18 De la capat?

3.9K 189 15
                                    

-Am venit sa vad ce faci .
-Nu era nevoie Katerina. Poti pleca.
-Pot sa intru?
-Da, daca tot esti aici .
-Unde e Alec?
-E plecat!
-Si se intoarce curand?
-Nu stiu, de ce ma intrebi pe mine? spun nervoasa. 
-Nu e nevoie sa te aprinzi asa!
-Scuze ,doar ca nu am de unde sa stiu eu tot ce se intampla cu el, oricum mie mi se ascund deja multe lucruri...
-Nu e doar vina ta, este si a lui, daca asta te face sa te simti mai bine.
-Serios? spune-mi ceva ce nu stiu.
-Ca imi pare rau!
-Ce?
-Daaa... Imi pare rau pentru cum m-am comportat cu tine de la bun inceput, nu trebuia.
-Deci...
-Imi cer scuze. Uite, hai sa o luam de la capat.
Eu sunt Kat, spune fata si isi intinde mana spre mine.
-Eu... eu sunt Sarah ,spun nesigura la randul meu.
-Vezi? Acum suntem prietene.
-Da ,asa cred...
-Asa te vreau. Deci, de ce esti asa de suparata? Mi-e imi poti spune, acum suntem prietene.
-Din cauza varcolacilor, vor un  razboi care nu va mai rezolva nimic.
-Asa e, imi este destul de  frica ,daca o sa moară multi dintre noi, persoane pe care le iubim? Ce o sa facem?
-Imi pare asa de rau...
-Pai ar trebui, fiindca acum suntem in razboi. Eu in locul tau m-as fi predat daca asta mi-ar fi cerut. Mi-as fi dat seama deja ca nu e vina celorlalți si nu ar trebui sa piara din cauza mea. Dar in fine ,nu sunt... din fericire!
-Cred ca ai dreptate.
-Cu care parte, ca ar trebui sa te predai fiindca asa este cel mai bine pentru toti sau ca nu sunt eu in locul tau si tu ar trebui sa faci asta cat mai repede? Gandeste-te bine!
-Nu stiu ce sa zic!
-Zi ca te duci dracu' si te predai, sa nu murim noi din cauza ta!
-Poftim? Tu de asta ai venit, nu? Nu ca sa fim prietene sau ca-ti pare rau, sa ma faci pe mine sa ma simt mai rau decat o fac deja si poate ma convingi sa plec.
-Esti o proasta ,am crezut ca printul merita mai mult dar amandoi sunteti niste prosti!
-Cum îndrăznești sa vorbesti asa?
-Scutește-ma!

Atunci, usa de la living se deschide. Din cauza auzului fin pe care Kat il are ca si vampir, auzi pasii care se indreptau spre noi si cred ca incepu sa se  teama ca ar putea fi Alec. Se intoarce si pleaca spre iesire ,unde se intalneste chiar cu cel de care se temea ca ar putea fi .Il saluta si se face disparuta pe hol, nici macar nu are curajul sa il priveasca.
Alec intra la mine in camera ,unde eu eram deja cu lacrimile pe obraji, se apropie de mine si delicat imi sterge una dintre ele.
-Gata ,esti cu mine acum.Te rog nu mai plânge, o sa iti faca rau atata plans si atata tristete .
-Ma urasc!
-Dar eu te iubesc. Hai, o vom rezolva .
-Cum ?

Atunci ma i-a in brate si ma duce spre camera lui. Ma aseaza pe pat si cu ajutorul unui servetel umed imi sterge lacrimile si fata. Se duce spre camera mea si in cateva secunde se intoarce cu o pereche de pijamale gri ,scurte si o pereche de papuci de casa. Le pune pe pat ,dupa care se aseaza pe vine in fata mea, imi i-a mainile intre ale lui si imi sopteste :

-Sarah Lightwood, de cand te-am vazut m-am indragostit de tine ,de ochii tai. Nu mai vreau sa vad acei ochi frumosi  plangand si suferind.Vreau sa te vad doar zambind si fiind fericita.
Acum! Ce s-a intamplat mai devreme, de ce era Katt aici ? Eu te-am lasat cat de cat linistita dupa care te-am gasit asa .
Ma uit in ochii lui si parca ceva din mine nu ma lasa sa ocolesc intrebarea sau mintindu-l. Gandindu-ma la ce s-a intamplat mai devreme imi fac lacrimile sa se depuna din nou pe obraji. Insa iau o gura mare de aer si incep sa-i povestesc cum m-am trezit cu Katt la usa si cum a inceput sa-mi vorbeasca dupa ce a pretins ca ii pare rau de cum s-a comportat cu mine .

-Daca o mai vad in preajma ta...
Of ,o sa te imbolnavesti daca mai plangi mult si nu am nevoie sa vina cineva in fiecare ora sa te demoralizeze mai mult decat esti deja .
-Sunt bine... Trebuie doar sa fac un dus si sa imi spal gandurile astea .
-Fa-l la mine daca e, nu te mai duce in partea cealalta.
-E in regula?
-Da ,normal.
-Mersi! Nu o sa stau mult !
-Nu conteaza ,stai cat ai nevoie!
-Bine...

Ma urasc pentru tot! Alec stie mereu cum sa vorbeasca cu mine, sa ma simt mai bine ,dar de data asta e diferit ,simt ca nimic nu o sa mai functioneze ,trebuie sa platesc pentru moartea fetei aceleia și ma multumesc că macar nu o sa mor daca merg de buna voie acolo. Nu voi muri nici eu ,nici cei care vor incerca sa ma protejeze.
Imi iau pijamalele si merg la dus, dupa ce termin ma imbrac si ies in usa, pregatita sa merg in pat, insa simt o durere de cap insuportabila si simt cum nu mai pot respira sau face pasi inainte. Il vad pe Alec stand pe pat dupa care venind spre mine cu viteza, insa asta e tot ce vad inainte ca totul sa se întunece.
...

Aleasă de Printul Vampirilor Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum