12 - know the truth

1K 80 3
                                    

Truth, a fact or belief that is accepted as true. 

---


,,Pravdu? Pravdu o čem?" Zajímal se Loki a jeho dech se značně zrychlil. Toužil po pravdě. Docela ironické. Bůh lží toužil po pravdě, jako nikdy dřív.  Aletta na něj měla opravdu zvláštní vliv.

,,Pravdu o Alettě, o jejím původu, o vašem vztahu" Povzdechla si Frigga. Věděla ,že možná dělá chybu, tím že Lokimu vše vysvětlí, věděla, že tím ovlivní Alettin život a změní její osud. Ale v tu chvíli věděla, že pokud se o ní Loki zajímá už tak brzo, musí mu říct pravdu. I když se Loki začínající city k Alettě snažil skrývat, jeho matka skrze něj viděla lépe, než kdokoliv jiný.

Loki mlčel. Dával tak jasný náznak matce, aby začala mluvit a navíc nechtěl, aby matka slyšela jeho hlas, protože si byl jistý, že by byl roztřesený. Nechápal, proč je z něj najednou někdo tak citlivý.

Frigga pouze pokynula rukou dovnitř jejího salónku a když oba vstoupili, zavřela balkonové dveře, pomocí mávnutí ruky zamkla vchodové dveře a posadila se na sedačku. Černovlasý se posadil do křesla, oči mu přetékali zvědavostí, nad čímž se Frigga musela v duchu pousmát. 

,,Aletta Astra Starková. Tak ji znají všichni na Midgardu, ale zde na Ásgardu ji nikdo neznal jinak, než-li Astru, dceru Njörda." Frigga pozorně sledovala Lokiho reakci. 

,,Njörd je bůh moře a větru, že?" Ujistil se Loki zcela zmaten. 

,,A plodnosti" Dodala Frigga. Chvíli bylo ticho, než se Frigga opět pustila do vysvětlování. ,,Když si Njörd vzal Skadi nemohli se dohodnout, kde budou žít. Skadi chtěla žít v horách, Njörda táhlo moře. Nakonec trávili 9 dní v horách, 9 u moře. Jenže když Skadi otěhotněla, cestování se pro ní stalo nebezpečným. Stalo se to v horách, jenže Njörd odmítal možnost, že by jeho potomek vyrůstal v mrazivých teplotách a naopak Skadi nechtěla, aby vyrůstal u moře. Když se Astra narodila, její rodiče se shodli na kompromisu. Sestoupili z hor do nedalekých hustých lesů a začali tam žít. Nikdo o nich nevěděl, většina je považovala za mrtvé nebo si mysleli, že uprchli na jinou planetu." 

,,Takže Skadi, ta dcera obra je Alettina matka?" Ujistil se Loki zda tomu správně rozumí.

,,Přesně tak" Přikývla Frigga. ,,Do určité doby prý žili docela šťastně, na to, že to byl nedobrovolný svazek" 

,,Co se stalo?" Zajímal se černovlasý. 

,,Když byli Astře 4 roky, Skadi ohlásila jejich polohu a začali s výstavbou vlastního paláce.  Nebyl to palác, byla to spíš obrovská vila zdobená zlatem. Za brzkého rána se Njörd objevil před palácem a všechny pozval, aby se byli podívat, jak dobře si žijí, a jak mají krásnou dceru. Byla jsem tam, Astra byla vskutku nádherné dítě, ale bohužel také mocné." Její tvář zdobil smutný úsměv. 

,,Bohužel?" Nadzvedl Loki obočí. Takže přeci jen Aletta nebyla obyčejná. Třeba to vysvětlí všechny jeho pocity.

,,Na její bedra tím spadla obrovská tíha, kterou nebyla připravená unést" Odpověděla mu a zhluboka se nadechla, aby mohla pokračovat. ,,Toho večera, když všichni odešli, se stala tragédie." 

,,Jaká?" Loki se ptát nemusel, ale nechtěl působit dojmem, že ji neposlouchá. Černovlasý poslouchal víc, než dobře. Chtěl slyšet každý detail. 

,,Oba věděli, že Astra bude mít nějakou moc a schopnosti, ale netušili, že se projeví tak brzy. Čím dříve se totiž u potomka jako byla Astra, projeví schopnosti, tím bude v budoucnu mocnější. Skadi to nikdy nahlas nepřiznala, ale v svém nitru doufala, že její dcera nikdy nepředčí její schopnosti a nebude ničím významná. Jenže když se u Astry projevili takhle brzy, věděla, že bude mocnější, než celý její rod dohromady. Njörd byl naopak nadšený, ještě večer chtěl běžet do paláce, pochlubit se s tím, ale Skadi se rozzuřila. Chtěla Astru zabít, ale Njörd se jí postavil do cesty a Skadi ho probodla mečem přímo před Astrou. " Lokiho nad tou představou bodlo u srdce. 

,,Astra se rozzuřila také, ale její zloba byla mnohem nebezpečnější, než zloba její matky. Astra své schopnosti navíc neměla dlouho a neuměla je ovládat. Vznesla se do vzduchu, prorazila střechou a zůstala viset ve vzduchu. Její tělo naprosto ovládl vztek a Astra ani nevěděla, co se děje. Všude se zvedl vítr, ale nejsilnější byl právě v okolí jejich sídla. Stromy popadaly, začalo hustě pršet a dům se pod náporem větru, začal hroutit. Sutiny zavalily Skadi a ta tam zemřela." 

,,Takže Astra zabila svojí matku?" Loki se zdál být lehce vyděšený. Ta dívka, co spala v jeho pokoji zabila svojí matku, vyvolala bouřku a zničila sídlo, když jí byly 4 roky. Co by asi dokázala teď?

,,Kdyby ne, Skadi by zabila ji" Řekla Frigga odměřeně. Malinko ji zklamalo, že Loki reagoval takhle, ale co vlastně měla čekat. Zní to děsivě.

,,Jak víš, že to je pravda?" Ozval se znovu a v jeho hlase byla slyšet podezíravost. Jak typické, pro někoho jako je on.

,,Jakožto strážkyně osudů jsem do těch jejích mohla nahlédnout" 

,,Tak proto mi v její přítomnosti byla zima" Poznamenal Loki. Vše mu to teď dávalo smysl. ,,Ale stále nechápu, proč mám pocit že jí znám" dodal a zmateně zakroutil hlavou. Před matkou si mohl dovolit být zranitelný.

,,Znal si ji" Pousmála se Frigga nad Lokiho šokovaným výrazem. ,,Když jí vojáci přinesli, byla špinavá, poškrábaná a plakala. Dali jsme ji tady do pořádku, tedy aspoň fyzicky. S nikým nemluvila, až si za ní jednou přišel ty. Thora se bála, ale s tebou byla úplně bezstarostné šťastné dítě. Odin ji chtěl vykázat, ale domluvila jsem mu. Bylo to moc kruté, přeci jen byly ji jen 4. Tady na Ásgardu strávila 2 roky a poté jsem ji vymazali paměť. Pro bezpečnost jsme ji vymazali tobě a všem, kdo s ní přišel do styku, tedy kromě mě a Odina. Astru jsem nakonec poslali na Midgard a prohodili jsme její prostřední jméno s prvním." 

,,A tak se objevila u Starků" Doplnil ji Loki a vše mu to začalo dávat smysl. Ten vítr, který foukal z ničeho nic, ta zima kterou pociťoval. 

V pokoji zavládlo ticho, než se ode dveří ozval vzlyk a zvuk tříštění porcelánu, jak někdo shodil vázu. Loki se rychle zvedl z křesla a když viděl kdo tam stojí, jeho srdce vynechalo úder. Všechno kolem něj se zastavilo. 

,,Astro.." 

---

Tak jo. Nad tím kdo vlastně budou Astřiny rodiče jsem bádala docela dlouho, tuhle část jsem asi 3x celou přepsala, pokaždé s jiným dějem, jinými postavami, ale nakonec jsem se rozhodla pro tuhle verzi. :) Omlouvám se, jestli zde budou nějaké nesrovnalosti, nejsem odborník na severskou mytologii. Vše o Skadi a Njördovi jsem našla na Wikipedii, snad jsem jejich vztah dobře pochopila. Mě samotnou jejich příběh docela zaujal. Skadi si vybírala manžela podle bot a když si vybrala Njörda, byla zklamaná, ale nemohla jinak. Ale jejich styl žití (9 dní v horách, 9 dní u moře) mě asi zaujal nejvíc. :D

Jinak jsem si vědoma, že Aletta by asi neměla mít schopnosti, či něco takového ale je to moje knížka, ne? :) 

Jinak jsme přesáhli hranici 300 přečtení ❤ Děkuji moc za všechny komenty, hvězdičky a hlavně čtenáře 😍 


Dcera Větru //Avengers//Where stories live. Discover now