Chapter 27

6.4K 220 12
                                    


ГТН Алис

След разговора за нашите "предпочитания", не му задодох повече въпроси. Единствено продължих да си представям многото други неща, които бе възможно да харесва.

Върнах се към училище, а той към своята работа.

Щом пристигнах Кейтлин се поинтересува дали съм добре, тъй като Хари се обадил и съобщил, че съм била болна и именно поради тази причина не съм отишла. И аз просто се придържах към лъжата.

"Хей, Алис, как си?" Попита ме Мат право в лицето, с футболна топка в едната ръка. Божичко, беше толкова досаден. Трябваше да му кажа да ме остави на мира. Този път завинаги.

"Слушай, Мат. Ъм, трябва да говоря с теб."

"Аз също, ела." Грабна китката ми и ме отведе в някакъв празен коридор. Смяната беше приключила и сега всички си бяха тръгнали.

"Знаеш, че от доста време се размотаваме и както аз, така и ти ме харесваш очевидно. Затова реших, че е време да те попитам. Ъм, Алис, би ли искала да ми станеш приятелк-"

"Срещам се с друг, Мат." Налагше се да изложа истината наяве. "Мисля, че ще е най-добре да си останем приятели. Само приятели."

"Какво?" Беше объркан и...тъжен?

"Казах, че се срещам с дру-"

"Чух те, Алис! Как можа? Подведе ме и сега ми заявяваш, че се срещаш с някой друг?" Изпусна раздразнена въздишка "Знаеш ли какво? Всичко е наред, майната му. Имаш ли си на идея колко момичета чакат за мен на опашка? Както и да е, Алис, такава малка подла кучка си.."

И с това той си тръгна, без дори да ми даде шанс да отвърна. Ритна вратата и ме истави напълно сама.

Беше прав. Постъпих грешно, като го заблудих, но просто не знаех как да го спра. По него време смятах, че именно той е най-добрият антидот срещу г-н Стайлс, ала нещата се промениха, всичко вече бе различно.

Сега бях с Хари и това беше единтвеното нещо, което имаше значение за мен.

***

Последният за деня звънец удари.

"Е, какво ще правиш днес по случай Хелоуин?" Разбира се, че беше Хелоуин. С всичко това, което се случи с Хари, бях загубила представа за времето.

"Вероятно нищо."

"Перфектно! Тогава ела с мен на едно парти!" Извика Кейтлин, прекалено развълнувано и с огромна усмивка на лице.

Daddy Wants A Good Girl (BG translate)Where stories live. Discover now