Chapter 19

5.2K 243 14
                                    


ГТН Алис

Въпреки че си обещах да спра да се връщам при Хари, разбира се така и не послушах разумната си страна. Продължих да разкопчавам ризите си и "случайно" да допирам дупето или бюста си в него. Иронията направо е болезнена. Преди няколко месеца той правеше абсолютно същото нещо, а сега бяхме сменили ролите. Бях луда.
Той по никаъв начин не реагираше  на нищо, от това, което вършех и аз вече не знаех как да го направя по-очевидно.

Довечера един от най-добрите му приятели и неговата жена ще дойдат на вечеря у нас. Реших да си облека наистина къса поличка и блуза с дълги ръкави, не защото исках да изглеждам добре за неговия приятел, а защото исках да види краката ми.

Звънецът позвъня и Хари отвори вратата.

"Хей, друже, как си?"

"Хари!"

"Лиам!"

Те се засмяха. Явно беше някакъв техен си поздрав.

"Това е дъщеря ми Алис. Алис, ела да се запознаеш с един от най-близките ми приятели, Лиам."

Лиам протегна ръка и аз я поех.

"Приятно ми е, Лиам"

"На мен също, Алис, това тук е жена ми Шерил."

"За мен е удоволствие да се запознаем." Тя се усмихна, след което ги отведохме в кухнята.

Тримата разговаряха цяла нощ, та дори по време и на вчерята. Бях съвсем игнорирана през голяма част от времето, но нямах проблем с това. Не изпитвах нужда двама непознати да разпитват за мен и живота ми.

Вечерята приключи, Хари стоеше пред мен. Масата беше изработена от чисто стъкло. Лиам и жена му се бяха настанили на противоположни места, различни от нашите с г-н Стайлс и затова направих онова, което направих именно защото бях наясно, че те не могат да ме забележат.

Отпуснах се малко надолу и леко надигнах плата на полата. Докоснах бедрата си и продължих нагоре, след това бавно раздалечих краката си. Хари видя всичко, убедена бях. Той се поизправи и прочисти гърлото си. Можех да предположа, че му беше доста трудно да съсредоточи своето внимание върху посетителите си.

Когато гостите си тръгнаха очаквах знам ли...да ме погали? Целуне? Нещо! Но не го стори, всичко, което каза беше:

"Алис, не носи толкова къси поли повече, особено в училище. Може да си навлечеш беля, знаеш дрескод и такива неща." И напусна.

Тази нощ, бе нощта, в която се отказах. Вече не ме искаше по онзи начин, и аз също не трябваше да го правя. Той ми беше баща и така бе редно да си остане; мой баща. Повече нищичко няма да опитвам и скоро вече ще съм забравила за всичко това.
Този път ще се придържам към казаното.

***

На следващия ден, една жена пристигна с цял тон красиви мантии. Имаше всеки един цвят и модел, за който бихте си помислили. Хари ми поръча да си взема нещо, което харесвам, което да е елегантно и да става за вечерно събитие.

След като пробвах всяка една рокля и след като се влюбих в половината от тях, избрах една дълга и черна.
Имаше някакъв детайл при деколтето и разрез, започващ от средата и стигащ до пода. Беше великолепна и обожавах начина, по който ми стоеше. Някак си окрояваше извивките на тялото ми, макар че аз ни най-малко имах такива. Намирах я за изтънчена, но не прекалено. Нямаше да привлича много погледи върху мен. Исках да бъда колкото се може по-невидима.

Хари ми каза да предам на жената, че по-късно ще заплати необходимата сума.

"Тази ще бъде" Заявявам, усмихвайки се, вперила поглед в разкошното отражение на материята.

"Изглеждаш зашеметяващо в нея! Чудесен избор, миличка."

Празненството предстои да бъде този уикенд. Бях нервна, но също така и развълнувана.

Daddy Wants A Good Girl (BG translate)Where stories live. Discover now