Capitolul 21

1.4K 50 0
                                    

Pentru fata mea, Maria

Am să-ţi scriu ceea ce nu ţi-am mai spus vreodată: îmi este teamă de ziua în care vei pleca. Deși rareori ţi-am spus, tu meriţi ce este mai bun. Nu neapărat pentru că ești fata mea, ci pentru că sunt sigur că te vei transforma într-o femeie frumoasă.

Datoria mea este să te corectez, să te învăţ, să te sprijin și să-ţi atrag atenţia atunci când greșești. Tu să mă ierţi dacă de multe ori sunt prea pretenţios și nu văd câte lucruri bune faci. Tu să mă ierţi dacă nu te-am îmbrăţișat prea des, dacă rareori ţi-am sărutat fruntea și nu ţi-am arătat iubire. Noi, taţii, avem un rol extrem de complicat: suntem bărbaţi, nu ne pricepem la sentimente, dar știm să iubim cu adevărat. Suntem prima iubire din viaţa unei femei și rolul nostru este să o îndrumăm cât mai bine!

Să nu depinzi de nimeni, să n-accepţi compromisuri, să nu trăiești cu un bărbat doar pentru că altfel n-ai ce mânca sau n-ai de ales. Să nu suporţi aroganţa unui băiat, meriţi mult mai mult. Cu riscul de a mă certa cu tine, nu te voi lăsa să fii jignită și nerespectată de un bărbat care spune că te iubește. Îmi doresc să fii iubită frumos, răsfăţată și sprijinită. Nimeni nu ne poate apăra sufletul de suferinţă. Nimeni nu ne poate garanta fericirea. Nu trebuie să te mulţumești cu o iubire banală pentru că tu ești extraordinară! Să-i ierţi pe cei care nu te-au iubit atât cât îi iubeai tu pe ei: inimii nu-i poţi spune pe cine să iubească.

În viaţă nu putem alege pe cine iubim, dar putem alege lângă cine rămânem!

Amintește-ţi că tu meriţi tot ce este mai frumos, meriţi o floare, o îmbrăţișare, un alint, o surpriză. Mă uit în jur și îmi tremură inima de grijă. Închid ochii și mi te imaginez plângând sau suferind: inima unui tată este mai sensibilă decât poţi crede.

Eu astăzi te pot proteja de restul lumii, mâine trebuie să te protejezi singură și te rog să-mi promiţi că o vei face.

Te rog să-mi promiţi că te vei descurca, că nu vei depinde de nimeni, că îţi vei spune punctul de vedere întotdeauna, că nu te vei teme și nu vei fii criticul vieţii tale cel mai aprig.

Vreau să știi că viaţa nu este ușoară, trebuie să alegi, trebuie să pierzi, trebuie să lupţi. Totul pare greu, dar crede-mă că întotdeauna soarele se va întoarce, după ploi și furtuni.

Eu te văd cum nu te placi, cum parcă ai schimba ceva la tine, cum crezi că nu ești destul de frumoasă. Mă supără vorbele tale când spui că ai nenumărate defecte.

Bărbatul care îţi observă întâi defectele nu-ţi va aprecia niciodată calităţile. Vor încerca să te pună la pământ, când se vor teme de tine te vor lovi cu critici nefondate. Să nu cedezi. Să lupţi pentru visul tău. Și femeile pot visa, pot ajunge mult mai departe decât noi, bărbaţii. Pentru că femeile au acel instinct ce nu dă greș.

Bărbaţii iubesc. Când se îndrăgostesc, aceștia ar face orice pentru femeia îndrăgită. Ei greșesc ulterior, atunci când o au în braţe și iubirea se transformă în certitudine. Să nu fii o certitudine, fii un dubiu! Ţine-l în alertă! Să te cucerească în fiecare zi, să-ţi ofere motive pentru a rămâne, să știe că mai există bărbaţi pe această lume și dacă te vrea, trebuie să fie acolo în fiecare zi. Nu ești o păpușă uitată pe un raft, ești o luptătoare și meriţi să ai lângă tine un cavaler adevărat! Un domn, că n-ai timp de băieţi și prosteală! Tu ai multe de făcut, fata mea! Nu irosi timpul tău lângă oricine, viaţa este un voiaj mult prea scump pentru a fi risipit lângă oameni nepotriviţi. Tu să nu le permiţi asta, eu vreau să te văd zâmbind.

Găsește un om care să te facă să râzi, care să îţi vorbească respectuos și să aibă încredere în tine. Un om care să te trateze ca pe o doamnă, care să împartă cu tine fiecare succes și să te ajute să crești, să te maturizezi și să înveţi lucruri noi. Există! Nu suntem toţi cu defecte, câteodată în spatele unui bărbat ce-ţi promite puţine se ascunde un om care-ţi poate dovedi multe.

Găsește un om care se va bucura atunci când te va vedea zâmbind și nu te va trata cu indiferenţă, nu va ţipa la tine și nu îţi va reproșa nimic. Îndrăgostește-te de omul care îţi va alina slăbiciunile și le va transforma în calităţi. Un om care te va alege dintr-o mie, care se va trezi în fiecare dimineaţă cu zâmbetul pe buze și te va surprinde cu optimismul lui.

Un asemenea om există, trebuie să deschizi ochii.

Cu drag și iubire,

primul bărbat din viaţa ta

Eu sunt femeie - Maria Cristiana TudoseWhere stories live. Discover now