Obálka

3.6K 137 1
                                    

O pár týždňov

Konečne som sa už ako tak zo všetkého dostala. Jediné, čo ma trápi je, že mi na nohách ostali jazvy.

Inak som už zdravá. Keď sa všetko skončilo, vôbec netuším, čo budem robiť. Sebastián ani Zack ma nikam nepustia, pretože sa o mňa boja.

Chápem ich, ale niekedy to už preháňajú. Keby ku mne nechodí Chris, tak by som sa asi zbláznila.

Keď chcem zájsť do mesta, vždy so mnou musí niekto ísť. Som rada za spoločnosť, ale sem tam chcem ísť aj sama.

Celý čas, čo som zavretá v izbe, tak  rozmýšľam nad Peterom. Vôbec mi nič nenapadalo. Ako som to mala vedieť?

Vŕtalo mi však hlavou, prečo Peter zabil aj Evelyn. Veď predsa ju miloval. Teda aspoň sa tak zdalo. Bolo to zvláštne. Možno vedela niečo, čo nemala.

Rozhodla som sa, že pôjdem do ich spoločnej izby. Ja a Zack sme mali do nej zákaz. Nikdy sme tam nechodili a ani sme to nemali v pláne. Ale predsa sú teraz obaja mŕtvi.

Keď som vyšla z izby, počula som hlasy. Vedela som, že je u nás Seb a rieši so Zackom papiere. Lenže počula som aj nejaký ženský hlas, ktorý mi bol neznámy. Neriešila som to a stlačila som kľučku na ich izbe.

Ovial ma nepríjemný vzduch. Bolo cítiť, že sa tu dobre dávno nevetralo. Zavrela som za sebou dvere a pribehla som k oknu, ktoré som otvorila.

Vedľa okna sa nachádzal stôl so stoličkou. Na opačnej strane izby bola posteľ, ktorá bola uprataná. Pri dverách v rohu izby bola menšia knižnica. Na druhej strane sa nachádzal kozmetický stôl. Všetko spolu úžasné ladilo a vytváralo to starecký dojem. Ale myslím si, že to bolo tým červenobielym kobercom, ktorý sa rozprestieral od dverí až po posteľ.

Poobzerala som sa, ale nič som nevidela. Sadla som si na stoličku a začala otvárať šuplíky. Dokopy v nich nič nebolo. Len v poslednom som natrafila na zbraň, ktorú som tam radšej nechala.

Zavrela som okno a podišla som ku kozmetickému stolíku. Smutne som sa na seba usmiala do zrkadla a otvorila veľký šuplík, ktorý sa nachádzal v strede. Po bokoch boli malé šuplíky.

Prezrela som ho a našla som tam len kozmetiku.
Ó áno Elizabeth! V kozmetickom stolíku býva zvyčajne kozmetika!

Pokrútila som hlavou a začala otvárať malé šuplíky, v ktorých sa tiež nachádzali kozmetické veci a drogéria. Pošmátrala som rukou v šuplíku a našla som nejaký papier.

Vlastne keď som ho vytiahla, bola to obálka, na ktorej bolo napísané Pre teba. Pre koho? Ako mohla vedieť, že niekto príde do izby?

Otvorila som obálku, z ktorej vypadol list.

Drahá Elizabeth!

Ak držíš tento list, pravdepodobne je už po všetkom a ja som mŕtva. Vedela som o Peterových plánoch a nesúhlasila som s tým, pretože som vedela o tebe.

Pravdepodobne ma už aj zabil, lebo som mu nechcela povedať, kde sú.. No vlastne sa k tomu dostanem neskôr.

Verím, že keď čítaš tento list, tak Sebastián určite zabil Petera a teba našiel. Tak isto som vedela, že budeš nad tým rozmýšľať a vyberieš sa do našej izby, aby si niečo našla. Preto som ti schovala list do stolíka.

Ja ti neponúknem odpovede na tvoje otázky , len ti môžem povedať to, čo mi povedala tvoja matka.

Všetko prepísala na teba. Si šéfka mafie Elizabeth. Viem, že tie papiere schovala vo svojom dome, ale potom ich dala mne, aby som ich ukryla.

Len choď do obývačky a odhrň koberec. V zemi sa nachádzajú dvere, ktoré ťa zavedú do malej miestnosti, kde nájdeš všetko. Peter o tomto nikdy nevedel, pretože toto bol dom mojich rodičov a on sa sem prisťahoval.

Beth, viem, že som ti nebola dobrou matkou, ale nemohla som inak. Peter by ma zabil. Až neskôr som pochopila, za akého blázna som sa vydala a ľutujem to.

Tvoju matku by som nikdy nezradila. Možno to tak nevyzerá, ale vždy som sa o teba zaujímala. Tajne som ťa pozorovala, ale keď sme odišli a Peter ma zajal v chatke, nemohla som na teba dávať pozor.

Zlatíčko moje verím, že budeš dobrá mafiánka.

PS: Nikdy som ťa neprestala ľúbiť dcérka. ❤️

                                           S pozdravom mama.

List mi vypadol z ruky a po lícach sa mi spustili slzy. Ona mi chcela dobre a ja som bola na ňu zlá. Veľmi ma to mrzí. Teraz už chápem všetko.

Bojím sa však, čo bude na mňa čakať v tajnej miestnosti.

Šťastný Nový rok! 💥❤️❤️

Jeho šéf ✓Where stories live. Discover now