Îndemn pentru bărbatul din viața ta

2K 50 1
                                    

Stimate domn, nu este ușor să iubești o femeie. Atunci când vii pe lume, nu primești o carte în dar în care să ți se explice ce-nseamnă iubirea. Când ajungi la o anumită vârstă, nu mai ai chef de femei ce pierd vremea pe la cafele sau prin cluburi, nu mai fugi dimineața din paturile necunoscutelor și nu mai ai chef de femeile cărora nu le răspunzi. La o anumită vârstă, nu mai contează aspectul fizic al unei femei, ci valorile, idealurile și felul ei de a fi. Două buze de silicon, sprâncene mult prea mari, unghii vulgare și corp perfect nu înseamnă a fi femeie. Stimate domn, la un moment dat simți nevoia de a iubi o femeie puternică, independentă și care să-ți țină piept.

Vine un moment în care nu mai ai răbdare cu femeile care se emoționează mai mult atunci când primesc un parfum decât atunci când sunt sărutate. La un moment dat, nu mai vrei să fugi din patul unei femei, vrei să rămâi acolo în fiecare dimineață, să petreci noaptea cu ea, să-i privești chipul dimineața și să-i asculți gândurile.

Există femei și femei. Întâlnești ceea ce ești și meriți.

Dacă vrei o femeie pentru o noapte, să nu pretinzi iubire pentru totdeauna. Dacă vrei o femeie pentru o viață, trebuie să o iubești în fiecare zi, din ce în ce mai mult. Să fiți doi, să râdeți împreună, să glumiți, să învățați lucruri noi. Pentru a avea un viitor frumos, în doi, asta este linia de plecare: în fiecare zi iubirea trebuie hrănită cu vorbe frumoase, fapte sincere și atenții. Din partea ta și din partea ei. Dacă vrei să dureze, trebuie să fiți acolo unul pentru celălalt.

Femeia nu este jucăria ce te așteaptă seară de seară și-ți ascultă scuzele și promisiunile fără a clipi. Nu, tu nu ești singurul bărbat pe lume! Nu, femeia de lângă tine nu te va aștepta pentru totdeauna. Îți va atrage atenția, va încerca să lupte pentru voi și atunci, omule, totul depinde de tine. Degeaba o iubeşti noaptea, dacă ziua uiți de ea. Degeaba îi promiți gesturi dulci, dacă nu-ți vine să o surprinzi cu o floare, un mesaj de bună dimineața sau un sărut pe frunte!

La un moment dat, femeia de lângă tine va căuta ceea ce nu ai tu sau, mai mult, în brațele altcuiva! Tu să nu o judeci, să nu o critici pentru că în timp ce ea te iubea, tu pierdeai vremea pe altundeva! Te credeai puternic și o considerai o certitudine, parcă n-ar fi existat şi alți bărbați pe lume. Dacă nu știi cum să o iubești, într-o zi altul o va lua de lângă tine și-ți va mulțumi, pentru că acea femeie îl va face fericit! Atunci, omule, să-ți pară rău pentru că acel zâmbet de pe buzele ei și acea sclipire în ochii ei nu ți se datorează! Iubește-o acum, omule, altfel, într-o zi, cineva o va lua de lângă tine! Iubește-o frumos, ai grijă de sufletul ei și încearcă să fii motivul ei de fericire!

Fă diferența și iubește-o cu adevărat. Lasă vorbele, concentrează-te asupra faptelor și oferă-i libertate. Ea se va întoarce la tine în fiecare zi, știind că-n brațele tale găsește iubire și susținere și niciodată nu va fi rănită.

Să-i săruți fruntea înainte de a pleca la muncă. Să-i mângâi obrazul. Să o asculți atunci când este supărată. Să știi cum să o calmezi. Să-i oferi libertate atunci când are nevoie. Să pretinzi atât cât oferi. Nimic mai mult. Asta înseamnă să iubești o femeie! Să cunoști fiecare aluniță de pe trupul ei. Să știi care-i sunt rănile și să nu le atingi. Să nu-i judeci trecutul, să nu-i frângi aripile și să o lași să viseze. Să te bucuri atunci când o vezi intrând pe ușă. Să adori zâmbetul ei atunci când primește un buchet de flori. Asta înseamnă să iubești. Micile gesturi fac diferența: o mare iubire se clădește cu pași mici.

Ai iubit vreodată o femeie adevărată? Ea știe să‑și rezolve singură problemele. Nu se va îndrăgosti de tine doar pentru că-i este frică de singurătate; nu va dormi lângă tine pentru că-i plac cadourile scumpe. Nu. Ea nu caută un bărbat care să muncească pentru ea. Nu se lasă controlată. Ea caută un om lângă care poate avea parte de fericire și momente de neuitat.

Iubește-o diferit. Iubește-o prin fapte. Arată-i că nu ești ca restul, că nu te interesează doar sexul. Când iubești, lupți. De vrei aventuri de o noapte, vei întâlni femeile care ți se potrivesc. Dacă vrei o doamnă care să meargă la braț cu tine, trebuie să înveți cum să iubești o doamnă!

Ce este atât de greu, de ce nu înțelegi că ea are nevoie de un om care să-i aline durerea, să-i ofere mai multă încredere? Un adevărat domn, care să știe cum și cât să vorbească, să nu o sufoce cu atâtea întrebări, să o facă să râdă atunci când lacrimile se adună în ochii ei misterioși. Femeia de lângă tine este un mister, o surpriză. Învață să-i vorbești frumos, fără să ridici vocea, altfel va pleca. Învață să o înțelegi, să știi când are nevoie de o îmbrățișare și când are nevoie de puțină liniște și singurătate. Amintește-ți că Ea vrea să se simtă protejată, frumoasă și unică. Dacă o iubești, fă-o fericită. Cu cât țipi mai tare, cu atât ea se va îndepărta. Cu cât te enervezi mai mult, cu atât ea va înțelege că în momentele grele nu o vei susține. Cu cât îi reproșezi mai multe, cu atât ea va face orice pentru a se descurca singură.

Mergi la ea și surprinde-o! Iubește-o în fiecare moment! Fă-o fericită!

Dacă vrei să-i faci un cadou, oferă-i dragoste, respect și susținere. Dacă o iubești cu adevărat, arată-i cât este de importantă prin tandrețe, răbdare, îmbrățișări și momente în doi. Bijuteriile sunt ușor de cumpărat, este mult mai greu să o surprinzi cu mici gesturi, să o cucerești zi de zi și să ai timp pentru ea.

Când rănești o femeie, fără să-ți dai seama, îi amintești că merită mai mult. Nu subestima femeia! Este mai puternică decât crezi. Femeia înseamnă ambiție.

Omule, știi ce te deosebește de restul bărbaților? Capacitatea de a iubi femeia de lângă tine. Pentru un domn adevărat, tot ce contează este fericirea femeii iubite.

Eu sunt femeie - Maria Cristiana TudoseWhere stories live. Discover now