✅21✅

497 32 6
                                    

James' pov

'-Een vampier is dus eigenlijk al dood.'  Maak ik mijn zin af. 'Onsterfelijkheid zet bepaalde dingen stop. Een vrouw is eigenlijk niet meer vruchtbaar. Een man kan nog wel een kind verwekken. Dit is wel een uiterst zeldzaam proces. Het gebeurt namelijk maar weinig dat de vrouw zo'n avondje overleefd.' Gaat Sophia verder. Omber kijkt haar grijnzend aan, maar Soph kijkt naar mij. 'De kinderen van die wezens zijn half om half. Ze eten gewoon voedsel, maar ook drinken ze bloed.' Ga ik dan weer verder. 'Ja dat klopt, James. Half vampieren zijn ook heel aantrekkelijk en ze winden iedereen zo om hun vingers-' 'Hum hum!' Verstoord kijk ik Omber aan. 

'Als ik kijk naar hoe je over dit onderwerp praat, kan ik er dan vanuit gaan dat u dicht bij dit onderwerp staat?' 'Ik?!' Verbaasd en verontwaardigd kijk ik haar aan. 'Nee, niet u! juffrouw Mergel!' 'Wat probeert u te zeggen professor?' Vraagt Sophia scherp.

'Niks, ik wil alleen nog iets weten over de vruchtbaarheid van een half om half!' Ik trek mijn mond open, maar Sophia onderbreekt me. 'Dat ligt eraan. Sommige vrouwelijke halfjes hebben een cyclus van een half jaar. Andere hebben hem om de 3 maanden.' 'Kijk, en hier ga je de fout in kleine meid. Deze informatie kan je niet vinden in de schoolboeken.' Zegt Omber een beetje triomfantelijk. 'Deze informatie heb ik  van buiten af.' Gaat Sophia er beleefd op in. Beleefd?! Dat doet ze ook niet vaak. 

'Hoe kan je deze informatie van buiten af hebben?!' 'Hoe bedoelt u?' 'Waarom zeg je niet gewoon dat je al deze informatie van je moeder hebt?! Of nou ja, je adoptie moeder.' 'Dat is niet waar!' Mensen kijken haar geschrokken aan. Direct kijkt ze de klas in. 'Iedereen blijf zitten!' 

Dan breekt er een hel uit. 'Waarom kan ik niet bewegen?' Vraagt een meisje paniekerig. Sophia loopt naar Omber en kijkt in haar ogen. 

'Dit is nooit gebeurd! James en ik deden onze presentatie goed en je hebt ons er een Boven Verwachting voor gegeven. De komende 5 minuten worden uit je gedachten gewist!' Even worden haar ogen wazig. 'James, Torin ogen dicht!' Ik sluit mijn ogen en hoor hier en daar wat gezoef. Dan voel ik een hand op mijn wang. Ik open mijn ogen en zie Torin en Sophia staan tussen een hoop kinderen. 'Tor ga zitten en doe alsof er niks is gebeurd! James, Zeg over 20 seconden: "Dit was onze presentatie."' Ik knik en ga samen met haar weer voor de klas staan. '3, 2, 1!' 

'Dit was onze presentatie! Zijn er nog vragen?!' Ineens begint de hele klas te klappen. Dan gaat de bel en trekt Sophia ons het lokaal uit.

 We lopen richting Andelings kantoor als er opeens een vogel naar ons toe vliegt. Het is een Patronus. 

'Hermelien Wemel ligt in het ziekenhuis! Verzamel alle Potters, Wemels en Zwartsen. Ga daarna naar de haard van Andeling! We zien jullie bij de Cullens! Oh en stuur een gecodeerde Patronus terug!'

Sophia's pov

Oké dit is ernstig! Ik draai me om naar James en Torin die pijnlijk kijken naar de Patronus. 'Jongens ik weet dat jullie het niet fijn vinden als ik dit doe, maar ik moet wel!' Ik pak mijn stok en zeg: 'Expecto Patronum!'

Een slang spuit  eruit. 'Ga naar de Cullens en zeg dat we eraan komen! Mocht je onderschept worden, praat alleen in sisselspraak.' De slang houdt zijn hoofd schuin. 'En jij dan?' 'Ik ben nu bezig met alle nodige mensen van Zweinstein te halen zonder dat Omber het merkt.' Sis ik terug. De slang knikt en glijdt weg. 

'Wat nu?' 'Nu halen we onze familie!' We lopen eerst richting Bezweringen om Lily, Hugo en Ashley op te halen. Ashley is een dochter van Percy. Dan gaan we naar Toverdranken om Albus, Roos en verbazingwekkend genoeg ook Molly, Roxanne en Frederique op te halen. Als laatste gaan we naar de Grote zaal, waar we de rest ook oppikken. 

'Wat is er nou aan de hand?!' Vraagt Louis. Hij is een zoon van Bill en Fleur. 'Dat leg ik later wel uit!' Zucht ik gestrest. 'Eerst moeten we bij-' Ik kijk even om me heen. '-De Cullens komen.' Fluister ik voorzichtig. 

Bij het kantoor van Andeling fluister ik het wachtwoord: 'Sophia-Elody!' De waterspuwer draait open en de rest kijkt me verbaasd aan. 'Jou naam?' zegt Frederique ongelovig. 'Ja, let's go!' 

'Wacht eens even. Wordt het haardrooster niet in de gaten gehouden?' 'Shit!' mompel ik terwijl ik mezelf facepalm. 'Soph, kan jij niet verdwijnselen op Zweinstein?' Het is Torin. 'Oh ja, maar ik krijg niet iedereen direct mee. Wacht! Ik neem eerst Frederique, Louis, Dominique, Torin en Eliza mee...-  Wacht eens even Tor, Waar is Eliza?' Even kijkt hij om zich heen. 'Fack die zijn we vergeten!' 'Oke ik haal haar wel. Eerst de rest.'

Ik verdwijnsel de eerste groep richting de Cullens en vervolgens de tweede groep.

Als ik dan weer terug verdwijnsel staat Andeling voor mijn neus. 'Ze weet dat jullie er vandoor zijn gegaan!' 'Oh nee! Dat maakt alles veel moeilijker. Ik heb Eliza Zwarts nog nodig. We zijn haar vergeten.' 'Het is lunchpauze. Ze zit waarschijnlijk  aan de tafel van Ravenklauw of aan die van Zwadderich, met Scorpius.' 'Bedankt!' Zeg ik, voordat ik weg schiet. Bij de Grote Zaal houdt ik standt. Ik zie dat Eliza aan de tafel van Zwadderich zit.

Gauw loop ik er naar toe. 'Elies!' Ze draait zich om en kijkt me aan. 'Wat is er Soph?' 'Het is Hermelien Wemel. Je moet mee komen!' Haar ogen worden groot en ze staat op. Samen rennen we de zaal uit. Als we uit het zicht zijn verdwijnselen we. 

Door de snelheid rollen we echt het terrein op van de Cullens. Iedereen staat er nog. Ik loop samen met Eliza naar ze toe en kijk naar het huis voor ons. 'Renesmee!' Zeg ik op een normaal stemvolume.  Ze komt het huis uit. 'Heey wat doen jullie hier?' 'We zijn hier vanwege het ongeluk van Hermelien.' 'Ohw kom maar binnen!' We lopen richting het huis. 

'Lily?!' Klinkt er opeens achter ons. 'Seth!' Ze rennen op elkaar af en omhelzen elkaar. 'Lils, wat goed dat je er bent!' Zegt hij in haar nek. Ik grijns naar het tweetal en kom dichterbij. Ineens schiet Seth's neus omhoog. 'Sophia ga weg! Je verpest de buiten geur!' Ik grijns en huppel een beetje irritant om hen heen. 'Ugh je bent  zo irritant! Ik heb je niet gemist.' 'Weet ik, maar Lily wel!' Grijns ik terwijl ik mijn tong uitsteek. 'Ik zou gaan rennen!' Ik begin te rennen, maar kom niet echt ver. 

Ik heb nog geen 5 meter gerent als ik tegen James aanknal. Samen vallen we om. 'Lig je lekker Soophje?' 'Ach hou je kop James!' Zeg ik blozend terwijl ik van hem afrol. 

Hoezo Awkward?

------------------------------------------

Heey heey,

DIT IS SERIEUS!

Ik heb op dit moment nogal wat heftige dingen in mijn leven. Dus soms zal ik wat later zijn met updaten. Misschien leg ik het nog een keer uit, maar nu wil ik me focussen op mijn privé leven....

Sorry....

Xxx Jonna

Going back againWhere stories live. Discover now