✅2✅

612 31 21
                                    

Sophia's pov

De trein mindert vaart. Eindelijk, we zijn er.

Langzaam stroomt de trein leeg, ik loop ook de trein uit en ga opzoek naar Hagrid. Terwijl ik op het perron loop voel ik alle ogen op me branden. Roos had gelijk, natuurlijk.

'Hagrid!' Roep ik als ik hem zie. Hij draait zich om. 'Sophia-Elody.... James!' Roept hij terug. Ik draai me om en zie James zich een weg banen door de leerlingen. Ik loop een stukje terug en strek mijn hand. Dankbaar pakt hij hem aan en ik trek hem met een enorme kracht naar me toe. Hij knalt tegen me op en ik wankel naar achter. Zijn gezicht is aardig dicht bij die van mij, en voordat ik wat doe waar ik spijt van krijg, draai ik me om en trek hem mee naar Hagrid.

' Ik moet mee met de bootjes, is het niet?' Vraag ik hem. Hagrid knikt, 'inderdaad! James stap jij ook maar in!' James grijnst en stapt naast me in het bootje.

Langzaam beginnen we te varen. We zijn halverwege het Zwarte Meer als ik een idee krijg. 'Hey James,' mompel ik. Hij kijkt om en gauw duw ik hem in het water. Al gauw komt hij boven water. 'Waar was dat voor nodig?' Vraagt hij grijnzend. 'Ik vond het wel le-' voor ik mijn zin kan afmaken lig ik ook in het water. Ik zak een beetje naar beneden en kijk om me heen. Het Zwarte Meer is veel mooier onderwater, dan boven water. Na 30 seconden ga ik weer omhoog.

Direct wordt ik geplet door James. 'Damn Soph, ik dacht dat ik je kwijt was!' Mompelt hij in mijn haar. 'Ach ben je zo aan me gehecht?' Ik grijns in zijn schouder.

Gauw laat hij me los en klimt hij weer in het bootje. Hij strekt zijn hand om me te helpen, maar het lukt me makkelijk.

We haasten ons door de gangen, wat nog al moeilijk gaat aangezien we drijf nat zijn, al gauw zien we professor Andeling met de eerste jaars. 'Professor!' Roep ik. Andeling kijkt om en haar ogen worden groot. Ze gebaart dat ik in de rij moet gaat staan en duwt James richting de Grote Zaal.

'Oké, laten we naar de Grote Zaal gaan.' De deuren gaan open en we lopen naar binnen. Ik voel hoe ik wordt na gefluisterd en ik hoor hoe verschillende jongens fluiten. Met een grijns loop ik door.

Als we eindelijk bij de hoed zijn weet ik al wat hij gaat doen. Even is het stil, en dan trekt de hoed zijn mond open.

De hoed zingt een lied. Als hij klaar is barst het applaus los. Professor Andeling rolt een perkament uit en schraapt haar keel.

'Abdil, Lisa' Roept ze. Een klein meisje loopt richting de kruk. Ze zet de hoed op en even is het stil. Na een tijdje roept de hoed: 'RAVENKLAUW' het meisje springt van de kruk loopt richting de juigende tafel.

Nog een aantal namen komen en dan hoor ik de mijne. 'Mergel, Sophia-Elody! Sophia zal een aangepast rooster volgen! Behandel haar met respect.' Maar de Grote Zaal luistert niet meer. Nadat ze mijn achternaam zei barste het geroezemoes los.

'Kan iedereen even zijn of haar kop houden?!' Roep ik door de zaal. 'Ik heb dan misschien Zwadderich in mijn bloed, maar ook Griffoendor en Ravenklauw! Dus zeur niet zo!' Na mijn woorden wordt het doodstil.

Ik loop richting de kruk en zet de hoed op.

"Aha een Mergel! Je hebt een goed stel hersenen en je zou het fantastisch doen in Ravenklauw. Maar je bloed zegt Zwadderich en dat niet alleen! Er is iets anders waardoor je je tot Zwadderich aangetrokken voelt. Je hart zegt Griffoendor. Dus waar moet ik je plaatsen? Ik doe dit niet vaak dus let op! Heb je een voorkeur?" 'Geen thee kransje houden Soph!' Roept James door de zaal. 'Hou je kop James!' Roep ik terug. Ik wil eigenlijk wel in Griffoendor, denk ik tegen de hoed.

"Dat wordt het Dan!" Dan schreeuwt hij door de zaal: "GRIFFOENDOR!' Ik zet de hoed af en loop naar de tafel  van Griffoendor. Daar aangekomen wordt ik direct omhelst door James. Een warm gevoel stroomt door me heen. Fijn.

Vanuit mijn ooghoeken zie ik verschillende leerlingen heel jaloers kijken. Het zijn vooral meiden. 'James, waarom kijken al die meiden zo jaloers?' Fluister ik in zijn oor. 'Niet alleen de meiden de jongens ook!' Fluistert hij ook. 'Volgens mij had Roos gelijk. Je bent binnen tien minuten populair!' Gaat hij door. 'Jij ook hoor!' Zeg ik voor ik hem los laat.

We gaan zitten en James grijnst. Hij vangt mijn blik en rolt met zijn ogen, waardoor ik in de lach schiet. 'Ik heb honger' mime ik naar hem. Hij schiet in de lach en professor Andeling kijkt ons geïrriteerd aan. 'Net haar moeder!' Mompelt ze. 'Dank je professor!' Roep ik terug. Ze geeft me een dodelijke blik en gauw ga ik zitten. James kijkt me lachend aan. Dan wordt mijn aandacht getrokken door professor Andeling die roept: 'Wemel, Roos!' Gauw gaan James en ik recht zitten.

Roos loopt rustig naar de stoel, maar ik hoor haar hart sneller kloppen. Ze wil de hoed opzetten, maar voordat hij haar hoofd raakt Roept hij: GRIFFOENDOR!' Opgelucht haalt ze adem en loopt ze naar ons toe.

'Potter, Albus!' 'Yeeh je kan dit Al!' Roep ik naar het podium. Direct kijkt iedereen me aan. Great.

Ondertussen gaat Albus gauw zitten. Hij praat een tijdje met de hoed. Natuurlijk kan ik het volgen en tegen James zeggen, maar dat doe ik niet het is privé. Ik wordt onderbroken door de hoed die: 'GRIFFOENDOR!' Roept. Gauw doet Albus de hoed af en rent richting de tafel van Griffoendor.

Na de sorteer seremonie verschijnt er eten op tafel. Ik schep van alles op en begin te eten. Toch mis ik iets. Bloed. Ik moet eigenlijk weer drinken. Thuis dronk ik de hele tijd bloed, een een klein beetje normaal eten.

Als ik alles op heb waag ik het erop en loop naar de lerarentafel. 'Professor Andeling, wat is het wachtwoord van de leerlingenkamer van Griffoendor?'  Verbaasd kijkt professor Andeling op. 'Ja daarover. Je slaapt gewoon bij de leerlingen, maar er is een fout gemaakt, dus je ligt bij de jongens.' Zegt ze ongemakkelijk. 'Uhm oké, uit welk jaar?' Vraag ik. 'Of het 5e jaar of het 3e jaar! Ik heb geprobeerd om je bij James te krijgen, maar ik kan niets beloven.' 'En het wachtwoord?' 'Zuivere dapperheid,' Ik knik, dan draai ik me om en loop richting de uitgang van de Grote Zaal. Onderweg vang ik James' blik. Die nog al vragend staat. Ik geef hem een snelle knipoog en geef hem een talk to my hand. Hij schiet in de lach en dat is het laatste wat ik hoor voordat de deur van de Grote Zaal achter me dicht valt.

✅✅✅✅✅✅✅✅✅
Heey,

Omdat het, het begin van dit boek is, komt er een extra deel vandaag❤

'Wat ben ik toch fantastisch!' 'Kuch ego' 'ik ben jou' 'Oké true🤔😅'

Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Tot over 4 dagen❤

Xxx Jonna✅❤

Going back againOnde as histórias ganham vida. Descobre agora