Capitolul 19

1.2K 46 0
                                    

Principesa Elena, România, 15 august 2006

Draga mea Maria,

Acum câteva zile am ajuns în România pentru a sta puţin cu străbunica. M-a durut să te știu tristă, te-am văzut plângând pentru un bărbat și m-am simțit neputincioasă. Când iubești un om, ai vrea să-l poți proteja de tot ce este rău și dureros. Să nu guste din dezamăgiri, tristețe și singurătate. L-ai apăra de greutățile lumii și l-ai ascunde de suferință.

Când iubești, suferi. Mi-ai spus că ești urâtă, că acel băiat nu te place și ești nefericită! Copilă dragă, dacă ai putea bănui măcar câți bărbați care nu știu să recunoască frumusețea vei întâlni. Dacă ai știi câte dezamăgiri vei înfrunta înainte de a savura din pocalul fericirii, nu te-ai mai consuma și te-ai bucura de tinerețe.

Îți doreai să crești, ca toți copiii. Iar eu îmi doream ca timpul să se oprească în loc, tu să nu te maturizezi, iar eu să nu-mbătrânesc.

Ce-nseamnă a fi femeie? De ce nu te-a ales pe tine? Pentru că nu știe să iubească. Aș fi putut să-ți spun că este suficient să înveți până la douăzeci de ani pentru că este mai important să știi cum se pregătește o ciorbă, cum se calcă o cămașă sau cum se aleg hainele pentru a fi băgate la mașina de spălat. Dar am ales să nu o fac și am decis să te învăț cel mai de preț lucru pentru o femeie: arta de a fi femeie.

Vei avea timp destul pentru a încerca rețete noi, pentru a învăța cum se pregătește o tocană sau pentru a gospodări. Rolul meu nu constă în a te transforma într-o femeie de casă: rolul meu este de a te educa frumos. Fii un om bun, încearcă să înveți cât mai mult de la viață. Nu deschide o carte din obligație, fă-o pentru că doar așa poți avea lucruri utile, care te pot ajuta în viață. Citește, educă-te, visează și luptă pentru ceea ce-ți dorești.

N-ai nevoie de un bărbat care să-ți îndeplinească visurile atâta timp cât ești o femeie independentă. Să nu te lași niciodată pe mâna altora: dacă vrei ceva, ridică-te și mergi să iei ceea ce-ți aparține. Momentan trebuie să miroși a parfum, nu a carne prăjită. Tu trebuie să-ți trăiești prezentul, uitând trecutul și luptând pentru viitor. Eu sunt aici pentru a te susține. Să nu te schimbi pentru a face pe plac unuia. Tu consideri că ești un amalgam de defecte, dar pentru cineva însemni tot. Pentru cineva tu ești perfectă. Acel cineva va înțelege că tu ești un om puternic cu suflet plăpând. Dar acel cineva niciodată nu te va iubi mai mult ca mine. Vei avea un soț, o familie și nepoți. Câini, pisici și tot ce vrei. Dar nu acum. Acum este momentul în care trebuie să clădești viitorul de care te vei bucura mai târziu. Acum trebuie să lupți, apoi te vei bucura.

Sentimentele unei femei nu pot fi măsurate pe jumătate. Femeia ori iubește, ori ignoră. Ori iartă, ori urăște. Nouă nu ne plac lucrurile pe jumătate. Ori mă iubești, ori mă lași în pace. Ori mă ierți, ori mă uiți. Ori mă respecți, ori dispari din viața mea.

Pentru o femeie valorile cele mai importante sunt respectul și iubirea. Mulți domni cred că vor ajunge la sufletul amantelor cu bani sau alte bogății: așa vor cumpăra un zâmbet fals, o îmbrățișare rece.

Femeia se îndrăgostește cu sufletul, se sacrifică pentru persoana iubită și luptă împotriva tuturor pentru a obține ce-și dorește. Deseori orbește, se sufocă cu propria iubire, nu se mai satură, realizează că totul depinde de ea, dar nu renunță, nu capitulează. Mai există și femei fără morală și respect, ce se lasă folosite ca un obiect și depind de prezența unui bărbat. Sunt femei și femei așa cum sunt bărbați și bărbați. Jumătatea ta există undeva, trebuie să ai răbdare. Lucrurile frumoase necesită perseverență.

Nu uita că te iubesc!

Cu drag,

Laura

Eu sunt femeie - Maria Cristiana TudoseWhere stories live. Discover now