29 - thor's gift

531 34 4
                                    

Horse, a large plant-eating domesticated mammal with solid hoofs and a flowing mane and tail, used for riding, racing, and to carry and pull loads.

---

A tak to všechno o pár dní později začalo.

Steve se mnou neustále probíral zdravou stravu, chodil se mnou do posilovny a nutil mě běhat se Samem a Buckym. Natasha mi pomáhala se sebeobranou, Clint mě naučil střílet z luku, Bruce mi i přes ten všechen shon stihl zařídit domácí vyučování, abych prý byla zase o něco chytřejší, Pietro se stále někde zašíval s Tonym a mého zdokonalování se se absolutně neúčastnili. Wanda se mnou v poslední době trávila nejvíc času ze všech Avengers, i přes to, že na mém fyzickém zlepšování se také nepodílela. Hodně krát jsem probírali mé rodiče, mou minulost a několikrát jsem i došli na téma, že můj život je obklopený lží. Nikdy mi nic víc nevysvětlila. Párkrát jsem se pokusili znovu proniknout do mé hlavy, ale moje magie si kolem sebe prý postavila hradbu, kterou není Scarlet Witch schopna překročit.

Uběhlo pár měsíců, já se cítila lépe, silněji a svým způsobem i vyrovnaněji. Fakt, že mi všichni kolem mě, včetně Steva, pravděpodobně lžou mě hodně ovlivnil. I přes to, že jsem s Avengers trávila nejvíce času za poslední rok, připadala jsem si od nich vzdálenější, než kdy předtím.

,,A proto se nano částice-" Seděla jsem na gauči, znuděně civěla na Bruce, který se mi chudáček snažil vysvětlit něco, co stejně nikdy nepochopím, když v tom ho přerušil již známy blesk a tvrdý dopad na Tonyho velký balkon. Podezřívám ho, že to nechal postavit speciálně pro Thorovy příchody z Ásgardu, aby mu neničil jeho 'párty' balkony.

Bůh hromů a blesků tam stál, dlouhé vlasy ostříhané na krátko, v jedné ruce pevně svíral kladivo a v druhé ohlávku, na které byl přivázaný mohutný kůň. Na jeho tváři pohrával jemný úsměv a jeho oči zářily více, než obvykle. Ani jsem se nezamyslela nad tím, co vidím, jen jsem mu zamávala a svůj pohled opět zaměřila na doktora Bannera, který ale vyjeveně zíral na Thora.

,,Panebože kůň!" Zařval Sam, který právě vkročil s Buckym do místnosti. Dlouhovlasého vojáka divoce odstrčil z jeho dosahu a neohrabaně se rozběhl k proskleným dveřím vedoucím na balkon. Winter Solider se zakymácel ale zůstal stát na nohou.

A pak mi to došlo. Na našem balkoně stál bůh hromů a blesků, král Ásgardu a pravděpodoně nejsilnější člověk na zemi i v jiných světech, co vlastně existují, a držel KONĚ!

,,Ježíšku! Koníček!" Zažvatlala jsem nadšeně a prudce jsem se vyhoupla na nohy. S neskrývaným nadšením jsem odstrčila Bannera a hnala se ven. Do tváře mě hřálo zapadající slunce a na mé tváři se vytvořil veselý úsměv.

,,Aletto" Pozdravil mě Thor, pustil koně a vtáhl mě do medvědího objetí. V jeho obrovských pažích jsem se až ztrácela. Pevně mě stiskl a já musela zakašlat, jak se mi najednou zúžil přísun kyslíku do plic.

,,Thore" Zamumlala jsem udýchaně, když mě pustil. Bůh chtěl opět chytit koně za vodítko, ale hmátl pouze do vzduchu. Sam si totiž koně už vzal na starost a pár metrů od nás se s ním vesele mazlil a seznamoval. ,,Miluju koně" Poznamenala jsem a věnovala tomu koni dlouhý pohled.

,,Já vím" Uculil se lišácky Thor a pohodil si kladivem. ,,Proto jsem ti jednoho přivezl z Ásgardu" Jeho úsměv se ještě roztáhl, když viděl můj šok.

,,Ty- cože?!" Vypískla jsem nedůvěřivě.

,,Jeden z nejlepších, co můžeš v devíti světech sehnat. Mohutnost, síla, rychlost, výdrž. Všechno mnohonásobně větší, než Midgardští koně, ale něco jsem si o tom zjistil a pomocí Janeniny přítelkyně jsme ho naučili základy parkuru a drezury." Hrdě pozvedl bradu a já neměla slov.

,,Co se to tady sakra děje?!" Hlas mého bratra mě donutil ztuhnout na místě a otočit se za ním. Na balkoně jsem už nebyli jen 3 a kůň. Příchod posledního člena Avengers očividně všechny přilákal.

,,Thor mi přivezl koně" Zamumlala jsem s úsměvem. Tony nejdřív vypadal, že se naštvaně rozkřičí, ale něco v jeho obličeji se změnilo. Jeho pohled se upřel na můj upřímný úsměv a jeho oči zjemnily. Na jeho rtech se vytvaroval malý úsměv, sice kyselý, ale to bylo pro Starka prostě typické. ,,Že mu tady postavíme hezkou stáj?" Udělala jsem na něj psí oči. Steve s Clintem se tiše zasmály. Věnovala jsem jim ublížený pohled.

,,Klidně i jízdárnu a nějaký koňský kamarády" Řekl samolibě můj bratr, ale stále se usmíval. Viděla jsem na něm, že byl šťastný, a to dělalo šťastnou i mě. On si toho přetrpěl už dost.

,,Jako jako přivezl tobě?!" Vykřikl zoufale Sam. Já i Bucky jsme si to k němu namířili. Snědý Avenger jen pevně stiskl vodítko a měřil si nás přivřenýma očima.

,,Neboj Same, taky ti nějakého pořídíme" Mrkla jsem na něj, když si ho Bucky přehodil přes rameno, jakoby nic nevážil a snažil se neztratit rovnováhu s mrskajícím se Falconem na sobě.

,,Ale já už ho pojmenoval!" Vykřikl zoufale těsně před tím, než opustili balkon. Bucky se zasmál, ale zastavil. Ostatní Avengers jim udělali takovou uličku, aby se dveřmi hezky protáhli.

,,A jak, prosím tě?" Zeptala se Tasha za mě.

,,Slunečnice" Balkonem se rozezněl smích všech superhrdinů. Všichni si totiž vzpomněli na Samovu lásku k slunečnicovým semínkám. Jo tenhle chlapík byl prostě plný překvapení.

---

Vím, že se teď cítíš, jakoby ti všichni jen lhali a vlastně je to pravda. Mrzí mě to všechno, Letty. Vím, že dřív nebo později se pravdu dozvíš, ať už sama nebo ti to konečně řeknou oni, a až se tak stane, vím, že budeš chtít pryč a proto přikládám k dopisu i náramek, který máš od svých pravých rodičů. Ztratila jsi ho v Orielských lesích a i když teď nevíš, kde to je a proč jsi tam byla, jsem si jist, že se to brzy dozvíš.  

-Thor

Dopis jsem položila na stůl před sebou a hmátla do obálky pro náramek. Malý stříbrný, s tornádem a vyrytým A. I přes všechno to zmatení, co jsem cítila jsem se pousmála a s hřejivým pocitem si náramek připnula. Konečně jsem měla pocit, že mi někdo byl odhodlaný vše vysvětlit. 

Dcera Větru //Avengers//Where stories live. Discover now