8 - steven rogers himself

1.2K 94 2
                                    

Suprise, an unexpected or astonishing event, fact, etc.  

---

Aletta Stevovi nakázala, ať se pořádně vydrhne pod vařící vodou a ať se oholí, přičemž nezapomněla dodat, že i s vousy mu to samozřejmě sluší, ale vypadá jakoby měl doma manželku a 4 děti, nad čímž se smutně pousmála. Kapitán si ničeho nevšiml, byl až moc oslepen její krásou. Nechápal, jak najednou může být tak pozitivní, po tom všem. Stále nechápal ani to, proč se na něj Letty nezlobí. Kdyby on byl na jejím místě, zabil by se na milion různých způsobů. 

Když Steve o půlhodiny později vešel do svého pokoje, nestačil se divit. Skrz otevřená okna do pokoje proudil čerstvý vzduch a na parkety dopadaly první sluneční paprsky. S Alettou mu čas utíkal o mnohem rychleji, i přes to že si celé to s tím štítem, vyčítal. Všechno jeho oblečení bylo naházené v rohu pokoje, papíry co se zde povalovaly byly nacpané v koši, prázdné skleničky a flašky s alkoholem zmizely neznámo kam a jeho postel byla bezchybně ustlaná.

,,Ehm, nechtěl by jsi se obléct?" Letty přejela jeho nahý hrudník, který se stále leskl od vody a musela si nad tím skousnout ret. Pohledem přejela jeho svalnaté ruce, které si držely v pase osušku, aby nespadla a nebylo vidět něco, co být viděno nemělo, poté zanadávala, kde asi přišel k těm dokonalým lýtkům a nakonec se vrátila k obličeji, který jen zářil pobavením. Aletta si uvědomila, nad čím se Rogers tak pobaveně uculoval a zčervenala, jako rajče. Pokud to teda na ní vlastně šlo vidět, ale podle toho, jak se Steve uchechtl nahlas, odhadla, že to vidět je. 

Naoko uraženě se zvedla a přešla k jeho skříni, která teď byla momentálně poloprázdná protože většina jeho oblečení smrděla, nebo byla politá alkoholem, takže se nacházelo v hromadě 'na vyprání'. Steve ji tiše pozoroval, jak se přehrabuje v jeho skříni a pomyslel na ně, jako na pár. Donutilo ho se to pousmát, byla to hřejivá představa. Ale zároveň ho to ubíjelo, protože i kdyby snad Letty chtěla být jeho, on s ní nemohl být. Už ji nechce nijak ubližovat. Nikdy. Tohle si bude holt do konce života vyčítat, a kdyby na to náhodou zapomněl, Tony mu to zajisté připomene, i když i egoista Stark někde vevnitř duše chápal, že za to Steve nemůže a svým způsobem ho litoval.

Z jeho proudu myšlenek ho vytrhla Aletta, která po něm mrskla čisté boxerky, ponožky, obyčejné bílé tričko a volnější šedé tepláky.  Když Steve odcházel zpět do koupelny se převléct, Letty si všimla veselého úsměvu, který mu panoval na tváři. Možná se zdál šťastný, ale Aletta věděla své.

Jeho rty se možná usmívají, ale jeho oči jsou plné bolesti a duše pláče. 


---

To ráno byli v kuchyni všichni. Nikdo nevypadal, že přetéká štěstím, ale ranní slunce jim dodávalo energii a Natasha se dokonce zasmála nad jednom z vtipů, které ji vyprávěl Bruce. 

Tony zrovna držel svůj oblíbený hrneček a zády se opíral o linku. Jeho soustředěný pohled směřoval z okna na probouzející se město. 

V kuchyni najednou zavládlo ticho a Tasha se ihned přestala smát, když spatřila, kdo se zjevil ve vchodu do kuchyně. Pro jistotu se štípla do ruky, jestli se jí to jen nezdá, ale když zjistila, že je to realita, šťastně se usmála. Usmála se tak, jako dlouho ne, šťastně, upřímně a v jejích očích se na chvíli objevily známe jiskřičky, které prostě k odvážné rusovlásce patřily. Bruce odtrhl své oči od Steva a když na tváři své milované spatřil ten úsměv, i jeho to donutilo se usmát. Miloval, když byla Natasha šťastná. 

Tony se odtrhl od ranního Manhattanu a když spatřil Steva, jak s nečitelným výrazem stojí v kuchyni, jeho hrneček se roztříštil o zem a on otevřel pusu, jakoby snad chtěl něco říct, ale nenacházel slova. Tak zase rty sevřel do úzké linky a Letty se nad tím gestem musela uchechtnout. Její bratr teď vypadal, jako ryba a obrovské kruhy pod očima, které snad měly vlastní kruhy pod očima, tomu jen dodávaly korunku. A navíc, byl to jeden z opravdu mála momentů, kdy samotnému Tonymu Starkovi došly slova. 

Steve se vevnitř trošku obával reakcí ostatních, ale když viděl jejich výrazy, byl šťastný že ho Letty nakonec donutila z toho pokoje vylézt, když se na poslední chvíli zamkl v koupelně a začal vyvádět, že ho všichni nesnáší. 

Až na Tonyho reakci. Té se obával stále a poté, co Stark opustil hrneček, obával se ještě víc. 

Dcera Větru //Avengers//Where stories live. Discover now