Capitolul 22

1.2K 43 0
                                    

18 noiembrie 2012

Dragă Maria,

Bărbații sunt nestatornici, într-adevăr.

Când o femeie face o promisiune, o duce la bun sfârșit, cu siguranță. Să n-ai regrete dacă ai iubit un bărbat, chiar dacă s-a terminat. Să nu crezi că nu vei mai avea parte de iubire: în acest moment, în timp ce tu-ți plângi oful gândindu-te la ce a fost și putea să fie, iar eu îți scriu aceste rânduri, bărbatul potrivit te caută.

Pentru a avea parte de fericire, trebuie să cunoști durerea, dezamăgirea și curajul de a merge mai departe. Înainte de a-ți oferi totul, deseori viața îți ia totul pentru a te pune la încercare. Doar cunoscând tot ce-i rău poți aprecia tot ce-i bun, frumos și încântător.

Fată dragă, hainele de victimă nu-ți vin bine! Fă-o pentru tine, în primul rând! Alege rochia ta preferată, parfumul care îți oferă încredere, poartă pantofii cei mai sexy și trăiește-ți viața așa cum îți place! N-are rost să plângi după oameni sau lucruri pierdute, n-are rost să-ți petreci zilele închisă în cameră, privind un film trist sau mâncând înghețată. Ok, o poți face o zi, cel mult două! Dar apoi trebuie să te ridici!

Fii o doamnă, mergi înainte pe drumul tău și lasă faptele să le amintească ce au avut și ce au pierdut! Da, ești pretențioasă, puțin mofturoasă, supărăcioasă și greu de mulțumit. Tu ești așa, nu depinzi de un bărbat și nu-ţi plac regulile impuse de alţii. Totuși ești bună de iubit! Cei care au fost lângă tine... știu că ai fost și ești bună de iubit! Știu că nu astăzi, pentru că ești prea ocupată în a-ți clădi viitorul, dar mâine sigur vei avea două brațe ce-ți vor ține de urât în nopțile grele, un om care-ți va da toată atenția și tandrețea de care aveai nevoie. Mâine, nu astăzi: acum trebuie să-ți vezi de drum, să-ți clădești un prezent stabil ca să te poți bucura de viitor spunând: uite, am reușit!

Femeie, fă-l să-i pară rău că te-a pierdut! Cum? Arătându-i cine ești. Nu-ți reproșa și nu‑ți îngreuna sufletul, viața merge înainte, fiecare dintre noi își asumă faptele și învață din greșeli. Nu asculta vorbele celor care judecă, tu ocupă-te de viața ta: învață să te iubești, să te respecți și să te ierți.

Femeia, când iubește, iartă de multe ori, justifică și luptă! Dragostea o face puternică și atunci când ştie că bărbatul de lângă ea merită, mişcă munții din loc! Dar când pleacă, poți să o cauți, sa-i promiți luna de pe cer și să-i ceri iertare de nenumărate ori, ea nu se va mai întoarce. Femeia oferă tot, dar când pleacă ia tot ce a oferit!

Fii pretențioasă, nu te mulțumi cu puțin, tu știi că meriți mai mult!

Nu uita că te iubesc.

Cea mai bună prietenă,

mama

Eu sunt femeie - Maria Cristiana TudoseWhere stories live. Discover now