13.Bölüm

5.3K 422 25
                                    

Zaman: Dananın kuyruğu kopmadan hemen önce.

Orta yaşlardaki kadın, sessiz adımlarla üst kata çıktığında kapıyı yavaşça vurdu. Kısa bir sürenin ardından açılan kapıyla Sevinç Hanım şaşkınlıkla Aysel Hanım'a bakıyordu.

''Hayırdır Aysel? Sen böyle kapı çalmazdın?'' dediğinde yirmi yıllık bir komşuluğun sonucunda, sadece kapı çalma sesinden tanıması pek garipsenecek durum değildi.

''Çok önemli Sevinç çok! Çekil hele de bir içeri gireyim.'' 

Kendini evin içine attıktan sonra salona geçerek boş koltuklardan birine oturdu. Televizyonda bir belgesel kanalı açıktı o sıralar. Emekli öğretmen Sevinç Hanım'dan da başka bir şey beklenmezdi. Onun ardından içeriye giren Sevinç Hanım'da hızlıca yanına gelip oturmuştu.

''Çatlatma insanı kız ne oldu?' diye sordu merakla.

''Aran evde mi?''

''Uyuyor. Ne yapacaksın sen Aran'ı?'' 

Aysel Hanım sessizce karşısındaki kadına yaklaşarak fısıldadı.

''Birazdan ben ne dersem haklısın diyeceksin. Bak Sevinç valla bu çocuğun kapıdan hangi kızı gelin diye getireceği belli değil. Sonradan dizini döveceğine bugünden ipleri eline al.'' dediğinde durumun ciddiyeti ses tonundan anlaşılıyordu. 

''Kız Aysel! Ne oldu? Bak kalbime inecek!''

''Git sen kaldır oğlunu anlatacağım, hadi koş!''

Sevinç Hanım, koşarcasına oğlunu uyandırmaya gitmişti. Uyku mahmurluğuyla salona giren genç adam bir eli ensesini kaşıyarak gelen kişiyi inceledi.

''Hoş geldin Aysel Teyze, hayırdır ne oldu?'' dediğinde kaşlarını çatmıştı. Uykulu yeşil gözleri zorlukla açılıp kapanıyordu.

''Hayır mı değil mi bilmem oğlum. Bak ben size durumu baştan anlatıyorum, sonra demeyin bunca yıllık komşumuz bizden habersiz iş yaptı.'' dediğinde Sevinç Hanım dayanamamış olacak ki yüksek sesle bağırdı.

''KIZ ÇATLAYACAĞIM AYSEL HADİ!''

Aran ve annesi yan yana oturmuş bıkkınlıkla Aysel Hanım'a bakıyordu.

''Bizim Meltem'e görücü gelecek.''

''Kim!''

''Gelemez.'' 

Sevinç Hanım'ın yüksek çıkan sesine karşın Aran'ın sakin çıkan sesi Aysel Hanım'ı bir hayli şaşırtmıştı. Koltuğa yayılmış olan genç adam kendinden oldukça emin görünüyordu. 

''O nedenmiş?'' diye sordu Aysel Hanım kıstığı gözleriyle.

''Kız sen benim soruma cevap ver kim geliyor Meltem'e!'' dediği sırada Aysel Hanım'ın kuşkulu bakışları hala Aran'ın üzerindeydi.

''Daha belli değil. Ben kimi seçersem o gelecek.'' dedi.

Genç adam bu sözler üzerine kafasını yerden kaldırarak tam karşısındaki kadına baktı. Yüzündeki ifadeden ne düşündüğü her zaman ki gibi anlaşılmıyordu.

''O ne demek? Sen mi bulacaksın görücüyü?'' 

Sevinç Hanım'ın eli ayağı adeta birbirine dolanmıştı. Huysuz oğlu yüzünden gül gibi kızı kaçıracaktı elinden.

''Benden rica etti Meltem... Eee kızın yaşı da geldi hem. Yüzü, gözü, vücudu alımlı kız ne de olsa.''

Aran'ın gittikçe kararan bakışları Aysel Hanım'ı nedense mutlu ediyordu. Tam tahmin ettiği gibi bu çocukta bir şeyler vardı. 

ARANHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin