✅9✅

534 28 2
                                    

Sophia's pov

Opeens staat professor Andeling voor ons. 'Ik zei: wat is er aan de hand?' Gauw laat ik Slakhoorn los.

'Slakhoorn rant Sophia aan!' Schreeuwt een Zwadderaar door de klas. 'Ja natuurlijk! Laten we er een #MeToo van maken! Ik ben aangeraakt door Slakhoorn, #MeToo!' Roep ik sarcastisch en boos door de klas. Direct is iedereen stil. 'Wat is #MeToo?' Vraagt Claire Patil.

'Dat is een dreuzel ding. Er had een actrice op Twitter gezet dat zij was aangerand door een filmproducent, like, een jaar geleden. En toen gingen verschillende actrices er #MeToo op antwoorden. Ik vind het een beetje onzin, want als die seksuele intimidatie hun zoveel deed, waarom wachten ze dan 2 jaar met het openbaar gooien.' Ik ratel nog wat door.

'Wat is een actirice?' 'Het is actrice! En dat is iemand die in films speelt.' Zeg ik geërgerd.

'Maar dat verklaart niet waarom je Slakhoorn knuffelde!' Zegt Scorpius met een grijns. 'We hadden een Flashback oké?!' 'Over de slag om Zweinstein?' Vraagt Andeling onzeker. 'Ja...' 'Ik dacht serieus dat we je kwijt waren!' Zegt Andeling met tranen in haar ogen.

'Wacht eens even, was jij niet ongeveer 1 toen die slag was?' Vraagt Claire. ' Jep, maar dat betekent niet dat ik niet mee heb gevochten.' Grijnzend kijk ik ze aan.

' Nou laten we beginnen!' Zegt Slakhoorn voordat iemand kan antwoorden.

De les verloopt verder redelijk soepel. Alleen de stilte tussen James en ik is ondragelijk. Na de les loop ik dan ook gauw naar buiten.

Als ik bij verzorging van Fabeldieren aankom schrik ik heel erg. Hagrid staat in een hoekje geklemd door 4 ex dooddoeners. Ik haal mijn neus op, direct begint hij te branden.

'Ik dacht dat jij in Askaban zat, wolfje!' Zeg ik uitdagend. De leerlingen achter me hebben de dooddoeners ook door. Sommige beginnen te gillen en weg te rennen, terwijl andere mij proberen weg te halen, door mijn arm te pakken. James en Torin.

Ik schud me los en loop dichter naar hun toe. 'De laatste keer dat ik jou zag, toen waren alle twee je benen gebroken!' Zeg ik met een grijns. Vaalhaar gromt boos. 'De laatste keer dat ik jou zag, was je nog een kleine koter van 5 Jaar!' 'Ik was anderhalf.' Kets ik terug. 'En ik versloeg Je!' Zeg ik er grijnzend achter aan. James en Torin happen naar adem. Vaalhaars ogen schieten naar hen toe.

'Ach als dat kleine Potter niet Is!' Ik grom angstaanjagend en mijn vingers beginnen te tintelen. Vaalhaar stapt achteruit. 'Betekent hij iets voor Je, kleintje?' Vraagt hij nep bezorgd. 'Dan heb je er vast bezwaar tegen als ik hem vermoord.' Zegt hij met een zogenaamde verdrietige stem. Mijn gezicht verandert, mijn tanden worden langer en ik grom hard. 'Oh nee maar! Hij is je soulmate! Dat had kleine Alice zeker voorspeld!' 'Hou je kop!' Roep ik naar hem. 'Doet dat je pijn! Dat hij je nooit wilt?!' 'Hou je kop! Hou je kop!' Ik hoor hoe Torin en James een stap naar achteren zetten. Ik laat mijn tanden zien en grom hard.

'Fenrir, waarom maak je haar niet af!' Zegt de dooddoener links van hem. 'Ik kan haar niet afmaken! We hebben haar levend nodig.' 'Verlam haar dan!'

'Ik weet een betere manier!' Vaalhaar laat zijn tanden zien. 'Oh wolfje toch, je weet hoe dit de vorige keer afliep!' Ik steeds mijn handen uit en het begint te bliksemen. Vaalhaar springt op me af en gooit me tegen een boom. 'Ik kan je makkelijk hebben!' 'Zeg je dat tegen mij, of probeer je dat zelf te geloven?' Ik sta op en ga weer in de aanvalshouding staan. Hij springt op me af en ik pak zijn hoofd vast. Dan staan we rug aan ik trek zijn nek even om laag en het volgende moment knappen zijn nekspieren. 'Ik zei het toch wolfje!' Fluister ik in zijn oor. Dan laat ik hem los. Kreunend valt hij op de grond. Ik wil terug lopen naar James en Torin. Dan val ik gillend op de grond.

Een verschrikkelijke pijn gaat door me heen. Ik zie een dooddoener richting James lopen. 'NEEE!' Mijn stem schiet over van de pijn. Ik doe mijn ogen dicht en probeer mijn schreeuw te dempen. Maar tevergeefs. Er wordt kracht bij gezet en mijn schreeuw gaat door merg en been. Ik duw mijn gezicht in het gras en hoop dat ik niet weer ga schreeuwen. Ik wil James niet nog meer pijn doen. Opnieuw ontgaat een schreeuw me. Dan is de pijn ineens weg. Je hoort rennende voetstappen. Een aantal rennen weg, terwijl de rest naar me toe komt.

Ik voel bekende warme armen om me heen, maar ik blijf hijgend in het gras liggen. Ik moet tegen James zeggen dat ik van hem hou, het leven kan zo snel een hel worden. 'Jamie, ik h-' dan zal ik weg in de diepte.

James' pov
Haar gil laat krassen achter in mijn hart. Ik kan er gewoon niet naar kijken.

Ik hoor voetstappen achter me en een moment later zie ik de dooddoeners wegrennen. Ik weet niet hoe snel ik bij Sophia moet komen. Ik sla mijn armen om haar heen. 'Jamie, ik h-' dan sluit ze haar ogen. 'Soph!' Roep ik terwijl ik haar zachtjes door elkaar schud. 'Haal Madame Pleister!' Schreeuw ik naar achteren.

Er ontstaan tranen in mijn ogen. 'Blijf bij me, Soph.' Zachtjes druk ik mijn lippen op die van haar. 'Ik kan niet zonder Je! Asjeblieft, word wakker!' Zeg ik zwakjes en de tranen stromen over mijn wangen. Torin kijkt me met een veelbetekende blik aan, maar ik negeer het.

Madame Pleister komt aangerend met een zak in haar hand. 'Alle leerlingen moeten nu naar binnen.' Even kijkt ze me aan. 'Jij ook Potter.' 'Nee! Ik ga niet bij haar weg!' Schreeuw ik hard. Sophia zucht en kreunt zachtjes: 'ik moet drinken.... nee mama....ik weet dat ik weg moest blijven......nee..... maar ik moet drinken...'

Madame Pleister duwt me aan de kant en doet een slang in de onbekende zak. Dan duwt ze het uiteinde in Sophia's mond. Direct schiet ze overeind en duwt de slang verder in haar mond. 'Welk soort is Dit? Toch niet?' 'Ja, eigenlijk wel. Ik dacht dat jij en Renesmee het wel dronken.' 'Ja dat klopt. Het is goe-' Ze draait zich naar ons om. Haar blik is verschrikt en ze weet niet hoe snel ze moet opstaan. Direct wankelt ze en ik snel naar haar toe. 'Doe maar even rustig, Soph!' Even stribbelt ze tegen, maar dan laat ze zich vallen in mijn armen.

'Ik ben moe.' Zucht ze als ze het  spul? In de zak op heeft. 'Kom maar, ik breng je naar binnen.' We lopen richting het kasteel. 'James?' Vragend kijk ik haar aan. 'Kan je echt niet zonder me?' Heeft ze het gehoord? 'Nee, Soph ik kan echt niet zonder je. Ik weet niet wat ik zonder jou zou moeten.' Ze slaat haar armen nog meer om me heen.

Toch zit er iets dwars. Het gaat over wat Vaalhaar zei en hoe Sophia daar op reageerde.

' Soph, wie is Alice?'

✅✅✅✅✅✅✅✅
Heey Heey,

Even over dat #MeToo, ik denk er niet echt zo over. Ik vind het wel raar dat ze er nu pas wat over zeggen, maar aan de andere kant is het ook goed dat ze het nu durven....

Nou dat dus... Oh Ja, dit is een extra hoofdstukje! Jullie merken later wel waarom!

Ik hoop dat jullie het leuk vinden💗😊

Xxx Jonna💗

Going back againWhere stories live. Discover now