✅22✅

475 28 1
                                    

Sophia's pov

'Hermelien, gaat het beter?' Vraag ik als ik op haar ziekenhuisbed ga zitten. Ze knikt zwakjes. 'Het gaat goed! Die verdomde dooddoeners ook!' Schuldig kijk ik naar het bed. 'Sophia, je weet toch dat het niet jou schuld is?!' Vraag ze een beetje streng. 'Dat weet  ik, maar op een of andere manier blijf ik het wel denken.' Ze strekt haar armen en ik geef haar een knuffel. 'Het komt wel goed!' Ik draai me om naar mijn moeder en laat Hermelien los. 'Mam, mag ik bij de Orde?' Roos die haar moeder net een knuffel gaf, kijkt op. 'Natuurlijk mag dat!' Ik knik en focus me weer op andere dingen. De geluiden buiten, de geluiden binnen en de hartslagen van de mensen in de ruimte.

1 geluid buiten trekt mijn aandacht. Het is een zware herkenbare stem. 'Die Wemels zijn nu wel goed geschrokken, maar het is nog niet genoeg om haar de spreuk te laten doen!' Mijn ademhaling stopt. Het is Lucius. 'Mijn zoon is bezig met haar zwakke punten!' Zegt een andere stem, Anderson. 'Haar zwakke punten zijn makkelijk! Maar nu moeten we er nog bij komen.' Ik loop langzaam naar het raam. Beneden staan Anderson en Lucius in een steegje. 

'De kans is best wel groot dat ze het volgt.  Ik bedoel, ik weet zeker dat ze de omgeving scant.' Anderson kijkt om hoog. Recht in mijn ogen en het maakt me doodsbang. 'Ze kijkt nu waarschijnlijk uit één van die ramen. Ze ziet en hoort ons, ik weet het zeker.' Gaat hij ongestoord verder. 'Dat is niet perse iets negatiefs. Ze weet dat we op de loer liggen. Zeker nu we Omber hebben op Zweinstein. Het zal niet lang meer duren voordat ze inziet dat ze die spreuk wel moet doen.' Ik sta te trillen. Ze zitten er boven op. Dat is wel zeker. Het zal nu nog maar een kwestie van tijd zijn tot dat ze Lily, Roos, Torin of James pakken.

'Hé! Gaat het wel?' Het is Ron. 'Ja, het gaat! Ik moet even wat lucht scheppen!' Ik loop richting de deur. In de deuropening wordt ik tegen gehouden. 'Sophia-Elody, weet je zeker dat het gaat?' Het is mijn vader. 'Ja, het gaat goed. Ik moet gewoon even..-' mijn zin sterft weg. Hij knikt voorzichtig en laat mij er door. Als de deur dicht valt begint James te praten. 'U had haar niet moeten laten gaan!'

Ik besluit niet verder te luisteren en begin op eigen snelheid te rennen. Al gauw kom ik aan bij een studenten feestje. Hier kan ik lol maken.

Ik weet het, het klinkt barbaars. Maar ik zorg er altijd voor dat mijn slachtoffers zich niet meer herinneren wat er is gebeurd. In het ergste geval geef ik ze mijn bloed.

Renesmees pov

De  deur valt dicht en direct begint James te protesteren. 'Relax! Ze gaat waarschijnlijk alleen wat eten.' Zeg ik zuchtend. Lily kijkt met een scherpe blik op. Oh ja, ze weet het. 'Dat meen je toch niet serieus?' Vraagt Lily scherp. 'Eigenlijk wel Lily! Maak je geen zorgen, het komt goed met haar!' Nu kijkt Hermelien ook op. 'Ze weet het?!' 'Ja door Seth!' 

'En wij weten het niet.' Het is James. 'Wat is er met Sophia?' 'Dat zegt ze toch, James! Ze is wat aan het eten.' Neemt Lily het voor me op. James kijkt ons hopeloos aan. 'Dit is gewoon niet eerlijk!' 

Dan gaat de deur open en stormt Carlisle binnen. 'Carlisle!' Zeg ik lachend. 'Wat is er aan de hand?' 'Ik denk dat ik weet waarom Sophia zo overstuur is. Ze heeft Anderson en Malfidus horen praten.' 'Hoe weet je dat?' Mijn nieuwsgierigheid is nu wel opwekt. 'Omdat Rose en Emmet het ook hebben gehoord. Ze staan buiten het ziekenhuis, als dekking.' Oh shit! Ik loop naar Carlisle toe. 'Waar is ze nu?' Fluister ik zo zacht dat de mens het niet kan horen. 'Ze gaat los op een studenten feest.' Fluistert hij terug. 

'Ik ga haar halen!' 'Dat verwachten we ook. Jij bent de enige die het kan.' Joanna kijkt me bezorgd aan. 'Nu?' 'Nee straks! Misschien komt ze nog.' Dan stapt Alice de kamer in. 'Is niet nodig. Ze komt over een kwartier deze kant op.' Zegt ze lachend. 'Handig om iemand als jij om ons heen te hebben!' Zegt Mayce lachend. Alle kinderen behalve James, Lily en Torin gaan weg.

Een kwartier later gaat de deur inderdaad open. Ik loop naar Sophia toe. Haar ogen staan wild, net als haar haar. Ze dept met een servetje langs haar mond. Fijn, ze is echt los gegaan. 'Was het leuk Soph?' Bij het woord Soph kijkt James omhoog. 'Ja, het was fun!- en heerlijk.' Fluistert ze erachter aan. Ik kijk haar een beetje schuin aan. Als ze mijn blik ziet schud ze haar hoofd. 'Nee! Absoluut niet! Het was gewoon gezellig! Verder heb ik het opgelost!' Zegt ze verontwaardigd, maar toch zie ik een grijns. 'Tuurlijk Soph!' Ze steekt haar tong uit en draait zich naar de deur.

Een moment later gaat hij open en komt er een dokter binnen. 'Juffrouw Wemel, u mag naar huis, maar u moet wel rust houden! Ik hoorde dat jullie ook een dokter in jullie midden hebben?' 'Ja dat ben ik.' Zegt Carlisle terwijl hij zijn hand opsteekt. 'Oké ze moet dan eigenlijk met u mee. U kunt haar medicijnen geven.' 

'Dat komt goed uit! Jullie vieren kerst bij ons toch?' Zeggen Sophia en ik in koor. We kijken elkaar even aan. Dan schieten we in de lach. 

James en Torin lopen op Sophia af. 'Soph kom mee! We moeten wat vragen.' Fluistert Tor in haar oor. Ze knikt en loopt met hun mee. Als ze op de gang staan beginnen ze te praten. 'Je moet ons uitleggen hoe je dat met Omber deed!' Zegt Torin scherp. 'Hoe bedoel je?' 'Je weet prima wat we bedoelen, Soph. Geef antwoord!' Het is James. Hij klinkt een beetje boos.

'Dit is echt het ideale moment om het te zeggen tegen hun.' Zeg ik terwijl ik de rest aan kijk. 'Sophia zei dat hij er zelf achter moet komen.' Zegt Lily. 'Ja, tenzij zij besluit om het hen te vertellen.' Geeft Hermelien antwoordt op haar vraag.

'Ik snap jullie niet!' Zegt Sophia onschuldig. 'Verdomme Sophia! Ik heb zoveel geduld met je! Je moet het ons vertellen!' Het is James, hij is echt heel boos. 'Niemand vertelt me wat ik moet doen James!' 'Jawel! Ik zeg het je nu. Wat is er aan de hand?!' 'Het kan niet! Het is wat ik eerder zei! Jullie zullen me verlaten, haten om wat ik doe!' Ze klinkt gebroken. 'Soph ik ben je vriend.' 'In welke zin van het woord James?!' Even is het stil. 'Dat weet je zelf prima!' 'Oh Ja? Volgens mij hebben we nog geen relatie!' Weer is het stil.

Ohw Soph!

' Ja nou..-' 'Wat nou, James?!'

De deur gaat open en Torin glipt naar binnen. 'Hier moet ik niet bij zijn!'

'Jezus Sophia! Wat is er mis met jou?! We stellen een normale vraag!' 'Wat is er mis met mij?! Wat is er mis met jou zul je bedoelen?!' We horen een bonk. 'Auw waar was dat voor nodig!' Sophia klinkt razend. 'Je moet eens afkoelen!' 'Ik moet afkoelen?! Nou word het helemaal mooi! Je geeft alleen maar om mijn stomme geheim!' 'Dat is niet waar! Ik word ziek van al jou geheimen. Eerst vertel je ons niet dat je sisselspraak spreekt en nu dwing je Omber en de rest van de klas! Hoe kan ik je nou vertrouwen?!' Roept James boos uit. 'Misschien moet  je me dan ook niet vertrouwen! Misschien is dat beter!' 'Misschien wel ja!' 'Ga dan weg! Dat is dan weer 1 zorg minder!' Zegt Sophia boos. 'Ben je nou serieus?! Jezus wat een bitch ben jij!' 'Hou je bek Potter!'

Wat dan gebeurd had niemand verwacht. En door die gebeurtenis draaien alle personen met super gehoor, spontaan hun hoofd weg.

✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅
Heey Heey!

I am back! Ik was in Elba afgelopen week en ik moest even bij komen!😅😂 Het was een super weekje🇮🇹 Ik heb zoveel nieuwe vrienden gemaakt.

Dat was het wel!

Tot over 4 dagen!

Oh ik hoop dat jullie het een leuk deeltje vinden🍉

Xxx Jonna✅❤

Going back againWhere stories live. Discover now