✅26✅

440 27 1
                                    

Sophia's pov

'Wat brengt u hier?' Ik sta met mijn rug naar Aro. 'Ik denk dat je dat al weet.' Zegt hij met een zware stem. We staan op een groot open veld. Langzaam draai ik me om. 'Ja, natuurlijk.' Zeg ik liefjes. Jane gromt een beetje. 'Ik wilde alleen weten of u het wel wist.' Aro zet nog een paar stappen naar me toe. 'Pittig hmm?' Zegt hij vragend. 'Wat wilt u daarmee zeggen?' Mijn stem schiet een beetje over. 'Niks niks.' 

'Nou straight to the point. U wilt weten wanneer ik James ga veranderen.' 'Ja, inderdaad. Wanneer?' 'Ik weet het niet.' 'Maar we moeten het weten.' 'Dat boeit me niks.' Jane begint nog meer te grommen. Ik laat mijn gezicht veranderen en mijn tanden groeien. 'Zeg me niet dat ik je moet aanvallen.' Zeg ik terwijl mijn vingers beginnen te tintelen.

Alec kijkt me lichtelijk geschrokken aan, net als een paar andere wachters. Felix is ook mee en kijkt me verlekkerd aan. 'Ben je serieus Felix? Eerst mijn moeder, en nu ik?' Ik grijns gemeen. 'Ik weet dat ik onweerstaanbaar ben, maar toch! Stop met kwijlen.' Die woorden waren voor Jane de druppel, want haar gezicht staat boos en ze zegt: 'Pijn.' 

Een weerzinwekkende pijn gaat door me heen. Ik val op de grond, maar weiger ook maar 1 geluid te maken.  Mijn handen beginnen nog meer te tintelen. 'Jane, liefje.' Zegt Aro geamuseerd als hij merkt dat ik geen geluid ga maken. Ze luistert alleen niet. 'Gaat Jane een keer tegen de grote leider in.' Kreun ik vanaf de grond. 'Stoute Jane.' Ga ik verder. Ze zet extra kracht bij en kijkt me boosaardig aan. Op dat moment ontsnapt een ijskoude gil me, en ik weet zeker dat alle luisterende oren in Huize Cullen hem hebben gehoord.

Wat daarna gebeurd gaat heel snel. Het begint hard te waaien en plots grijpt Jane naar haar keel. Een moment later verdwijnt de pijn en ben ik degene die Jane boos aankijkt. 'Sophia! Stop!' Ik stop en kijk Aro verbaasd aan. 'Wat was dat?' 'Dat was de andere reden van onze komst. Je dacht altijd dat je de elementen kon besturen, maar dat is niet zo. Als je ze bestuurde, dan was je eigenlijk zonder stok aan het toveren. Jou echte gave is je gil. Je moet hem nog ontwikkelen, maar dat zal snel genoeg gebeuren.' 'Wanneer kwam je erachter?' 'Zodra ik je ouders me om hulp kwamen vragen. Ik heb toen dingen gezien. In Alice hoofd.' Zegt hij op gedempte toon. 'Daarom wil ik je vragen om je bij ons aan te sluiten, al is het maar voor een paar maanden. Zodat je je gave kan beheersen.' Ik schud verward mijn hoofd. 'Ik moet daar over nadenken. Ik laat het zo snel mogelijk weten.' Zeg ik terwijl ik een beetje door mijn knieën ga. 'Bedankt.' 'We zijn hier nog een paar dagen, dus dan kan je naar ons toe gaan.' 'Is goed!' Zeg ik voordat ik naar huis ren.

Lily's pov

Ik merk dat het stil is in de kamer. Elke vampier probeert het gesprek tussen Sophia en Aro op te vangen. Alle mensen praten gewoon en hebben niet echt door wat er aan de hand is.

Een gil gaat ineens door de kamer. Wow. Iedereen kijkt op. 'Zeg me niet dat dat Sophia was.' Een benauwd gevoel bekruipt me. 'We denken- nee weten dat dat Sophia was.' Zegt Alice verdrietig. 'Hoe komt het dat ik het hoorde?' Ik vergeet even dat James, Tor, Albus, Roos en Hugo hier ook zijn. 

'Ze weet het!' Onderbreekt Alice Renesmee die net antwoordt wilde geven. 'Aro heeft het haar verteld.' 'We hadden haar niet moeten laten gaan.' Zegt Sophia's vader gefrustreerd. 'Mayce, ze wilde het zelf! We hadden haar niet kunnen tegen houden.' Sust haar moeder hem. 

'Ze hebben haar een plek aangeboden bij de Volturi.' 'De Vol-wattes?' Zeggen de kinderen in koor. 'Niet belangrijk!' Reageer ik serieus. 'Wat denkt ze daarvan?' 

'Ik overweeg het.' Zegt Sophia die in de deuropening staat. 'Waarom?' 'Nou, als ik met hun mee ga, kunnen ze me helpen. Ik zal er dan niet lang blijven, gewoon een paar maanden.' 'En Zweinstein dan?' Vraagt James gekwetst. 'Ik kom terug, daar niet van, maar ik denk dat als ik tijdelijk verdwijn dat de dooddoeners zich daarmee gaan bezig houden en dus niet met jullie.' Beantwoordt ze zijn vraag. 'Klinkt logisch.' 'Wanneer wil je gaan?' 'Dan ga ik zo met ze mee.' Antwoordt ze rustig. 'Wat nou als ze willen dat je blijft? Wat als ze Chelsea op je los laten?' 'Doen ze niet! Daarvoor ben ik te bijzonder.' Zegt ze een beetje sarcastisch.

'Weet je zeker dat je het wilt?' James kijkt haar vragend aan. 'Ja, ik wil niet dat jullie iets overkomt.' 'Dan houdt ik je niet tegen.' Hij loopt naar haar toe en knuffelt haar. 'Ik ga je missen!' Dan fluistert hij nog wat in haar oor, direct begint ze te grijnzen. Hij laat haar los en ze loopt naar me toe. 'Blaas de SVP een nieuw leven in.' Ik grijns lachend naar haar. 'Natuurlijk!' Ze zegt de rest ook gedag en loopt weer naar de deur. 

'Wacht ik loop mee!' Zegt James terwijl hij ook naar de deur rent. We glimlachen allemaal, ze gunnen een moment met zijn tweeën.

Sophia's pov

Buiten staan Alec, Chelsea en Felix te wachten. Ze hebben alle drie lenzen in. James kijkt over mijn schouder naar Felix, die zijn lippen aflikt. Zijn blik wordt een beetje jaloers, hierdoor duw ik zijn gezicht omhoog. We kijken elkaar nu recht aan. 'Ik hou van je! Dat weet je toch?' Zijn ogen beginnen te glinsteren na die woorden. 'Ik hou ook van jou.' Antwoordt hij. Hij kijkt even naar mijn lippen en ik naar de zijne. Tegelijk duwen we onze lippen tegen elkaar. Ik duw me meer tegen hem aan. Na een tijdje laten we los. Zijn voorhoofd rust tegen de mijne. 'Ik zie je gauw!' Fluistert hij. Dan maak ik me los en loop richting Alec, Chelsea en Felix.

Tijd om het plan te laten beginnen.

✅✅✅✅✅✅✅
Heey Heey,

Weer een deeltje. Hoe vinden jullie hem?

Tot over 4 dagen

Xxx Jonna🌞

Going back againWo Geschichten leben. Entdecke jetzt