XXV

204 20 68
                                    


飛行機
AIRPLANE

Y/N

"Geniet je van je flurry?"

Ik knik opgewonden, een hapje ijs doorbijtend. "Legger~" zeg ik met een mondvol, een nieuw lepeltje opscheppend.

"Mooi zo." Jimin zet een paar plukken voor mijn gezicht achter mijn oor, zodat het niet in het ijsje komt. Wanneer we oogcontact maken, verbreedt zijn glimlach.

Eenmaal ik mijn hapje heb doorgeslikt, lik ik mijn lippen en kijk ik hem stralend aan. "Doe je dit vaker?" Ik focus me op het uitzicht voor me, de lichtjes verblinden het duister van de nacht. "Een ijsje van de McDonalds eten en dan naar vliegtuigen kijken?"

Als die zin mijn lippen verlaat, laat de jongen een kleine barst van gelach los. Hij verlaagt zijn zicht naar de grond en knijpt zijn ogen dicht, zachtjes door lachend.

Ik doe mee met zijn gelach en wanneer hij bijgekomen is, kijkt hij me plagend aan. Wangen bedekt onder een tintje roze, samen met de punt van zijn neus. "Als je dat zo zegt, klinkt het ook suf."

Nu is het mijn beurt om te lachen, het lepeltje met ijs gevuld dreigt zelfs uit mijn mond te vallen.

"Nee, nee!" Ik slik snel door en draai me volledig naar hem toe. "Ik zweer, ik ben serieus! Ik wil je niet pesten of zo! Het is gewoon... ik had niet verwacht dat deze combi zo... leuk zal zijn?"

Jimin gniffelt nog kort voordat hij zich stilletjes naar de vliegtuigen toekeert. Hij zuigt aan het roze-gele rietje, zacht geruis verlaat het buisje waar zijn milkshake doorglijdt.

Ook ik draai me terug naar het uitzicht. De stilte wordt verstoord door het luide geluid van het vliegtuig. Snel daalt een vliegtuig de landingsbaan op, de neus lichtelijk naar boven gericht, zodat de wielen als eerst de impact kunnen opvangen.

Wanneer het toestel succesvol landt, wast er een gevoel van opluchting over me heen en kijk ik kauwend door hoe het toestel verder naar de luchthaven rijdt, dit keer nu op de grond.

Jimin heeft me na mijn dienst hiernaartoe gebracht, gewoon om samen tijd te spenderen. We hadden geen idee wat we moesten doen, dus had hij plots besloten om dit te doen. Ijsjes eten en dan naar vliegtuigen kijken. Een saaie gedachte, maar vreemd genoeg opluchtend en leuk om van te genieten. Mijn hart voelt zich opgelucht.

"Kijk daar." Zijn riante stem laat me uit mijn gedachtes schudden. Hij wijst naar een oranje toestel die rap over de startbaan raast. Wanneer de voorwielen van de grond afgekomen zijn en de achterwielen volgen, vervolgt de roze-harige, "Daar zitten waarschijnlijk 200 mensen in. Ze gaan nu naar een ander land toe, een andere bestemming. Met zoveel redenen..."

Ik kijk hem aan, interesse in mijn ogen.

"Iedereen heeft een andere reden, iedereen gaat voor iets anders. De mensen op deze reis openen nu een nieuw hoofdstuk uit hun levens. Maakt niet uit kort of lang." Jimin plaatst zijn handen over elkaar, maar dan op de leuning die ons scheidt van de landingsbaan. Hij steunt daarna zijn hoofd erop, een klein lachje speelt zijn volle lippen. "Grappig hoeveel verhalen nu op dezelfde plek zitten en al deze mensen hetzelfde nu in hun boeken hebben staan. Iedereen reist naar een nieuw deel, maar elk individu zal het anders ervaren."

Voor een paar minuten lang vertelt hij door. Het is nieuwe kant die ik voor me zie, een Jimin die ik nooit eerder heb gezien.

Het doet me zelfs Jeongguk voor even vergeten.

Want het is niet meer de vliegtuigen waar al mijn aandacht op gefocust is. En ook het ijsje niet.

Het is de roze-harige voor me.

OH MY GOSH, I LOVE THIS - DUTCHROSES

^ - ^

Hello fellas

Quick question

Wats jullie favo mcflurry? Mine is M&M nootjes zonder saus :3

That's all

Bye byee tot dinsdaaaagggg

Latte Macchiato | JJK & PJM χWhere stories live. Discover now