✅18✅

472 30 5
                                    

Albus' pov

Nadat Sophia-Elody en James weg zijn pak ik de andere brieven. 'Ze zijn allemaal zo! Dit is zo zielig.' Zeg ik terwijl ik ze door kijk. 'Hier! Deze is erg!'

Misschien kan je beter zelfmoord plegen! Niemand wil jou hier!

'Jezus, we moeten dit weghalen!' Scorpius komt aanlopen. 'Ik help jullie!' We ruimen alles op en leggen het op een hoop. Vragend kijk ik Andeling aan. Ze knikt en ik richt mijn stok. 'Reducto!' Alle brieven ontploffen. Plots verschijnt er eentje.

Van ons
Voor Torin Zwarts

Het is gewoon leeg. 'Tor deze is voor jou!'

Torins pov

Ik neem de brief aan en kijk.

Ga naar die ene plek die niet op de kaart staat! Alleen.

'Ik moet gaan!' Zeg ik terwijl ik opsta. De rest knikt verbaasd. Ik ren de zaal uit richting de Kamer van Hoge Nood. Daar aangekomen staan James en Sophia al in de deuropening. 'Kom binnen. We moeten wat vertellen!'

Ik ga zitten op de bank en kijk mijn twee beste vrienden verwachtingsvol aan. 'We hebben Wat!' Zegt James en ik grijns. 'Ik wist het!' 'Maar niemand mag het nog weten, want de dooddoeners kunnen het tegen me gebruiken.' Maakt Sophia af. Ik knik, 'dat snap Ik!'

'Maar goed, hoe wist je het?' 'Kom op zeg, denken jullie nou dat ik niet door had dat jullie vanmorgen samen in de badkamer zaten? Jullie komen allebei te laat bij Toverdranken en hebben hetzelfde excuus. Oh en vergeet de sjaal niet!' Zeg ik grijnzend. De twee voor me beginnen te blozen.

We praten nog een beetje, na een minuut of 10 staat Sophia op. 'Ik moet nog met Lily praten! Ik zie jullie wel!' 'Doei!' Zeggen James en ik in koor. Ze loopt weg en ik begin te grijnzen naar James. 'Oh nee!' Hoor ik hem mompelen.

Sophia's pov

' Sorry professor, ik moet Lily Potter even lenen.' Professor Banning knikt en Lily staat op. We lopen samen door de gangen naar buiten. Bij de rand van het Verboden Bos blijf ik staan. 'Spring op mijn rug! En doe je ogen dicht.' Ze springt op mijn rug en drukt haar hoofd tegen mijn rug.

Op een razend snel tempo ren in het bos in. Bij de open plek stop ik. Lily springt van mijn rug en kijkt me verwachtingsvol aan.

'Seth heeft het je allemaal verteld, of niet soms?' Zeg ik zwakjes. 'Ja, hij heeft me vertelt wat hij is en wat je ouders zijn. En wat jij bent...- kan ik het zien?' 'Ja, maar Lils, de anderen mogen het niet weten!' 'Dat heeft Seth gezegd ja, maar hij zei niks over James!' Ik kijk een beetje schuldig naar beneden. 'James moet er zelf achter komen, want hij is, nou Ja, Alice heeft bijna 22 jaar geleden gezien dat James mijn Soulmate is.' Zeg ik een beetje ongemakkelijk. 'Dat is erg schattig! Maar hoe ga je dat doen met de onsterfelijkheid?' 'Nou, als het zo ver is, dan denk ik dat ik hem ga veranderen.' Zeg ik zachtjes.

'Dat snap Ik! Zolang de Potter generatie maar door wordt gezet.' Ik begin te grinniken. 'Natuurlijk!'

Even is het stil. 'Drink je mensen bloed? En kan ik je gezicht nog zien?'

'Uhm ja, ik drink mensenbloed, maar voornamelijk van bloedzakken.' 'Dat is wel goed, en je gezicht?' Ik knik en kijk naar beneden. Ik voel mijn tanden groeien en mijn ogen worden rood.  Dan kijk ik Lily weer aan. Ze lijkt niet bang, dat is positief denk ik.

'Ik vind je niet eng!' Zegt ze met een klein stemmetje. 'En ik zal het geheimhouden!' Gaat ze verder. 'Dankje Lils!' Ze knikt en geeft me een knuffel. 'Zullen we terug gaan?' Ik knik en begin te lopen. Samen lopen we terug naar het kasteel.

'Eigenlijk heb ik nog les!' 'Ik ook, naar zullen we gewoon naar de Grote Zaal gaan?' Ze knikt en we lopen naar de Grote Zaal. Bij de deur van de zaal worden we tegengehouden door Aaron Anderson.

'Je bent misschien ontsnapt aan mijn vader, maar ik zorg ervoor dat je die spreuk gaat doen!' Zegt hij boos. 'Oh echt Anderson? Sinds wanneer ben je het loophondje van je vader?' Zegt ik brutaal. 'Hou je mond!' 'Jij ook!' Kets ik terug. 'Jeetje! Kan je niet gewoon je bek houden en ons er langs laten?!' Zegt Lily boos. Anderson kijkt haar geamuseerd aan. 'Zozo, je bent pittig Potter!' Lily gooit haar arm naar achteren en slaat Anderson hard in zijn gezicht. 'Klootzak!' Dan lopen we samen naar de tafel van Griffoendor. 'Dat was fantastisch Lily!' Zeg ik lachend tegen haar. 

Als we zitten komen James en Torin ook binnen. Mijn wangen worden een tintje roder en Lily begint te lachen. 'Waarom moesten jullie praten?' Vraagt Tor verbaasd. 'Oh gewoon, meidendingen.' 'Ik wil het eigenlijk ook weten waar het over ging.' Zegt James een beetje scherp. 'Lils, je klonk namelijk nogal overstuur.' Gaat hij bezorgd verder. 'Nee, het is goed. Het ging over Seth!' Zegt ze terwijl er blosjes op haar wangen verschijnen. Torin en ik schieten in de lach. 'Je bent verliefd Lils.' constateer ik nog steeds grijnzend. 'Duh, en ik ben niet de enige!' ketst ze lachend terug. 

Ik verberg mijn gezicht in mijn handen. 'Bedankt Lily-' Dan komt een geur van bloed me tegemoet. Lily, die links van me zit, ziet aders ontstaan. 'Misschien moet je even gaan!' Zegt ze direct scherp. Ik adem in en mijn gezicht wordt weer normaal. 'Nee het is goed.' James en Torin draaien hun naar mij. 'Wat is goed?' 'Mijn periode!' 'Ahh nee dat wilde ik niet weten.' Torin rent gillend weg. Lachend kijken we hem na. Wat een idioot.

'Het was je periode niet!' 'Misschien niet, en misschien wel.' Zeg ik grijnzend. 'Accio!' Zeg ik en ik denk aan een verpakte bloedzak. Na een tijdje komt de bloedzak aanvliegen. 'Wat is dat?' Zegt James Lachend. 'Dat is mijn lunch. Ik kan het ook vers eten, maar daar heb ik nu geen tijd voor!' Lily's hoofd schiet omhoog. 'Wat?! Sophia-Elody, je maakt een grapje toch?!' Ik grinnik, 'natuurlijk doe ik dat, Lils! Ik heb oprecht geen tijd om het vers te eten.' Lily's verontwaardigde blik duwt me over het randje. Ik schiet in de lach en val op de grond. 

'Oh Lily, natuurlijk doe ik dat niet.' Dan schiet Lily ook in de lach en James kijkt ons niets begrijpend aan. 

Going back againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu