Vypočuj ma

6.3K 180 1
                                    

Celý deň je na nič! Ráno skoro prídem o nervy a teraz sa len tak prechádzam po školskom dvore.

S Oliverom a s Chris som ani neprehovorila. Mrzelo ma to, no bola som na to až príliš tvrdohlavá.

Kráčala som po chodníčku a bola som rozhodnutá, že si pôjdem sadnúť na lavičku pod strom, lenže niekto ma vyrušil.

,, Ahoj. Môžme sa prosím ťa porozprávať? " objavil sa pri mne Sebastián a ja som na neho začala zarazene pozerať. Určite ho poslal môj brat. Poobzerala som sa okolo seba, kým môj pohľad nezastal na bratovi, ktorý sa opieral o auto a sledoval nás.

,, Už len z princípu, že ťa poslal môj brat nie!"  odvrkla som a išla sa otočiť, ale Sebastián ma chytil za zápästie.

,, Au! Pusti ma!" sykla som, pretože jeho stisk bol silný.

,, Vypočuj ma, prosím. " vytrhla som  sa z jeho zovretia a pošúchala si zápästie. Očkom som však vyhľadala ešte svojho brata, pri ktorom už stál Dylan spolu s Oliverom a Chris.

,, Fajn! " odvrkla som a išla som sa posadiť na lavičku pod strom. Nechcela som s ním hovoriť, no zároveň som bola zvedavá, že čo mi chce povedať.

,, Tak začni." pokojne som povedala, ale na tvári som mala kamenný výraz.

,, Viem, že toho bude na teba veľa, ale prosím ťa, skús ma neprerušovať  Lily." len som prikývla a on sa pustil do rozprávania.

,, So Zackom sa poznám už veľmi dávno. Vlastne spoznali sme sa, keď sme mali obaja 15. Bolo to náhodné stretnutie raz v parku a ako sa hovorí, padli sme si do oka.

Stali sa z nás najlepší kamaráti, ale ja som v sebe dusil jedno tajomstvo. Nechcel som mu ho povedať, pretože som sa bál, ako to vezme.

Po čase som však k nemu začal byť mierne odmeraný. Môj otec bol ten najvplyvnejší mafián a kšefty sa začali kaziť.

Raz sa však na jednej akcii podarilo postreliť môjho otca a on bol hneď na mieste mŕtvy.  A práve tu nastupujem ja. Prebral som pozíciu a stal som sa šéfom mafie.

Riešil som kadejaké papiere a zháňal nejakých nových ľudí. Preveroval som si otcových mužom, aby som vedel, komu môžem na sto percent veriť.

A práve preto som začal rozmýšľať o Zackovi. Vedel som, že by ma nikdy nesklamal a vedel som, že sme mali rovnaké záľuby. Preto som bol rozhodnutý, že sa mu zverím so svojím tajomstvom, ale to som ešte netušil, kto sú jeho rodiča.

Oni totižto pracovali pre môjho otca a Zack o svete mafie vedel dosť. Jeho otec ho zaúčal bojovať a strieľať. Boli sme obyčajní chalani, no  stali sa z nás mafiáni. Prebrali sme role po svojich rodičoch.

A práve takto nastala naša spolupráca. Čím ďalej tým viac sme si boli bližší. Peniaze sa nám len tak kopili  a všetky akcie vychádzali. My sme sa zlepšovali a jeho rodičia nám pomáhali zaučiť sa v mafii.

Je úžasný partner, ale hlavne najlepší kamarát. Je mi ako brat, ktorého som nikdy nemal. " usmial sa nad spomienkami, ale ja som sa mračila.

,, Prečo mi o tebe nikdy nepovedal? A ako sa k vám dostal Oliver s Chris? A prečo to neprevzala tvoja mama?

Prečo ste ma z toho vynechali? Vieš Seb, ja by som to akceptovala a nenaštvalo by ma to tak, ako keď ste to tajili. "

,, Moja matka zomrela pri mojom pôrode. Vlastne som ju ani nepoznal," smutne sa usmial a  pokračoval, ,,Nemohli sme ti to povedať Lily.

Keď si sa dala do kopy s Jasonom, bolo by to pre mňa veľmi veľké riziko. My dvaja sme boli odjakživa rivali. Naše rodiny sa neznášali a on bol rovnako vplyvný mafián ako ja.

Boli sme si navzájom konkurenciou. Keby ma Zack privedie a povie ti o mne, hneď by sa to dozvedel Jason alebo by ma zahliadol.

Zack vedel, že ťa musí držať v bezpečí a preto do toho spadli aj Oliver s Chris. Rovnako ťa chceli chrániť a Oliver sa mafii rozumel. Je to šikovný chlapec hlavne v streľbe a Chris mi robí papiere.

Keď Zack odišiel stále o tebe básnil. Bál sa o teba a tak som mu navrhol, že pošlem svojho muža, aby ťa chránil.

Bol to vlastne Dylan. Odvtedy, čo Zack odišiel, Dylan ťa sledoval. Bol vždy pripravený zasiahnuť, keby sa niečo stalo alebo keby si bola nejaká ohrozená.

Až posledné dni sme to museli naplánovať tak, aby to vyzeralo, že je nový žiak. Je poverený tvojou ochranou a preto ťa chránil aj pred Matthewom." povzbudivo sa na mňa usmial, ale ja som mu úsmev neopätovala.

,, A.. A čo Jason?" mierne som sa zakoktala.

,, Raz som zavolal Zackovi, aby súrne ku mne prišiel. Zistil som, že Jason ma na rováši zopár vrážd.

A neviem ako, ale niekto odomňa zlyhal a povedal o tom Jasonovi.  Museli sme zistiť, kto to bol a všetky veci okolo toho, no museli sme stále dávať pozor na teba.

Ak by Dylan ostal nejak odradený, nemala by si ochranu, preto tu bol Oliver s Chris. "  znovu sa usmial a mne sa skoro z toho zaparil mozog.

Teraz som už chápala, prečo sa tak zachovali. Na ich mieste by som spravila presne to isté. Síce som bola naštvaná na Dylana a na brata, že robí zo mňa malú, ale nemohla som to Zackovi zazlievať.

Bolo však niečo, čo ma škrelo. Jason mal na rováši pár vrážd. Vrážd, vrážd, vrážd. Je to vrah. Chodila si s vrahom!

Ozývalo sa mi dookola hlavou a môj dych sa zrýchlil. Keď si predstavím, že keď sme boli spolu, mohol mi spraví to isté, čo tým mŕtvym. Ako som sa mohla do neho zaľúbiť?!

Ako môže byť niekto taký zlý? A čo keď ublíži Zackovi alebo mne?

Okamžite som sa zdvihla z lavičky a utekala priamo na dievčenské záchody. Zavrela som sa  a skĺzla po dverách.

Nechala som sa uniesť svojimi vzlykmi. Moje myšlienky sa stále točili okolo Jasona. Ako som mohla byť taká sprostá? Možno keby sa s ním nezapletiem, tak by mohlo byť všetko inak.

Bože, keď si predstavím, že Zack môže dopadnúť ako tí, ktorých Jason zabil, je mi zle.

Nemohla som si pomôcť, ale pred očami sa mi zjavilo Zackove dokrvavené telo. Sklenené oči a prázdny pohľad.

Nad tou predstavou som sa rozplakala ešte viac. Dospela som však k názoru, že nemôžem dovoliť, aby sa niečo Zackovi stalo.

Posnažila som sa o ďalšiu časť ❤️

Jeho šéf ✓Where stories live. Discover now