101. kapitola - Spolu to dokážeme

14.5K 824 193
                                    

Moratórium. Lovci. Upíri. Mike. Mabon. Rada Starších. Rodičia. Brian. Večierok. Nathaniel. Večierok. Upíri. Mike. Večierok...

To všetko boli slová, ktoré mi nedovolili spať ani o minútu dlhšie hneď potom, ako sa moje vedomie prebralo k životu asi pred polhodinou a premávali sa mi hlavou stále dokola a dokola.

Dnes je večierok, ktorého som sa toľko obávala. A moje telo mi to dávalo výrazne pocítiť.

Snažila som sa odohnať nepríjemnú úzkosť zvierajúcu moje vnútro, ale predstavy, čo všetko sa môže zvrtnúť a koľko potenciálnych obetí z tohto stretnutia môže vzísť, mi v tom absolútne nepomáhali. Žalúdok som mala ako na vode a debatovala som sama so sebou, či by som sa pre istotu nemala premiestniť k záchodovej mise. Stres a nervozita ma totálne opantali. Keď som sa nachádzala v takomto žalostnom rozpoložení, nebolo nič výnimočné, že by som sa pozvracala.

Naposledy sa mi to podarilo tesne pred prezentovaním o finančnej analýze nemenovaného podniku, kde som bola nútená odrapotať prezentáciu pred vyše dvesto študentmi. Bola to moja prvá prezentácia na vysokej škole pred toľkým obecenstvom, preto som bola neuveriteľne nervózna. Okrem môjho faux pas na začiatku – o ktorom sa nikto nedozvedel, našťastie – to dopadlo super a odvtedy pre mňa prezentovanie nepredstavovalo veľké utrpenie.

Lenže to bola úplne iná situácia a s istotou môžem povedať, že by som oveľa radšej prezentovala nejakú hlúposť z ekonomiky pred celým štadiónom, ako čelila vyše stovke upírov, môjmu biologickému otcovi a presviedčala Mika o tom, ako milujem svojho upírieho manžela kvôli starej, posvätnej dohode nazývanej Moratórium.

Ten kus papiera môže znamenať našu záchranu. Alebo skazu.

Nebolo pochýb, že chcem ostať s Dorianom a držať s upírmi. Mike viackrát dokázal, že je kompletne šialený a sebecký natoľko, aby využil svoju dcéru na niečo tak zvrátené. Nehodlala som naplniť jeho želanie dať sa dokopy s Mabonom. Mojím nevlastným bratom.

Už len pri tej predstave ma naplo. Musela som sa zhlboka nadýchnuť, aby som odohnala nutkanie vyzvracať svoje vnútorné orgány. Nepatrím k lovcom, i keď som bola dcérou ich vodcu. Nebolo to viac o tom, že som musela ostať s kráľom upírov, pretože som si potrebovala zachrániť kožu pred Mikom. Chcela som s ním ostať.

Skutočne som chcela ostať s Dorianom.

Uviazla som v pavučine jeho milujúcich dotykov, činov a slov. Nezabudla som, ako veľmi mi ublížil, nikdy na to nezabudnem. Avšak jeho starostlivou a nežnou stránkou spolu s prejavmi lásky si u mňa postupne nanovo budoval dôveru, ktorú predtým precízne a bez váhania zničil. Navyše to vyzeralo tak, že moje srdce predbehlo rozum a nebezpečne rýchlo sa mu poddávalo. 

Nebudem klamať, celkom ma to desilo. Bála som sa zamilovať do Doriana. Bála som sa, že sa vráti k svojej príšernej verzii a opäť bude krutým, bezcitným a povýšeneckým bastardom, ako som ho spoznala pred dvoma týždňami. Bol príčinou nočných môr, ktoré ma strašia v spánku ešte doteraz.

Všetky tieto trýznivé myšlienky mi protivne sťahovali žalúdok a srdce mi búšilo prudšie i napriek tomu, že som pokojne ležala na posteli. Prehadzovala som sa síce zo strany na stranu každých päť minút, no nemohla som si nájsť pohodlnú pozíciu. Cítila som sa, akoby som ležala na tvrdých doskách, z ktorých boli vyrobené takzvané postele vnútri chladných ciel v sídle v Acaesien. Nevoľnosť len pridávala olej do ohňa. Tento pocit som nenávidela viac ako čokoľvek iné vo svojom živote.

Vzdala som to a s hlasným útrpným povzdychom som otvorila oči. Snaha uniknúť realite v podobe spánku sa mi nedarila. Udalosti dnešného dňa mi v tom efektívne bránili. Musela som sa s tým zmieriť a postaviť sa čelom všetkému, čo by sa mohlo nedajbože prihodiť. Najradšej by som ostala v posteli až dozajtra a prečkala to zakutraná v perinách.

Kiss of death (SK) ✔Where stories live. Discover now