Chapter 14

5.6K 252 38
                                    


ГТН Алис

Звънецът оповестява края на часа и всички се отправяме за обяд. Срещам се с Кейтлин и нашата групичка от приятели. За сега тя ми е най-близка, единствената, която ме прие с отворени обятия.

"Чух, че Матю те харесва, Алис."

"Матю?" Питам "Матю от часовете по английски?" Той е в моя курс и най-вероятно беше станал свидетел на унижението ми с г-н Х. Сладък е, но никога не съм си мислела за него по този начин. Не съм си мислела за когото и да е от училище по този начин, особено пък днес.

"Да, Матю. Разбрах, че иска да ти бъде партньор в проекта, който ни възложиха."

"Проект? Какъв проект?"

"Не слушаше ли- Ама разбира се, че не си внимавала, затова и ти направиха забележка. Иначе да, правим го по гручички от двама и трябва да работим върху него извън училище." Обяснява ми тя, повдигайки вежда и дарявайки ме с продължителен и настойчив поглед.

"Ами ти с кого си? Винаги сме заедно."

"Ще бъда с приятела на Матю. Плюс-мисля, че е някак сладък и разбрах, че е свободен също така." Казва ми с усмивка.

Аз ѝ се усмихвам обратно и сменямае темата, като всички от масата, на която седяхме също се включиха.

***

На следващия ден в часа, г-н Х. ни раздаде инструкции за груповата задача.

"Ще ви дам на разположение две минути за да се разпределите. Напомнявам ви-избирайте умно за да не свършите, шравейки проекта съвсем сами. Също така не забравяйте, че няма да сте в състояние да смените сътрудниците си повече." Цялата класна стая се раздвижва и аз давам на Кейтлин ела-при-мен-и-бъди-мой-партньор-или-ще-те-убия поглед.

Ала тогава усещам леко потупване върху рамото си, преструвам се, че не знам кой е, но по усмивката на Кейтлин се досетих. Обърнах се и се усмихнах.

"Хей, Алис. Чудех се дали, знам ли,би искала да ми бъдеш партньорка?"

"Разбира се" Отвръщам, усмихвайки се.

"Добре, искам всички да се концентрирате. Както вече знаете проектът не е за правене в училище и аз няма да ви отделям време през часа. Ще разполагате с една седмица и сте добре дошли да се упражнявате в стаята ми, който и да е ден след училище или в библиотеката."

Daddy Wants A Good Girl (BG translate)Where stories live. Discover now