✅40✅

294 15 10
                                    

James' pov

Over een week begint school weer en ik weet niet hoe ik dat door ga komen. Sophia is nog steeds ziek en het gaat de ene dag wel oké en de andere dag vreselijk. Het gaat nooit beter. Het is een soort lijn die heel langzaam omlaag gaat en dan af en toe een recht is. Het is raar om uit te leggen. Ik heb meer gejankt dan ik ooit heb gedaan en ik ben echt een wrak.

'School begint over een week weer.' Merkt Lily op. 'Hoe gaan we dat doen?' 'Daar is over nagedacht.' Zegt Alice terwijl ze me met een meelevende blik aan kijkt. 'Renesmee gaat met jullie mee naar school! Ze gaat het uitleggen aan de school. Voor zover ze het kan uitleggen.' 'Ja, ze gaat uitleggen dat Sophia gebeten is door een weerwolf? Ik kan de roddels nu al horen.' Zegt Torin een beetje sarcastisch. Hij is ook veranderd. Hij zat bij Sophia als ik er niet zat. Soms hoor ik hem zachtjes tegen haar praten en als ik dan binnenkom verandert zijn stem, alsof hij over wat anders begint.

'Dat gaan we ook zeker niet vertellen. Ik ga vertellen dat ze een ongeluk heeft gehad vlak voor de zomervakantie en dat ze in een kritische toestand thuis ligt.' Zegt Renesmee zachtjes. Alice' ogen worden even wazig. 'Het is tijd.' Even is het stil en dan begint het.

'Mam, mam!' Roept Sophia van boven. Torin staat gelijk op. 'Torin, ga zitten!' 'Nee, ik kan haar rustig krijgen.' Zegt hij voordat hij naar boven rent. 'Ik heb zo'n dorst mam, mag ik wat?' Even is het stil. Dan klinkt er pijnlijk gekreun. 'Ik heb zo'n dorst. Ik- ik moet-' Een gil. 'Het doet zo'n pijn. Zoveel pijn. Ik wil nie-' 'Sst Soph, zeg dat niet!' Roept Tor. Hij is dus in de kamer. 'Rustig Soph. Denk aan iets leuks.' Iets leuks? Is hij serieus? 

'Er is niks leuks meer.' 'Kan je je uiterlijk veranderen Soph?' Even is het stil. 'Ja goed zo! Vertel me wat ik je altijd zeg.' Renesmee trekt lichtelijk wit weg. 'Onze ogen-' 'Ja?' 'Die zijn haast hetzelfde!' Haar ademhaling wordt rustiger.  'Ze zijn hetzelfde.' 'Goed zo.' Zegt hij wat zachter. Ik loop langzaam naar de deur. 'Tor..-' Klinkt de gebroken stem van Sophia. 'Kan je bij me komen liggen?' 'Natuurlijk Soph. Natuurlijk.' Ik glimlach licht. Ze geven echt veel om elkaar.

Dan gaat de deur open en komen Carlisle, Rosalie, Edward, Emmet, Esmé en Sophia's ouders binnen. Ze zien onze gezichten en kijken geschrokken op. 'Was het weer zover?' Vragen ze. 'Ja, Torin is bij haar.' Zegt Alice verbijsterd. 'Wat?' 'Hij heeft haar rustig gekregen.' 'Hoe?' Vraagt haar moeder. 'Door haar af te leiden.' Zegt Alice nog steeds verbijsterd. 'Wow.' Zeggen de mensen die net binnen kwamen. Nou ja, de vampieren. 

'Hadden jullie nog wat te melden?' Ze knikken. 'Jullie gaan met Renesmee, Joanna, Seth, Jacob en Alice naar de Wegisweg.' 'Waneer?' 'Nu!' Zegt Bella glimlachend. 'Waarom moeten Seth en Jacob ook mee?' Vragen Albus en Roos. 'Omdat Seth Lily niet alleen zal laten en Jacob Renesmee niet.' Zegt Alice lachend.

'Komen we hier terug?' Bella knikt. 'Ja, maar wel pas morgen. Want we moeten veel halen.' Zegt Sophia's moeder. 'Komen jullie?' 'Ik ga Tor halen.' Zeg ik en ik ren naar boven. 

'Tor? We moeten gaan.' Zeg ik als de deur zachtjes open doe. 'Ik kom eraan.' Hij staat op en loopt langs me heen naar de trap. 'Kom je?' 'Ja, ik kom zo!' Langzaam loop ik naar Sophia toe. 

'Soph, ik ben even weg, maar ik kom terug okay.' Zeg ik terwijl ik met mijn hand over haar wang ga. 'Je mag niet weggaan.' Mompelt ze zacht. 'Ik moet wel, maar ik kom terug.' Zeg ik zachtjes. Ik buig naar voren en kus haar op haar lippen. 'Ik hou van je! Hou vol!' 'Ik hou ook van jou, ja-' Dan begint ze te hoesten. Ik aai langzaam over haar arm. Dan stopt ze. Ze kijkt in haar hand en schrikt. 'James.' Ze laat haar hand zien. Bloed. 'Ik ga dood, is het niet?' Ik schud mijn hoofd. 'Nee, je gaat niet dood. Ik zorg ervoor dat je niet dood gaat.' Zeg ik zachtjes. Ik loop naar achteren terwijl ik hopeloos naar het mooie meisje in bed kijk.  Mijn meisje. 

Going back againDär berättelser lever. Upptäck nu