Kto to môže byť?

3.9K 134 5
                                    

,, Poď! Utekaj! " zareval Oliver, ale ja som nebola schopná sa pohnúť.

Len utekaj. Nabudúce budeš moja.

Cinkla mi správa a ja som sa rozbehla spolu s Oliverom. On začal niekomu volať, ale ja som nevnímala. Bola som až príliš vystrašená.

Výstrel mnou otriasol a myslela som si, že zasiahol niektorého z nás. Našťastie sa tak nestalo.

Cítila som sa však zvláštne. Nedokázala som jasne rozmýšľať a v ušiach mi pískalo.

Ani som si neuvedomila a už ma Oliver tlačil do domu.

,, Čo sa preboha stalo?! " podišiel k nám vystrašený Zack.

,, Išli sme domov a niekto začal strieľať. Prišli jej ďalšie správy." prehovoril zadýchane Oliver a mne sa po tvári spustili slzy.

Kto to je a čo chce?! To už akože nemôžem vyjsť ani na ulicu?

,, Si v poriadku Lily? " jemným hlasom sa ma spýtal Zack a ja som sa len na neho pozrela. Videla som v jeho očiach strach. Pozeral na mňa s láskou, ale v pohľade mal aj obavy.

Neodpovedala som. Môj pohľad bol úplne prázdny. Nevedela som, prečo ma to tak vzalo. Veď vlastne sa ani nič zvláštne nestalo. Len niekto strieľal a netrafil sa. Prečo nie?!

A možno som si veci okolo mňa len neuvedomovala a práve preto to na mňa teraz celé prišlo.

Niekto ma sleduje, vyhráža sa mi a chce ma zabiť. Dokonca sa napojil aj na môj telefón a musí to byť niekto, kto pozná mňa alebo Sebastiána.

Vŕta mi však hlavou, prečo ma doteraz nechytil. Stavím sa, že keby ma nechcel živú, tak dnes tá guľka skončí vo mne.

,, Ja už viac nevládzem. " šepla som a zložila som sa. Sedela som na zemi a plakala. Zack s Oliverom sa ma snažili ukľudniť, ale nepomáhalo to. Až príliš som si uvedomovala terajšiu situáciu.

Sebastián

,, Kde je??!!" zareval som naštvane.

,, Sedí v obývačke. Bastián nemyslím si, že by si mal ísť za ňou takýto našt..."

,, Sklapni. " prerušil som ho a vrútil sa do obývačky. Uvidel som sedieť moju Lily na gauči. Videl som na nej znaky plaču. Znova sa trápi. Neznášam, keď sa trápi. Milujem, keď môžem vidieť jej úsmev, keď počujem jej smiech.

,, Princezná, " vydýchol som a vzal si ju do objatia. Položil som si ju na kolená a pomaly som jej prechádzal rukou po chrbte. Vedel som, že ju to ukľudní. Vždy ju to ukľudnilo.

,, Seb, prečo sa to musí diať práve mne? Čo som komu spravila?" šepla mi do hrude a mne sa napli svaly. Myslela si, že za to môže ona.

V skutočnosti sme za to mohli my. My sme ju zatiahli do mafiánskeho sveta. Pamätám si, keď mi povedala, že nechce so mnou byť, pretože sa bojí, že ma ohrozí. No čím dlhšie sme spolu, mám pocit, že ju ohrozujem ja.

,, Ochránim ťa zlatko. Už budem celý čas len pri tebe. " venoval som jej bozk do vlasov a spozoroval som, ako sa jej na tvári objavil náznak úsmevu. Zahrialo ma pri srdci.

***

,, Kde je Lily?" 

,, Išla do izby. Číta si. " odpovedal som Zackovi.

,, Oliver ako sa to stalo?"

,, No tak išli sme s Lily von, pretože sa chcela porozprávať. Zašli sme spolu do kaviarne a potom sme išli domov. Lenže jej prišli znovu správy a ja som si ju k sebe pritiahol a dal sa do bojovej pozície.

Lenže potom sa ozval výstrel, tak som na ňu skríkol nech uteká. Ja som sa k nej pridal. Myslel som si, že ju to zasiahlo. " smutne sa na mňa pozrel.

,, Jedno je jasné." povedal zadumane Zack a ja som sa na neho pozrel s otázkou v očiach.

,, Chce ju živú. Určite s ňou má niečo v pláne. "

,, Oliver choď a zalarmuj mužov, nech prezrú okolie, kde sa to stalo. Nech sa pozrú aj na strechy. Možno niečo nájdu. Hlavne sa posnažte nájsť náboj." rozkázal som.

Potrebovali sme nájsť nejaké stopy. Lenže sme sa nemali čoho chytiť. Dával si veľký pozor a to sa mi nepáčilo. V oblasti mafie musí byť dosť skúsený, čo ma vedie k tomu, že to musí byť šéf mafiánskeho gangu.

Lily

Ráno som sa zobudila dosť skoro. Bola som však prekvapená, pretože som našla pri sebe ležať Sebastiána. Musela som sa pousmiať. Stavím sa, že sa už dlho nevyspal.

Zobrala som si čisté oblečenie a odišla som do sprchy. Umyla som si zuby a učesala sa. Vlasy som si nechala voľne uschnúť. Obliekla som si čipkované spodné prádlo, ktoré mi mimochodom kúpila Chris. Navliekla som si na seba Sebove tričko, ktoré som zastrčila do modrých jeansov.

Potichu som prišla do izby a skontrolovala Seba. Bol rozvalený cez celú posteľ a spokojne si odfukoval. Len som nad tým pokrútila hlavou a šla do kuchyne.

Zarazila som sa, pretože v kuchyni nikto nebol. Síce bolo len sedem hodín aj pár minút, ale Zack by bol už dávno hore.

Spravila som si raňajky a rozmýšľala som, čo budem dnes robiť. Seb určite pôjde domov riešiť včerajšok a ja budem musieť ísť s ním.  Možno by to ani nebolo zlé. Išla by som pozrieť Dylana. Pri tej predstave som sa usmiala. Ktovie ako sa má.

Pokrútila som hlavou a dala som do umývačky špinavý riad.

Chcela som ísť za Sebom, ale prerušilo ma klopanie na dvere. Bolo to zvláštne, pretože k nám nikto nechodieval. Sem tam k nám zavítala suseda, ale aj to bolo raz za uhorský rok.

Podišla som ku dverám a automaticky ich otvorila.

Ani som sa nestihla nazdať a niekoho ruka mi chytila ústa.

Upadla som do tmy.

Ahojte zlatíčka. 🔥 Čo myslíte? Kto to všetko robí? 🔥❤️

Jeho šéf ✓Where stories live. Discover now