Zacka nehnevám. Od nášho rozhovoru s Chris chápem aj toto. Nemohol mi to povedať lebo by som sa pýtala.

Skôr sa hnevám na nich. Mali sa o nás starať a byť dobrými rodičmi! Vždy som chcela mamu, ktorá by so mnou trávila čas, s ktorou by sme sa porozprávali o babských veciach, porozoberali chalanov a zašli na nákupy.

Chcela som otca, ktorý by ma chránil.  Ktorý by si preveril každého môjho frajera. Zaujímal sa o mňa. Chcela som mať rodičov, ktorí by mi boli oporou.

Áno, mala som mamu a otca, ale keď si to tak vezmem, oni nás skutočne len vychovali a poskytli domov. Inak sa o nás nezaujímali. A stavím sa o čokoľvek, že aj to im bolo naobtiaž. Chceli sa len zavďačiť!

Zrazu vo mne vzbĺkol hnev. Hnevala som sa na nich, že nám to nepovedali. Hnevala som sa na to, že aj napriek tomu, že to sľúbili mojim pravým rodičom, nepostarali sa o nás.

Nenávidela som ich za to, že keď sme vyrástli, správali sa ku nám ako k cudzím. Celý ten čas sa pretvarovali a neboli schopný povedať mi pravdu do očí!

Uvedomila som si však, že keby nemám brata, som sama. Sama na všetko. Bez opory, bez jeho bratskej lásky, ktorou ma každý deň zahŕňa.

Nebola by som nič. Vďaka nemu sa aspoň cítim výnimočná. To on ma robí výnimočnou a som mu za všetko vďačná.

Kráčala som ulicou a ani som nevedela kam. Slzy mi stekali po tvári a ja som si uvedomovala, že som reagovala príliš rýchlo. Dávala som si za vinu, že som len tak ušla. Vyčítala som si, že som Zacka len tak odsotila preč.

Teraz som bola stratená. Nechcela som byť sama. Priala som si mať pri sebe Zacka. Dokonca mi v hlave prebleskol aj Jason. Ale túto myšlienku som okamžite zahnala.

,, Dnes mám šťastie! Stoj prosím ťa! " znovu sa ozval ten hlas, ktorý som už počula.

,, K-kto si? Č-čo odo mňa chceš?" zatiahla som jemným hláskom.

,, Neboj sa. " zasmial sa a priblížil sa ku mne a schmatol ma. Nestihla som reagovať. Zakryl mi ústa a ja som sa snažila vymaniť z jeho zovretia.

Zrazu som však pocítila ako ma niečo pichlo. Trhla som sebol a chlapovi som stúpila na nohu.

,, Ty malá.." nestihol dopovedať, pretože som mu kopla do rozkroku a rozbehla sa.

Bola som úplne rozrušená a triasla sa. Znovu som sa rozplakala, ale aj napriek tomu, že som nič nevidela, som utekala ako o život.

Obzrela som sa a akurát som do niekoho narazila.

,, Prepáčte ja.. Ja.. "vzlykala som.

,, Lily?"

,, S-sebastián? Čo tu robíš? "

,, Zack nám volal, že si ušla, tak sme ťa šli hľadať, ale ako vidím, už si bola na ceste." uchechtol sa a ja som ho pevne objala a plakala.

,, Lily, čo sa stalo? Prečo plačeš? "  starostlivo sa ma spýtal, ale ja som neodpovedala.

,, Kde je Zack? "

,, Poď, vezmem ťa domov a zavolám ostatným, nech idú domov." len som prikývla a pomaly kráčala vedľa Sebastiána. Rukami som sa objimala a snažila sa upokojiť.

Čo to bolo za muža? A čo odomňa chcel? Prečo ma hľadal? Keď si predstavím, že tie jeho slizké ruky ma obchytkávali, bola som úplne v šoku.

Ani som sa nenazdala a už sme stáli pred mojim domom. Keď som z diaľky uvidela Zacka, hneď som mu padla k nohám.

,, Zack prepáč! Ja.. Ja som nechcela. Nechcela som ťa odsotiť. Strašne ma to mrzí! Nemala som tak rýchlo reagovať, ale v poslednom čase je to na mňa veľa informácií. Bála som sa a ten muž.. Ja.. Ja.. Prepáč mi to! "

,, Pokoj Lily. Ukľudni sa. Ja sa nehnevám srdiečko moje, len som sa o teba veľmi bál. Už mi prosím ťa nikdy neujdi. Nechcem, aby sa ti niečo stalo.

A aký muž?"

,, Ja neviem! Už keď som išla od Chris, kričal na mňa a teraz som na neho natrafila zas! Chytil ma a.. A obchytkával, ale ja som mu ušla a akurát som narazila na Sebastiána!" hovorila som rozrušene. Srdce mi bilo až niekde v krku.

,, Lily upokoj sa! " objal ma Zack a hladkal po chrbte. 

Ani neviem ako, ale zaspala som v jeho náručí.

Ahojte zlatíčka ❤️Nová časť je na svete😊

Jeho šéf ✓Where stories live. Discover now