26. Bölüm: Canavar Bitki

6K 485 54
                                    

Multimedya: Canavar bitki

"En çok korktuğun şey.....Pamir'e zarar gelmesinden korkuyorsun."

Hocanın bu sözleri üzerine kıpkırmızı olmuş yüzüme şaşkınlıkta eklenmişti. Pamir gerçekten de benim için değerli miydi? Neden ona zarar gelmesinden korkuyordum? Bütün bunların açıklaması neydi?

Kalbimin derinliklerinde ne oluyordu? Belki de bu cevabı bilip kendime itiraf etmekten korkuyordum. Hayır. İyice saçmalamaya başladım.

Pamir'in yüzüne bir daha nasıl bakacaktım bilmiyordum. Hızla ayağa kalktım ve yan gözle Nur'a baktım. Herkes kadar şaşırmıştı.

"Dilara böyle bir durum olduğunu..."

"Hayır. Bir yanlışlık olmalı!" Dedim zor çıkan sesimle. Ardından arkama bakmadan sınıfı terk ettim. Herkesin gözünün bende olduğunu ensemdeki tüylerin diken diken olmasından anlıyordum. Hızla okulun bahçesine çıktım ve okuldaki en uzak banka oturdum. Derin derin nefesler alıp az önce olanları zihnimden uzaklaştırmak için çabaladım. Tam o sırada birinin sesini duydum.

"Kim seni bu kadar utandırdı?" Bu Ulaş'tı. Hızla kafamı o yana çevirdim ve yanıma oturan Ulaş'ı gördüm.

"Şey....Utanmak....Bu nereden çıktı?" Deyip yüzüme sahte bir gülümseme koydum. Halimi gerçekten bu kadar belli mi ediyordum?

"Yüzünün kızardığını gördüğüm için....neyse anlaşılan dersi eken sadece ben değilmişim." O an ne diyeceğimi bilemedim. Kafamı sallamakla yetindim.

"Ee....şey sana bir şey sorabilir miyim?" Merakla Ulaş'a baktım.

"Tabi! İstediğini sor." Ulaş dudağını ısırdı ve yanlış görmüyorsam hafif kızardı. Konuşmadan önce boğazını temizledi.

"Şey....düşünüyorum da acaba akşam beraber yemeğe mi çıksak?" Şaşkınlıktan gözlerim fal taşı gibi açıldı. Ardından kendimi toparlamaya çalışıp cevap vereceğim anda Nur'un sesini duydum.

"Bu neydi şimdi?" Bakışlarımı ona çevirdim.

"Lütfen yanlış anlama."

"Sence bu konudan ne anlamalıyım?"

"Neler oluyor?" Dedi merakla Ulaş. İkimiz de ona baktık.

"Ulaş sonra konuşsak olur mu?" Dedim. Ulaş bunun üzerine ayağa kalktı ve merakla son kez baktıktan sonra uzaklaştı. Nur onun yerine oturdu ve gözlerini üzerime dikti.

"Şimdi sana bir şey soracağım ve lütfen dürüst bir şekilde cevap ver." Ne soracağını tahmin edebiliyordum. Pamir'e aşık olup olmadığımı soracaktı.

"Ona aşık değilim Nur. Zaten öyle bir şey olsaydı ilk sana söylerdim."

"O zaman..." Sözünü kestim.

"Bilmiyorum ve bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Lütfen beni anlamaya çalış." Ayağa kalkıp uzaklaşmaya yeltenirken Hakan hocayı-savunma dersi hocası- gördüm.

"Ah....bende sizi arıyordum çocuklar."

"Bir şey mi oldu?" Dedi Nur.

"Dersim için canavar bitkiye ihtiyacım var. Diğer arkadaşlarınızı toplayıp bana onu 3 saat içinde yakalayıp getirebilir misiniz? Büyülü ormanda bir yerde olmalı."

"Canavar bitki mi?" Dedim merakla.

"Hangi bitkiden bahsettiğimi biliyorsun değil mi Dilara?" Dedi hoca.

Ejderha ElementiWhere stories live. Discover now