✅24✅

477 31 3
                                    

Sophia's pov

Op dat moment gaat alles heel snel. Het moment dat ik het zonlicht voel branden heb ik al spijt. Ik wil dit niet.

Binnen 5 seconden voel ik geen zonlicht meer op mijn huid. Ik open mijn ogen en zie hoe alle vampieren in de kamer naar me toe zijn geschoten. Ze staan dicht om me heen zodat ik geen licht meer op mijn huid heb.

Spontaan begin ik te snikken. 'Sorry! Ik weet niet wat me bezielde.' Snik ik terwijl mijn moeder haar armen om me heen slaat. 'Ssst het is al goed.' Ze wrijft over mijn hoofd en loodst me naar de schaduw.

'Tor! De ring!' Zegt Lily scherp. James en Torin kijken me geschrokken aan. Torin pakt de ring uit James zijn handen en geeft hem aan Lily. Zij geeft hem weer aan mij. Gauw doe ik hem om.

James' pov

Sophia stapt in het licht en haar huid begint te verbranden. Fack.

Dan gaat alles ineens heel snel. Alice, Renesmee, Carlisle en Sophia's ouders verdwijnen en het volgende moment staan ze allemaal om haar heen. Wat is er zojuist gebeurd? Hoe waren ze zo snel? Deze situatie lijkt een beetje op het verhaal dat Sophia vertelde toen ze dronken was.

#Flashback

'James?' Ik kijk haar vragend aan. 'Heb je ook weleens het gevoel gehad dat je een geheim niet meer wil bewaren?' Ik snap haar niet. 'Hoe bedoel je?' 'Nou Omber is terug en ze weet mijn geheim. Wat nou als er problemen komen? Wat nou als ze erachter komt hoe ze me moet vermoorden?' Oké, ze is echt dronken. 'Ze gebruiken gewoon de vloek des Doods.' 'Maar wat nou als dat niet werkt? Wat nou als ze Vaalhaar gaat gebruiken?' Ik moet haar nu eigenlijk in bed leggen. Ik mag geen misbruik maken van de situatie. 'Sophia laten we gaan slapen.' Zeg ik terwijl ik op sta. Zelf staat ze ook op en leunt een beetje op me. 'Vaalhaar kan me vermoorden. Van zijn beet zal ik ziek worden, doodgaan.' Zegt ze verdrietig en er komen tranen in haar ogen. 'Denk aan iets leuks!' Zeg ik terwijl ik over haar rug wrijf. 

'Weet je wat leuk is? Een wedstrijd doen tegen Edward. Hij is erg snel. Het is dan zo van:  zoeffff! En dan is hij weg. Want wij rennen wel wat sneller dan een gemiddeld mens.' 

#Einde Flashback

Ik had er toen niet zoveel aandacht aan besteedt, maar nu is het wel anders. Ik heb het zien gebeuren.  Zou dat gebrabbel over Vaalhaar ook waar zijn? 

'JAMES!' Ik schrik op. 'Jeetje jij was ver weg! Waar dacht je aan?' De deur gaat open en een man en een vrouw stappen naar binnen. Nou ja, man en vrouw. Ze lijken beide niet ouder dan 17 á 18. 'Waar dacht wie aan?' Vraagt de jongen. 'James.' Zegt Renesmee lachend. 'Ohw hij! Ik gok dat hij dacht aan die keer toen Sophia dronken was.' Zegt hij lachend. Mijn kaak wordt wat roder. 'Kom op Edward! Je weet wat ik heb gezegd over het gebruiken van je gave.' Zegt de vrouw lachend. 'Bella..' Zucht hij terwijl hij een kus op haar wang duwt. Schattig.

'Dacht je serieus aan die keer dat ik dronken was?' Vragend kijkt Sophia me aan. Ik knik blozend. 'Ohw nee wat heb ik gedaan?' 'Nou je hebt in ieder geval op de tafel gedanst. En je hebt echt zoveel chocolade gegeten, wij weten nog steeds niet hoe het komt dat je niet over je nek bent gegaan.' Zegt Torin lachend. 'En wat er in het zwemba-' Ik sla gauw mijn hand voor Torins mond. 

'Zwembad?' Klinkt er vragend uit mijn ouders mond. 'Ja-' 'Ja, een zwembad. We verveelde ons, dus hebben we van de kamer van Hoge Nood een zwembad gemaakt.' Red Sophia me. 

Sophia's pov

James kijkt me dankbaar aan. Dan schiet er een pijnscheut door mijn hoofd. 'Sophiaaa.' Ik kijk geschrokken om me heen, maar niemand lijkt de stem te horen. 'We zijn dichtbij! Heel dicht bij!'  Fluistert de stem weer in mijn hoofd. 'Nog even en je moet de spreuk wel doen!' Damn hou op! 'Je hebt een verrader in je kring!' Wat bedoelt die stem?

'Sophia? Wat hoor je?' Vraagt mijn moeder. Edwards blik wordt wazig, wat betekent dat hij mijn hoofd af speurt. 'Stemmen. Ik hoor wel vaker stemmen, maar dat is meestal op Zweinstein.' 'Oh dan hoor je Stiles!' Zegt mijn moeder lachend. 'Ja ik weet het, hij is toch op Zweinstein gebleven om zich voort te planten?' Zeg ik lachend. 'Wie is Stiles?' Het is Torin. 'Het is een slang die mijn moeder van haar broertje heeft gekregen. Hij is op Zweinstein gebleven in de Geheime Kamer. Misschien moet ik hem maar eens gaan opzoeken.' Zeg ik lachend. 'Jij weet waar de Geheime kamer is?' Vraagt James vol ongeloof. 'Ja, Of course! Waar denk je anders dat ik was als ik niet op de kaart stond.' 'De Geheime Kamer staat niet op de kaart?' Vragend kijkt Ron me aan. 'Nee, ik weet niet waarom, waarschijnlijk omdat hij een mythe is.' 

'Maar hij bestaat?' 'Ja, dat zeggen wee toch net.' Zeg ik lachend. Torins blik is erg grappig, waardoor mijn moeder en ik in de lach schieten. 'Wow, ik dacht dat hij echt een mythe was.' 'Dan zat je dus fout.' 

'Sophia, je kan ons uit je hoofd bannen, maar wij hebben toestemming tot alles! Alles in je hoofd!' Zegt de stem weer. 'Hou je kop!' Mompel ik. 'Wat?' Vragend kijkt mijn familie me aan. 'Je krijgt ons er niet uit!' 'Dus kan iemand me Occlumentie leren?' Vragend kijk ik de groep aan, terwijl ik de stem negeer. 'Ze zitten in je hoofd.' Constateert Hermelien. Ik knik. 'Dan moet je het snel gaan leren.' Roept ze geschrokken uit. 'Zo snel mogelijk.' Zeggen ook Ginny en Harry. 

Mijn hoofd voelt een beetje licht aan. 'Ik vind het prima! Maar kunnen jullie er eerst voor zorgen dat ik niet op de grond val?' Zeg ik en een moment later zie ik de grond dichterbij komen en vallen mijn ogen dicht.

Going back againWhere stories live. Discover now