58

1.5K 199 94
                                    

Поредната сутрин почука на прозореца. Слънчевите лъчи се прокрадваха през всеки един прозорец, като нахлуваха в стаите на всички хора.

Бавно и внимателно, започваха да галят лицата на всеки един поспаланко, карайки го леко да отвори очите си и да измрънка недоволно, заради така нареченото, "ранно събуждане".

Един от въпросните души, беше Ким Техьонг, който също се беше събудил, заради нахлуването на лъчите в стаята му.

Момчето недоволно се обърна на другата страна, но бързо подскочи и застана в седнало положение, щом разбра, че майка му е в стаята.

- Добро утро, Техьонг. - поздрави тя, като на лицето й се бе лепнала малка усмивка. - Надявам се, да си готов за днешния дълъг ден?

- Сега ще стана и ще се оправя. - каза момчето с дрезгавия си сутрешен глас.

По лицето му можеше да се разбере, колко много не му се ставаше от мекото му легло.

- Бързо, бързо! - обади се Да Ин. - Джимин ще ни чака в един магазин. Каза, че иска да пробваш нещичко.

- Какво? - попита изненадано момчето.

***

Семейство Ким вървеше по улиците на града Сеул. Обикаляха известно време центъра, докато не стигнаха магазина, в който ги чакаше Джимин.

Във въпросния магазин се пробваха рокли за булки, както и костюми за младоженци. Виждайки съдържанието на сградата, в която влизаха, Техьонг се изненада.

- Майко, защо сме тук, нали вече избрахме костюм за сватбата? - попитам младият Ким.

- Тук сте, защото аз избрах нещо по - добро за моят бъдещ съпруг, което да носи на нашата сватба. - появи се от нищото Джимин.

- Много се вълнувам да разбера, какво ти е избрал! - сподели Да Ин.

Джимин хвана едната ръка на Техьонг и го задърпа към една от съблекалните в магазина.

Леко избута момчето, в така наречената малка стаичка и след което дръпна завесите, така че никой да не вижда какво се случваше вътре.

Сивокосият младеж, се огледа наляво и надясно, докато очите му не се спряха на един манекен върху, който имаше една много красива бяла булчинска рокля. Роклята беше, силует "висока талия".

Red and white rose [✔]Where stories live. Discover now