✅42✅

243 12 8
                                    

Torin pov

Het is maandag en de lessen zijn weer begonnen. Lily en ik worden overspoelt met vragen en we worden er gek van. Iedereen wilt weten hoe het komt dat Sophia zo ziek is. En ik snap ze helemaal, als ik ineens zou horen dat 2 mensen niet meer op school komen omdat 1 van hen dodelijk ziek is, dan zou ik ook willen weten hoe dat komt. Maar dat neemt niet weg dat het irritant is. Ook Omber wil weten wat er aan de hand is met Sophia, ze denkt dat we een leger aan het opbouwen zijn ofzo. Nou, als Soph gezond was geweest hadden we dat misschien ook wel gedaan.

*

Ik zit aan de tafel van Griffoendor als er een aantal uilen de zaal in komen vliegen. Ze landen voor Lily en ik en gauw kijken we van wie ze zijn. Eentje is van Alice, een van Sophia en James en een is onbekend. 'Open eerst die van Alice. Misschien is er vooruit gang.' Zegt Lily terwijl ze Roos, Albus en Hugo naar ons toe trekt. 'Lees voor dan!' Ik zucht even. Dan begin ik te lezen.

'Hee Tor, Lil en de rest,

We wilde jullie laten weten dat jullie absoluut geen extra details mogen vertellen. Zodra Voldemort erachter komt dat het zijn schuld was dat Sophia- Elody zo ziek is, dan kan hij haar helemaal uitroeien. Dus houd jullie mond dicht. Verder wilde Soph jullie nog een bericht sturen, dus die zit erbij.

We missen jullie. Oh en Lily, Seth houdt van je.

Groetjes 

AC'

'Waarom staat er AC?' Zegt albus terwijl zijn blik naar de naam gaat. 'Omdat anders iedereen weet wie het is.' Antwoordt Lily voor me. 'Ga naar de volgende.' Spoort ze aan. Ik kijk haar even aan, dan open ik de tweede brief.

'Hallo allemaal,

Ik wilde jullie niet in het diepe gooien, door niet mee te gaan naar Zweinstein. Ik wilde niet dat jullie alles over jullie heen zouden krijgen, maar het is toch gebeurd. Het is toch gebeurd en ik haat mezelf erom. 

Weet je? Jane zei altijd dat als ik jullie weer zou zien dat ik het toch zou verpesten. Dat jullie allemaal dood zouden gaan en dat het mijn schuld zou zijn. Maar nu ga ik dood en ik weet gewoon niet hoe ik jullie nu moet beschermen. James zegt dat ik het positief moet houden en ik weet dat ik dat eigenlijk ook moet doen, maar het doet zoveel pijn. Soms is het gewoon ondragelijk. Ik weet dan niet wat ik wil en waarom ik dit nog doe. Ik weet het, het klinkt zwak, maar ik ben ook zwak. De-' 

Mijn adem stokt even. 'Wat is er?' 'Volgens mij had ze een hallucinatie toen ze dit schreef. Luister!' 

' 'Ik zal alleen blijven mam.' 'Nee, Sophia waarom denk je dat?.' Ik blijf stil. Mam kijkt me doordringend aan. Dan valt ook alles bij haar op haar plek. 'Nee!' Ik knik even. 'Ja.. Alice heeft een voorspelling over mijn ware liefde gedaan.' '

Lily kijkt me verbaasd aan. 'Stopt het daar?' Ik knik even. 'Het gaat echt niet goed met haar.' Mompelt Albus verdrietig. 'Ik weet het Albus.' 

Het lijkt wel alsof iedereen de onbekende brief vergeet. Alsof niemand meer daar aan denkt. Ik pak hem langzaam op en houdt hem onder tafel. Onbekendheid is slecht, houdt ik mezelf voor. Dan zie ik de initialen op de voorkant van de envelop. 

De Heer T. Zwarts

Grote Zaal
Zweinstein

 Ik kijk lichtelijk verbaasd naar de envelop. Dit is voor mij? Niemand stuurt mij zo'n formele brief. Okay, raar. Ik stop hem in mijn gewaad. Deze ga ik achter houden. Ik bedoel, hij is toch van mij.

'Waar is die derde brief?' Lily kijkt verbaasd naar de tafel. 'Geen idee.' Lieg ik, terwijl ik de brief in mijn gewaad voel branden. 'Hij lag er net nog!' Ik kijk zogenaamd verbaasd om me heen. 'Weet je zeker dat er een derde brief was?' Vragend kijk ik haar aan. 'Ja, ik weet het zeker! Iemand heeft hem gestolen!' Roept ze uit. 'Ik heb niks gezien.' Zegt Albus. 'Ik ook niet.' Het is Hugo. Ze zucht gefrustreerd. 'Okay! Laat maar zitten!' We eten verder, maar ik zie Lily af en toe om haar heen kijken.

*

'Vandaag gaan jullie De drank van de levende dood brouwen. Zoek pagina 60 op in je boek en ga aan de slag.' Ik blader in mijn boek. Harry heeft me verteld over zijn ervaring met deze drank. Hij had toen de tijd het boek van de Halfbloed prins en daardoor was zijn drank perfect. Helaas voor hem ben ik niet zo goed in Toverdranken. Bij het snijden van die bonen gaat het al fout. Wat doe ik in hemelsnaam verkeerd?! Ik probeer weer te snijden maar opnieuw schiet de boon weg. 'Shit man.' Mompel ik en ik leg mijn mes neer. 'Gaat het wel goed?' Ik kijk opzij en kijk recht in de blauwe ogen van een meisje die ik niet ken. 'Om eerlijk te zijn... Nee.' Zeg ik terwijl ik de bonen gewoon in mijn ketel dump. 'Je weet dat je ze eerst moest snijden.' Lacht het meisje. 'Oh dat weet ik, maar voor een keer maakt het me niks  uit.' Ik dump de rest er ook in. 'Dat was niet erg...-' Ze stopt me praten als er een raar pruttelend geluid uit mijn ketel komt. 'BUKKEN!' Roep ik en ik trek haar net op tijd onder tafel. BOEM! Mijn ketel explodeert. Lachend kijkt het meisje me aan. 'Rayna Lewis. Aangenaam.' Ik grinnik even. 'Torin Zwarts.' Even glimlachen we naar elkaar. 'Je zit niet in Griffoendor eh?' Ze schudt haar hoofd. 'Nee, zesde jaars Zwadderich.' Ik lach even. 'Aangenaam.' 

'Meneer Zwarts!' Dan komen we onder tafel vandaan. 'Professor.' Zeg ik enkel. Wetend dat ik in de problemen zit. 'Heb je alle instructies in je boek gevolgd?' 'Nee professor!' Zeg ik nu. 'Wat heb je fout gedaan?' Ik zucht even. 'Ik gooide de bonen er gewoon bij.'  Hij kijkt me even aan. 'Begin opnieuw!' 'Ja professor.' Ik kijk nog even met een schuin oog naar Rayna en dan begin ik opnieuw.

✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅
Dus, basically is mijn voorraad op... Jupp je hoort het goed, ik heb geen delen meer klaar staan... wat betekent dat ik moet gaan schrijven... Maar mijn examens komen eraan en tja, dat is belangrijker dan dit.... Ik doe mijn best guys echt waar!!!😘

Xxx Jonna

Going back againOn viuen les histories. Descobreix ara