31

61 5 0
                                    

3


Önde yolcu koltuğun da Betül, arkada Nihal vardı yılmaz arabayı kullanıyordu, Meram yeni yol ışıklarında durdu.

-Erdem cinayet bürodan mı?

-Hayır. Sıradan bir polis memuru idi. Fazla tanımıyordum ama birkaç defa denk gelmiştik ve sohbet etmiştik.

Yılmaz cevabını verdikten sonra vitesi bire taktı ve kalktı, meram yeni yolda hızla ilerlemeye devam etti, üniversiteyi geçtikten sonra sağa döndü dar bir ara sokağa girdi, 3 katlı bir binanın yanına çekti arabayı, insanlar meraklı bir şekilde sağda solda durmadan koşturuyorlardı, yılmaz ve ekibi araçtan inerek kalabalığı yarıp ilerlediler, katın girişine ulaştıklarında bir polis memuru yanlarına geldi.

-Şef merhaba.

-evet. Nerede?

-2.Katta kendi dairesin de. Salonda yanında olay yeri inceleme var.

Ekip hızla merdivenleri çıktı, asansör yoktu ve üç katlı bir bina içinde gereksiz olurdu, duvarlar yarısı mermerdi, parlak ve can alıcıydı, daire ye doğru yöneldiklerin de olay yeri incelemeden bir kişi yanlarına geldi.

-Çok kötü.

-Görebilir miyim?

-neresini görmek istersin? Yani başını mı yoksa gövdesini mi?

Bu bir KK olayıydı, anlamıştı yılmaz, bu adam veya her kimse bir can daha almıştı.

-Başını göster.

İçeri girdiler, önde olay yeri incelemen memur ilerledi, kanepeye doğru yaklaştı, Erdem memurun kafası oradaydı, Yılmazın baktığın da anladı, alnında KK yazıyordu KURBANIN KANIYLA, ayrıca dilini de kesmişti, gözlerine dokunmamıştı, kurbanını ağlarken görmek hoşuna gidiyor olmalıydı.

-Tırtıklı bir bıçak kullanılmış. Gövdesi ve boğazı arasında izler bunu gösteriyor.

-Başka bir iz var mı evde?

-Şuan için yok, dilin de aynı bıçağı kullanmamış olabilir. Ondaki izler farklı.

-ayak izi, el izi, başka bir şey?

-Maalesef şuan ben ve ekibim elimizden geleni yapıyoruz ama bir şey bulamadık.

-Teşekkürler.

Yılmaz geri çekildi evi dolaşmak istedi biraz, küçük bir daireydi ve tek başına yaşıyordu, beyaz koltuklar şimdi Erdem memurun kanıyla kaplıydı, etrafta birkaç çiçek ve tablolar vardı, göze çarpan her hangi bir şey yoktu, sıradan bir insan ve polis memuruydu işte. Betül olay yeri inceleme memurunun karşısına geçti.

-Bunları yapan bir erkek mi kadın mı sizce?

-Bir kadın bunları yapabiliyorsa elini öpmek isterim.

-Ciddi bir soruydu!

-Affedersiniz. Bu yapılanlar çok büyük kas gücü ve irade gerektiren bir şey. Kurbanda veya kurbanlar da hiç karşı koyma veya her hangi bir ize rastlanmadı.

-Yani bir erkek olduğundan eminsiniz?

-Emin değilim. Asla da emin olamam. Ama muhtemel olarak söylüyorum, bir erkek olmalı.

Betül yatak odasına doğru yöneldi, kapıyı açtı ve içeri girdi, her hangi bir şey bulmak için dolanmaya başlamıştı, yatak odası biraz dağınıktı, yatak örtüsü toplanmamıştı yatağın yanında bardağın için de yarım su ve telefon vardı, dikkatini çekti telefonun ekran kilidi açıktı, ekranda instagram açıktı ve bir video kaydedildiğini fark etti, videoyu tekrar oynattı, (Zil çalıyor, ve Erdem memur –Geliyorum! Diye bağırarak telefonu bırakıp gidiyordu.) videoyu hemen telefona kaydetti, yılmazın yanına döndü.

-Bir şey buldum.

-Nedir o?

-Olay zamanı telefondan video çekiyormuş. Büyük ihtimal hikaye atacaktı tam yatarken.

-Tekrar oynat.

Betül videoyu tekrar oynattı, yılmaz da dinledikten sonra kafasında bir şeyler dank etti.

-Eve zorla girilmemiş. Komşular da büyük bir gürültü veya bir ses duymadıklarını söylüyor. Sen gecenin bir vakti gelen birine kapını hemen açar mısın?

-Tabiî ki de hayır.

-Katil erdem memurla tanışmış, onunla vakit geçirmiş olmalı, aksi halde delikten baktığın da karşılık vermesi gerekirdi. Ama bir boğuşma izi yok.

-uzun vadeli bir plan yapmış olmalı. Ama bunları bu kadar seri yapmayı nasıl beceriyor? İnsanlara nasıl hemen kendisine güvenmelerini sağlıyor?

-Bilmiyorum. Acaba ne kadar zamandır tanışıyorlardı.

-Erdem memur yatmak için hazırlık yapıyorken katil geliyor. Yani erdem memurun geleceğin den haberi yok, fakat onu içeri alıyor rahatça.

-Evet. Arkadaşlık ilişkilerini hızlı ve iyi kuran bir katil. Bir polis memuru tanıştığı kişinin katil olduğunu anlamıyorsa, katil kimliğini iyi saklıyor demektir. Dostça görünüp onlara rahatça yaklaşıyor ve bir gün onların boğazlarını kesiyor. Her konu da çok iyi bir katil.

Olay yeri incelemeden bir kişi çağırdı Betül, elindeki telefonu poşete koydu ve derhal için de neler olduğuna bakılması gerektiğini söyledi. Yılmaz elini ovuşturdu ve betüle bakarak konuşmaya başladı.

-Çok güzel. Bir şeyler bulmaya başladık. 

HERKES ÖLMELİWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu