1 - monday morning

2.6K 134 2
                                    

Family, when we have each other we have everything. 

Family, where life begins and love never ends. 


---

Pondělní ráno. Spousty lidí opouštěli své domy ve spěchu, aby se včas dostavili do práce, spousty teenagerů se neochotně vypravovalo do školy.

Natasha Romanoff již touto dobou stála po boku Kapitána Ameriky a přísným pohledem probodávala nováčky na ranním nástupu. Doktor Banner pracoval zavřený v laboratoři za neustálého napomínání Thora, který neúmyslně ničil vše, čeho se dotkl. Dokonce i Tony Stark se zaměstnal něčím užitečnějším, než jen hádáním se s Jarvisem nebo kýmkoli na základně.

A pak je tu Aletta Starková. Nevěděla co je za den, kolik je hodin, nebo jak dlouho už tu je. Slunce jí příjemně hřálo do nahých zad, mezitím co se líně protahovala na vodní posteli. Venku prozpěvovali ptáci a foukal jemný letní větřík. Hnědovláska se s líným zívnutím posadila a nechala svá chodila spadnout na studenou zem. Přešla k mohutné skříni a vytáhla z ní první oblečení co ji přišlo pod ruku, čímž byli černé šortky a světle modré tílko. Její další zastávkou byla koupelna kde se zdržela již déle a pod proudem studené sprchy se pořádně probudila.

Naše mladší kopie Tonyho Starka si již druhým měsícem užívala dovolenou na Bali. Samozřejmě, že na účet svého milovaného nevlastního bratříčka.

Ano, Aletta byla adoptovaná a věděla to již od útlého věku. I přes to že je Tonymu maximálně podobná jak vzhledem, tak povahou, věděla že není jeho pravou sestrou. Ona sama se k tomu stavěla docela dobře a až po smrti jejích adoptivních rodičů začala pátrat po svých pravých. Zabralo to pár dní než zjistila že jsou oba mrtví a pohřbeni na území Itálie. Nikdy se na jejich hroby nebyla podívat, i přes to že byla vychována jako hrdá Starková, na tohle neměla odvahu.

Hnědovláska se dostavila do jídelny na snídani jako první, ale rozhodně neměla v plánu zůstat, zabrat si stůl a posnídat tam. První snídani to zkusila, ovšem po té, co zjistila kolik rodin s uřvanými děcky sem chodí, zhodnotila že bude lepší si nabrat na tác a odnést si to na pár metrů vzdálené pobřeží.

Jakmile ale dosedla do vyhřátého písku a zakousla se do koláče, začala se jím dusit. Při pohledu na tisíce člunů a vrtulníku věděla, že už ani na Bali není bezpečno. Jakmile někdy totiž spatříte tolik člunů a vrtulníků ze zbraněmi pohromadě, musíte se dát na útěk, jakoby vám šlo o život. Protože vám doopravdy o ten život jde.

---

Základna Avengers, zasedací místnost.

,,Kde je Stark?" Zavrčel Fury netrpělivě a zvedl se ze židle. Svolal všechny do zasedací místnosti kvůli útoku, co se odehrál před pár minutami a všichni se dostavili včas, kromě Starka samozřejmě.

,,Začneme bez něj" Pronesla znuděně Natasha, která by nejradši znovu řvala na nováčky v tělocvičně a vyčítala jim, že jsou neschopní. Musela uznat, že to má něco do sebe a tak trochu začínala chápat Furyho, proč na ně neustále řve.

Jednooký muž ji naštvaně probodl pohledem, ale po pár sekundách poraženě vydechl a začal ostatní informovat o atentátu na jednom z ostrovů poblíž Indonésie.

,,Poletíme upravenými stíhačkami, na přípravu-" Fury byl u konce svého monologu když se v televizi za ním, kde byl spuštěn živý přenos z místa útoku, ozvala ohlušující rána. Všichni své oči upřeli na televizi a překvapeně zamrkali. Na obloze se objevila červená šmouha která postupně sestřelovala vrtulníky útočníku a zároveň se snažila odpálit čluny.

,,A tady máme pana Starka" Zasyčel podrážděně Fury a televizi vypnul. ,,Vyrážíme" Zvolal a všichni se urychleně začali zvedat ze svých míst.

Dcera Větru //Avengers//Kde žijí příběhy. Začni objevovat