6 Cine e el ?

7K 284 26
                                    

Se aude soneria. Incep orele , iar singurul loc liber momentan, este langa acel baiat necunoscut .Asa ca ma asez acolo , din cauza profesoarei care isi facuse deja prezenta.

-Buna Sarah!
-Buna... De unde imi stii numele ? ma prefac amuzata
-Ăaaa... Am intrebat prin clasa !
-Serios? Dar nici nu ma vazuzei pana acum ,cel putin eu nu te-am mai vazut .
-Nu ar mai trebui sa vorbim ,ne va vedea Profa si nu cred ca vreau probleme din prima zi, din cauza unei tipe foarte dragute ,care vorbeste cu mine , spune amuzat la randul sau, schimband astfel foarte subtil subiectul.
-Atunci nu mai vorbi cu mine , fiindca tipa asta draguta , cand se pune pe vorba , nu se mai opreste .
-Bine , bine . Atunci sa nu pornim o sedinta in mijlocul orei .
-Ai o idee foarte buna !

E ceva ciudat la el , de unde imi stie numele ? Simt ca minte , este imposibil sa fi aflat in fractiune de secunda de mine. Dar probabil ca am iesit in evidenta in ochii lui , caci si complimentul lui , a fost bine plasat in situatia cand ne-am cunoscut , defapt cand l-am cunoscut,  ca aparent ,cum am zis ,el ma stia deja .
In fine ,in urmatoarea secunda profa ne atrage atentia si cum se cuvine la noi in liceu , il prezinta pe baiatul nou :

-Ati vazut copii ca aveti un coleg nou, deci il invit in fata sa se prezinte , sa il cunoasteti puțin ,dupa care trecem la orele noastre si va puteti cunoaste mult mai bine in pauza .

Baiatul cu ochi verzi se da jos din banca si porneste spre profesoara care il astepta in fata clasei :

-Buna , ma numesc Sebastian am  18 ani , m-am mutat din Anglia aici pentru niste studii mai avansate. Imi plac povestile de groaza, provocarile si sportul , ma consider destul de rapid si antrenat pentru varsta mea si ma integrez usor, asa ca m-as bucura sa ne imprietenim cat mai repede .

Chiar ii plac filmele de groaza? E chiar amuzant ,el stie ca aici sunt vampiri ? Daca nu, sper sa-i placa povestea lui de groaza , caci tocmai a aterizat într-una.
  Dupa ce se prezinta vine si se aseaza langa mine si incepe ora de biologie. Aprind lampa si profa ne pune sa privim niste substante pentru a le recunoaste si a le nota. Sebastian ma invita pe mine prima , ceea ce mi se pare un gest frumos , insa refuz  :

-Nu prea imi place biologia si nici nu ma pricep asa de tare . Ai putea privii tu si daca esti un coleg atat de dragut , m-ai putea ajuta si pe mine .
-Cu mare drag. Atunci eu ti le spun si tu le notezi.

Sebastian privi substanțele si cu mare sinceritate va spun ca in cateva minute ,nu mai mult de 3, le-a recunoscut pe toate . Le-am scris pe o foaie de hartie in timp ce el mi le-a dictat dupa care am anuntat profesoara ca am terminat, dar nu inainte de ai multumi baiatului pentru ajutor.
Ma uit la el dupa ce ridica ochii din microscop si imi dau seama repede ca ceva s-a schimbat la el :

-Ce s-a intamplat cu ochii tai ?
-Poftim?
-Mai devreme erau verzi ,iar acum sunt albaștri .
-Lentile de contact.
-Cand le-ai pus ?
-Mai devreme , am mici probleme cu ochii si uneori am nevoie de ele .
-Dar eu nu te-am vazut .
-Nu ai fost atenta. Ce crezi ca  sa intamplat ?
-Nimic neobisnuit, spun ganditoare .
-Normal !

Dupa ore m-am dus direct acasa, situatia de azi cu Sebastian mi-a pus cateva semne de intrebare . Adica nu era de ajuns ca eram eu destul de  paranoică . Acum... nu stiu daca sa il cred ca si-a pus lentile de contact sau nu . Sau sa cred ca... adica am auzit povesti cum ca vampirii umbla ziua printre oameni si cum ca ochii lor se schimba la lumina, dar cum am zis , poate nu l-am vazut cand si le-a pus si sunt eu prea paranoica , poate problema ochilor sai e reala .
Am urcat scarile si am ajuns in dormitor, mi-am facut temele si am mai cautat puțin scrisoarea, insa ca si ieri e de negasit . Poate mi-a luat-o vantul ieri ... dar mi se pare foarte ciudat . Am cautat-o si de dimineata in casa cat si pe afara , poate a zburat pe geam . Nu stiu ce sa mai fac ca sa o gasesc . In plus de asta , mama nu este acum  acasa si aseara nu am mai deranjat-o cu intrebari .
M-am urcat in pat si mi-am deschis telefonul , amintindu-mi de prima zi in care m-am cunoscut cu Alec si cum aseara am uitat telefonul la el si a venit sa mi-l aduca .
Vorbind de Alec ,am primit si un mesaj de la el

,,Vin sa te iau la 20:00 , sa te faci gata.Tinuta eleganta nu este obligatorie. Fa-te confortabil ,,

,,De unde îmi ai numarul ?,,

,, Pai mai stii cand ti-am adus telefonul ? M-am apelat , am pastrat numarul tau si l-am trecut si pe al meu in el , sper ca nu te-ai suparat. Adica ,acum am nevoie de el ,,

,,Nu m-am suparat ...cred ! Cel putin acum ai putut sa-mi scrii ,,

,,crezi ?,,

,,glumesc , ai facut bine , ca ai pastrat numarul . Dar e bine de mentionat ca o sa-mi pun parola la telefon ,,

,,ma bucur , ne vedem diseara !,,

,,pa!,,

Aleasă de Printul Vampirilor Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum